Ρωσία

Απίστευτος Β.Πούτιν: «Διδάσκει» πολιτική κατά της διαφθοράς σε δημοτικά σχολεία

Επειδή τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 χρονών πρέπει σύμφωνα με τη Ρωσική Ακαδημία πάντα, να γνωρίζουν τι σημαίνει κυβερνητική πολιτική κατά της διαφθοράς, ο Βλάντιμιρ Πούτιν ετοιμάζει σεμινάρια επιμόρφωσης σε όλα τα σχολεία.

Ο πόλεμος της κυβέρνησης κατά της διαφθοράς θα αποτελέσει θεματική για τα μαθητικά «επιμορφωτικά σεμινάρια» στα σχολεία της χώρας, έπειτα από αίτημα μάλιστα της Ρωσικής Ακαδημίας.

Με επιστολή της στον Ρώσο Πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η αρμόδια ακαδημία ζητά από την κυβέρνηση να οργανώσει ειδικά «επιμορφωτικά μαθήματα» για παιδιά 5 έως 11 ετών, ώστε οι αρχές να τους διδάξουν τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση ενάντια στη διαφθορά.

Η ακαδημία, της οποίας μάλιστα διοικητής είναι ο ανιψιός του Προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, αναφέρει στην επιστολή ότι τα παιδιά πρέπει να συναντήσουν τους ηγέτες της χώρας και να διδαχθούν πώς οι αποφάσεις τους θα «βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των Ρώσων».

«Προτροπή μας είναι δε, να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο να εξηγήσουν τις πολιτικές κατά της διαφθοράς» επισημαίνει η επιστολή.

Ωστόσο, χιλιάδες διαδηλωτών μεταξύ των οποίων μαθητές και φοιτητές, συμμετείχαν στις τελευταίες κινητοποιήσεις ενάντια της κυβέρνησης, την ώρα που ο Ρώσος Πρόεδρος τις συγκρίνει με εκείνες τις πρώτες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις της Αραβικής Άνοιξης και εκείνες στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης