Κοινωνία

Απίστευτος ψαροντουφεκάς κυνηγά τα ψάρια περπατώντας στο βυθό όπως οι κυνηγοί στη στεριά (βίντεο)

Οι περισσότεροι άνθρωποι, μπορούν να κρατήσουν την ανάσα τους κάτω από το νερό, λίγο πάνω από 30 ή 60 δευτερόλεπτα.

Αυτό ισχύει για ορισμένους ανθρώπους, που το οξυγόνο τους είναι εξαιρετικά πολύτιμο ακόμη και για λίγα δευτερόλεπτα. Οι επαγγελματίες δύτες και κολυμβητές, μετά από χρόνια εκπαίδευσης και δουλειάς σε συνδυασμό με τις ανώτατες ικανότητές τους, μπορούν να αντέξουν για τουλάχιστον 3-5 λεπτά. Εκτός από τους παραπάνω, υπάρχουν και υπεράνθρωποι, όπως ο άνδρας από τη φυλή Μπαντζάου των Φιλιππίνων. Μπορεί να κρατήσει την αναπνοή του για πολύ περισσότερο. Εξοπλισμένος με γυαλιά κολύμβησης και ένα είδος ψαροντούφεκου, βουτά σε βάθος 20 μέτρων ως τον πυθμένα του ωκεανού, για να κυνηγήσει το μεσημεριανό του γεύμα. Δείτε παρακάτω το εντυπωσιακό βίντεο με το επίτευγμα του ανθρώπου.

https://youtu.be/pmZJyPwbjFk

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως ο άνδρας κυνηγά τα ψάρια όπως οι κυνηγοί στη στεριά. Περπατά στον ωκεανό, ανάμεσα στα κοράλλια σαν να βρίσκεται βόλτα σε πάρκο. Σίγουρα το να αντισταθεί στην πίεση του νερού είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο για τον ίδιο.

Ο δύτης, έπρεπε να κρατήσει την αναπνοή του για ορισμένα λεπτά. Κατάφερε να πιάσει το ψάρι σε περίπου 3 λεπτά χάρις στις εξαιρετικές του ικανότητες ως δύτης αλλά και σκοπευτής. Οι καλύτεροι δύτες της φυλής, μπορούν να μείνουν για 5 ως 10 λεπτά κάτω από το νερό. Οι ικανότητές του, είναι αξιοθαύμαστες

Οι άνθρωποι της φυλής Μπαντζάου, είναι «θαλάσσιοι τσιγγάνοι» που ζουν διάσπαρτα σε κατοικίες στις νότιες περιοχές των Φιλιππίνων. Επιβιώνουν αποκλειστικά από τη θάλασσα, όπως οι επαγγελματίες ψαράδες και οι δύτες. Οι περισσότεροι άνδρες δεν αντέχουν στη στεριά. Την πλησιάζουν μόνο για να ανεφοδιαστούν, να κάνουν επισκευές στις βάρκες τους και εμπορικές συναλλαγές. Ανταλλάσουν τα ψάρια με γεωργικά προϊόντα όπως ρύζι και κασάβα. Παρακολουθήστε το πλήρες ντοκιμαντέρ για την φυλή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ