Πολιτική

Απίστευτες δηλώσεις από Ε. Αυλωνίτου: «Μετά από 23 χρόνια, οι καταληψίες της Βίλας Αμαλίας θα μπορούσαν να γίνουν...νόμιμοι ιδιοκτήτες!»


Ζήτημα ...χρησικτησίας ώστε να γίνουν νόμιμοι ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να είχαν θέσει οι καταληψίες στη Βίλα Αμαλία, σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου!

Μιλώντας στην εκπομπή Action-ΘΕΜΑ του Action24 με τον Αντώνη Λιάρο και θέμα την εγκληματικότητα, η συζήτηση έφθασε στο ζήτημα των καταλήψεων δημοσίων, αλλά και ιδιωτικών κτιρίων και χώρων. Με αφορμή τη δολοφονία του 52χρονου ταξιτζή στην Κηφισιά, η συζήτηση στην εκπομπή επεκτάθηκε σε όλες τις μορφές της εγκληματικότητας και στο αίσθημα (αν)ασφάλειας που βιώνουν οι πολίτες.

Σε μια στιγμή έντονου διαλόγου που είχε η κ.Αυλωνίτου με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε εκτενείς αναφορές στις καταλήψεις εγκαλώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις για το γεγονός ότι η κατάληψη στη Βίλα Αμαλία κράτησε 23 ολόκληρα χρόνια - πριν λήξει επί θητείας Νίκου Δένδια, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με την κ.Αυλωνίτου πάντως, οι καταληψίες θα μπορούσαν να... είχαν κάνει χρήση των δικαιωμάτων που τους έδινε ο νόμος και η εκκένωση του κτιρίου που είναι και πάλι σχολείο να μην είχε κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Όπως είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «μετά από 23 χρόνια, νομικά αποκτά άλλη ιδιότητα ο καταληψίας. Μιλάω νομικά». Στην ερώτηση της δημοσιογράφου του Πρώτου ΘΕΜΑτος Ματίνας Ηρειώτου αν η κ.Αυλωνίτου θέτει ζήτημα χρησικτησίας, η απάντησή της ήταν αφοπλιστική: «Ναι, τίθεται νομικά τέτοιο ζήτημα», είπε!

https://embed.reembed.com/www.protothema.gr/3Kyuf831ldir2o7UNq3S9653

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...