Κοινωνία

Ασθενής παίζει κιθάρα ενώ οι γιατροί τον χειρουργούν στο κεφάλι (βίντεο)

Οι γιατροί τον χειρουργούν στο κεφάλι και εκείνος παίζει κιθάρα! Όχι δεν πρόκειται για κάποια… εμμονή του ασθενή αλλά για τον μοναδικό τρόπο που είχαν οι χειρουργοί ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τη λειτουργία των περιοχών του εγκεφάλου που ελέγχουν την κίνηση και την ομιλία. Σε περίπτωση που είχαν κάνει κάποιο λάθος, θα μπορούσαν να επέμβουν και να το διορθώσουν πριν να είναι πολύ αργά.

Το σπάνιο αυτό ιατρικό περιστατικό έγινε σε νοσοκομείο της Βραζιλίας. Εκεί ο 40χρονος Ρόλντεν Μπατίστα από το Σάντος του Σάο Πάολο υποβλήθηκε σε επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθεί ένα όγκος που είχε αναπτύξει στο κεφάλι.

Σύμφωνα με το ιατρικό ιστορικό, πριν από ένα χρόνο περίπου, ο 40χρονος άρχισε να παθαίνει παροξυσμικά επεισόδια. Όταν πήγε στο νοσοκομείο οι εξετάσεις έδειξαν ότι είχε αναπτυχθεί στον εγκέφαλό του ένας όγκος σε σχήμα καρδιάς, ο οποίος έπρεπε να αφαιρεθεί άμεσα.

Οι επιλογές που είχαν οι γιατροί ήταν δύο. Είτε θα έκαναν ολική αναισθησία είτε θα τον ξυπνούσαν κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Στην πρώτη περίπτωση δεν θα μπορούσαν να ξέρουν αν δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στον ασθενή και όταν πλέον θα ξυπνούσε από τη νάρκωση θα ήταν αργά.

Έτσι κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ένα μέλος της ιατρικής ομάδας έδωσε στον ασθενή μια κιθάρα και του ζήτησε να παίξει ένα τραγούδι. Τελικά όλα πήγαν καλά και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο Μπατίστα έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και αναρρώνει από την επέμβαση.

Υπενθυμίζεται πως παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε στη Βραζιλία το 2015, με τον ασθενή να παίζει στην κιθάρα και να τραγουδά το Yesterday των Beatles.

https://youtu.be/X-U7QhaskbI

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ