Κοινωνία

Αμερικανός φώναξε «γύρνα στην πατρίδα σου» και πυροβόλησε Σιχ στο Σιάτλ

Η αστυνομία του Σιάτλ στις ΗΠΑ αναζητεί έναν άνθρωπο που πυροβόλησε την Παρασκευή έναν Σιχ και του είπε «να πάει πίσω στην πατρίδα του».

Ο ένοπλος πλησίασε τον 39χρονο Ντιπ Ράι, Αμερικανό πολίτη ινδικής καταγωγής, έξω από το σπίτι του στο προάστιο Κεντ του Σιάτλ στην Πολιτεία Ουάσινγκτον.

Οι δύο άνδρες είχαν μια σύντομη συνομιλία προτού ο ένοπλος πυροβολήσει τον Ράι στο χέρι, ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία έχει ζητήσει τη συνδρομή του FBI για τον εντοπισμό του δράστη.

Ο ένοπλος είναι ένας λευκός άνδρας ο οποίος φορούσε μάσκα την ώρα της επίθεσης.
Το επεισόδιο αυτό έχει προκαλέσει εκ νέου αγανάκτηση στην Ινδία μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον δύο Ινδών στο Κάνσας τον προηγούμενο μήνα.

Η Ινδή υπουργός Εξωτερικών Σούσμα Σουαράτζ δήλωσε ότι έχει επικοινωνήσει με τον πατέρα του Ράι και την ενημέρωσε ότι εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, όμως τα τραύματά του δεν είναι σοβαρά.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η επίθεση ενδέχεται να αντιμετωπιστεί ως έγκλημα μίσους.

Ήδη μια σημαντική οργάνωση Σιχ στις ΗΠΑ έχει τονίσει ότι πρόκειται ακριβώς για αυτό.
Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση τονίζει: «Αν και εκτιμούμε τις προσπάθειες των αξιωματούχων της Πολιτείας και της πόλης στην αντιμετώπιση επιθέσεων όπως αυτή, έχουμε ανάγκη από τους εθνικούς μας ηγέτες να αναγάγουν σε πρώτη προτεραιότητα την πρόληψη των εγκλημάτων μίσους».

Το συμβάν αυτό σημειώθηκε μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον ενός Ινδού στην πόλη Κάνσας τον προηγούμενο μήνα, στη διάρκεια της οποίας ο δράστης φέρεται να φώναξε: «Φύγε από τη χώρα μου» στο θύμα προτού ανοίξει πυρ.

Η επίθεση αυτή αντιμετωπίζεται ως έγκλημα μίσους, ενώ ο δράστης έχει ήδη συλληφθεί.

Πολλά μέλη της κοινότητας των Ινδών που ζουν στις ΗΠΑ έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τις επιθέσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εναντίον των μουσουλμάνων και των ξένων εργαζόμενων, τους οποίους κατηγορεί ότι κλέβουν τις δουλειές των Αμερικανών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...