Ένοπλες Συρράξεις

Άσχημες εξελίξεις για την Ελλάδα: Συνάντηση κορυφής Τουρκίας-ΗΠΑ-Ρωσίας για να αποφευχθεί γενικός πόλεμος στην Ιεράπολη - Η Τουρκία ρυθμιστής των γεγονότων (εικόνες)

Εσπευσμένη συνάντηση κορυφής έχουμε για τη Συρία μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας-ΗΠΑ. Από τις φωτογραφίες θα δείτε ότι η Τουρκία παίζει τον "συνδετικό κρίκο" ανάμεσα στις 2 υπερδυνάμεις και ο ρόλος της αν όλα πάνε καλά θα αναβαθμιστεί κατακόρυφα κάτι που θα έχει αρνητικές συνέπειες για εμάς στο Αιγαίο.

Ο Τούρκος αρχηγός του επιτελείου στρατηγός  Hulusi Akar, συναντήθηκε στην Αττάλεια με τον Αμερικανό και τον Ρώσο ομολόγου του σε μια τριμερή διάσκεψη για την τύχη της Συρίας και του Ιράκ.

Πάλι "μάγκες" από το πουθενά έγιναν οι Τούρκοι συμμετέχοντας στην μοιρασιά της πίτας στην Συρία, περνώντας μέσα από χίλια κύματα.   

Ο στρατηγός Hulusi Akar , ο επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Τζόζεφ Ντανφορντ,  και ο Ρώσος αρχηγός του επιτελείου στρατηγός Βαλέριος Γκερασίμωφ  συναντήθηκαν σε τουρκικό έδαφος για να αποφασίσουν για το μέλλον της Συρίας.

Σύμφωνα με μια επίσημη ανακοίνωση από την διάσκεψη, οι τρεις ΑΓΕΕΔ συζήτησαν κοινά θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια στην περιοχή, ιδιαίτερα στο Ιράκ και την Συρία.

Ο Τούρκος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου έκανε υπόμνηση στον Αμερικανό ομόλογο του για την κατάσταση στην πόλη της Ιεράπολης τονίζοντας την  τουρκική ευαισθησία για το θέμα αυτό.

Συζητήθηκαν σίγουρα πολλά και διάφορα πίσω από τις κάμερες, τα οποία δεν πρόκειται να μάθουμε σε πρώτο χρόνο αλλά στην συνέχεια.

Οι Τούρκοι όμως με αριστουργηματικό τρόπο,κατάφεραν από «αποδιοπομπαίος τράγος» που ήταν στην αρχή του συριακού πολέμου, να παρουσιάζονται  σήμερα ως ισότιμος εταίρος έχοντας λόγο για την συριακή κρίση.

Την ίδια στιγμή στο τραπέζι αυτής της συνδιάσκεψης δεν υπάρχει η παρουσία του Σύρου ΑΓΕΕΔ,  ο στρατός του οποίου πολεμάει λυσσαλέα εδώ και επτά χρόνια τους τζιχαντιστές και αυτό βαρύνει όλους και ειδικά την Μόσχα.

Οι νέο-οθωμανοί νομιμοποιούνται πλέον ως μια «μεσαίου  τύπου» περιφερειακή δύναμη η οποία δύναται να καθορίζει την τύχη άλλων χωρών κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο για την Ελλάδα .

Η Τουρκία θα «ξεπληρώσει» αυτήν την συμμετοχή της στην Συρία και το Ιράκ, ειδικά  στο Αιγαίο πέλαγος πολύ σύντομα εμπλέκοντας την χώρα μας σε έναν αιφνιδιαστικό πόλεμο με σκοπό να επεκτείνει την νέο-οθωμανική κυριαρχίας της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης