Πλήρης υποδούλωση: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκχωρεί την εκπαίδευση της μειονότητας στη Θράκη σε Τούρκους πανεπιστημιακούς που ελέγχονται απευθείας από τον Ερντογάν

Δημοσίευση: 20 Μαρτίου 2017, 6:54 πμ | Ανανέωση: Μάρτιος 20, 2017 στις 7:00 πμ

Σε Τούρκους πανεπιστημιακούς που ελέγχονται απευθείας από την Αγκυρα, και προφανώς από το καθεστώς Ερντογάν, εκχωρεί η ελληνική κυβέρνηση την εκπαίδευση της μειονότητας στη Θράκη, προχωρώντας σε μια ακατανόητη ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της γείτονος, το οποίο επί σειρά ετών απορριπτόταν από την Αθήνα.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ιδρύει, με τις ευλογίες του υπουργείου Παιδείας, έδρες καθηγητών Τουρκικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, καθώς και Μουσουλμανικής Θρησκείας στο Παιδαγωγικό Τμήμα του, σε συνεργασία με τουρκικά πανεπιστήμια! Εδρες τις οποίες θα καταλάβουν καθηγητές ερχόμενοι απευθείας από συνεργαζόμενα με το ΑΠΘ τουρκικά πανεπιστήμια και δεν θα ελέγχονται καν από το ελληνικό κράτος!

Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε αιφνιδιαστικά να εισαγάγει την τουρκική γλώσσα στη δημόσια εκπαίδευση της μειονότητας -ξεκινώντας με ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε νηπιαγωγεία περιοχών της Θράκης!-, προκαλεί εύλογα ερωτήματα για την πολιτική της κυβέρνησης στο πεδίο των εύθραυστων σχέσεων με την Τουρκία αυτή την περίοδο. Εκφράζεται δε έντονα η ανησυχία μήπως η κυβέρνηση, πιεζόμενη σε άλλα μέτωπα των διμερών σχέσεων, όπως η έκδοση των Τούρκων πραξικοπηματιών, το Προσφυγικό ή οι προκλήσεις στο Αιγαίο, επιχειρεί να κατευνάσει το καθεστώς Ερντογάν κάνοντας παραχωρήσεις σε έναν τομέα όπως η Παιδεία, όπου έτσι κι αλλιώς οι αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι «χαλαρές», υπό την έννοια ότι προτάσσει δήθεν ευαισθησίες περί δικαιωμάτων υποβαθμίζοντας τους εθνικούς κινδύνους από την επεκτατική πολιτική της Αγκυρας.

Ειδικά για το θέμα της τουρκικής γλώσσας στα νηπιαγωγεία -με σκοπό προφανώς να μπει στη συνέχεια στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση- ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και έχει προκαλέσει σάλο στην εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία ζητά την απόσυρση του προγράμματος, πολύ περισσότερο που δεν έχει ξεκαθαριστεί ο τρόπος εφαρμογής, ούτε προηγήθηκε ο αναγκαίoς σε τέτοιες περιπτώσεις διάλογος.

Οι έδρες στο ΑΠΘ

Η απόφαση για την ίδρυση Τομέα Μουσουλμανικών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο υπογράφηκε από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου τον περασμένο Δεκέμβριο. Είχε προηγηθεί αίτημα από Συλλόγους Εκπαιδευτικών Μειονοτικών Σχολείων της Ξάνθης και του Εβρου που ζητούσαν «την άμεση ανάπτυξη και στελέχωση του Τομέα Μειονοτικής Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ και τη δημιουργία εδρών καθηγητών Τουρκικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας καθώς και Θρησκευτικών Μουσουλμανικής Θρησκείας», ενώ καθοριστική ήταν και η παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Η ίδρυση του τομέα αποτελεί ουσιαστικά επέκταση της συνεργασίας του ΑΠΘ και με άλλα τουρκικά πανεπιστήμια πέραν του Τσανάκαλε, με το οποίο έχει ήδη στενή σχέση.
Ουσιαστικά, διαμορφώνεται μια επικίνδυνη ατραπός: Τούρκοι καθηγητές, χωρίς κανέναν έλεγχο, θα διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό τις σπουδές και το συνολικό «εκπαιδευτικό,  πολιτιστικό και ιδιαίτερο θρησκευτικό φορτίο» που θα αποκτούν οι φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος, δηλαδή οι αυριανοί εκπαιδευτικοί της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Διαμορφώνεται δηλαδή μια κατάσταση όπου τα παιδιά της μειονότητας θα μορφώνονται κατά μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τις οδηγίες της Αγκυρας, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό!

Μάλιστα τώρα αποκαλύπτεται ότι, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας, αυξάνεται ο αριθμός εισακτέων στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ αποκλειστικά με μαθητές από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης! Οπως λένε αρμόδιοι παράγοντες, θα… παράγουμε περισσότερους εκπαιδευτικούς μειονοτικών σχολείων από όσους έχουμε ανάγκη – σημειωτέον, ισχύει πάντα ότι μόνο οι προερχόμενοι από τη μειονότητα μπορούν να διδάξουν στα σχολεία της. Εκτός δηλαδή από εκείνους που όντως θα απασχοληθούν στα σχολεία, θα αυξηθούν και όσοι θα έχουν λάβει εκπαίδευση από Τούρκους πανεπιστημιακούς.

Η κίνηση αυτή αιφνιδίασε τους πάντες, αφού ανατρέπει τη σημερινή κατάσταση κατά την οποία τον κεντρικό ρόλο στην εκπαίδευση της μειονότητας είχε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με σχετική εμπειρία άνω των 15 ετών. Ο πρύτανης του ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης, μιλώντας στο protothema.gr, εκφράζει φόβους για υπόγειες διαδρομές υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το «χατίρι» κύκλων που θέλουν να απομακρύνουν την εκπαίδευση της μειονότητας από ανθρώπους που ξέρουν πώς να τη χειριστούν. Μάλιστα η Πρυτανεία έστειλε και επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θέτοντας ερωτήματα σχετικά με «την καταλληλότητα της προετοιμασίας των εν λόγω εκπαιδευτικών». Το σημαντικότερο από αυτά, σύμφωνα με τον κ. Καραμπίνη, είναι με ποιον τρόπο θα ασκείται ο έλεγχος στον τομέα Μειονοτικών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΑΠΘ.

Η Πρυτανεία του ΔΠΘ καταγγέλλει εμμέσως συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου του πανεπιστημίου, εξ ου και εξέφρασε στον κ. Τσίπρα τον έντονο προβληματισμό της για τις επιδιώξεις ορισμένων κύκλων που έχουν ως πρωταρχικό διακύβευμα να βρεθεί η εκπαίδευση των μελλοντικών εκπαιδευτικών του μειονοτικού προγράμματος εκτός ΔΠΘ και εκτός Θράκης.
Ουσιαστικά η Πρυτανεία φωτογραφίζει έτσι τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Δασκάλων Μειονοτικών Σχολείων της Ξάνθης και του Εβρου, οι οποίοι πέραν του αιτήματος για τον Τομέα Μουσουλμανικών Σπουδών στο ΑΠΘ είχαν ζητήσει την άμεση κατάργηση του Διδασκαλείου Εκπαιδευτικών Μειονοτικού Προγράμματος (ΔΕΜΠ) στην Αλεξανδρούπολη.

Κώστας Γαβρόγλου: Ο υπουργός Παιδείας έκανε δεκτό ένα πάγιο αίτημα της Αγκυρας,  που ως τώρα η Ελλάδα απέρριπτε

Τουρκικά στο νηπιαγωγείο

Την ίδια ώρα η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος για την τουρκική γλώσσα σε νηπιαγωγεία της μειονότητας φουντώνει τις ανησυχίες και τις αντιδράσεις. Εκπαιδευτικοί εκφράζουν φόβους για δημιουργία ενός παράλληλου εκπαιδευτικού συστήματος που δημιουργείται, υποστηρίζοντας ότι μετά τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία έρχονται και τα δίγλωσσα δημοτικά. Σας είχαμε ενημερώσει και στο άρθρο μας Η Θράκη εκπέμπει SOS και… χάνεται – Επίσημα τα τουρκικά στα νηπιαγωγεία! Στελέχη του υπουργείου Παιδείας απαντούν εμμέσως ότι δεν πρόκειται για δίγλωσσα νηπιαγωγεία, αλλά για πρόγραμμα με στόχο την αρμονική κοινωνικοποίηση των νηπίων της μειονότητας στον εκπαιδευτικό θεσμό του νηπιαγωγείου. Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) Γεράσιμος Κουζέλης δηλώνει πάντως στο protothema.gr ότι το πρόγραμμα θα επεκταθεί από την ερχόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με το ΙΕΠ, «η πιλοτική παρέμβαση προβλέπει τη χρήση της μητρικής γλώσσας ως γλώσσας στήριξης με στόχο την αρμονική κοινωνικοποίηση των νηπίων της μειονότητας στον εκπαιδευτικό θεσμό του νηπιαγωγείου, την αποτελεσματικότερη εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την ισορροπημένη γλωσσική και κατά προέκταση γνωστική ανάπτυξη, καθώς και την καλύτερη προετοιμασία για επιτυχή επίδοση στις πρώτες τάξεις του δημοτικού».
Πάντως, εκπαιδευτικοί της Θράκης δηλώνουν αντίθετοι στα δίγλωσσα νηπιαγωγεία και ετοιμάζουν επιστολές προς το υπουργείο Παιδείας, ενώ ερωτήματα θέτουν ακόμα και εκπαιδευτικοί που δεν είναι κατ’ ανάγκην αντίθετοι.  Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης ζητεί την απόσυρση του προγράμματος, αναφέροντας ότι «η ελληνική πολιτεία στο πλαίσιο της υποχρεωτικότητας της προσχολικής αγωγής, αλλά και της ισονομίας και ισοπολιτείας, ίδρυσε σε όλους τους μειονοτικούς οικισμούς νέα νηπιαγωγεία στα οποία γράφτηκαν και φοιτούν τα νήπια των μουσουλμάνων συμπολιτών μας, όπου τα νήπια μιλάνε την ίδια γλώσσα και δεν υπάρχει πρόβλημα στη μεταξύ τους επικοινωνία».

Οι δάσκαλοι της Ροδόπης κατήγγειλαν ότι «η κυβέρνηση ικανοποίησε το αίτημα μουσουλμάνων βουλευτών οι οποίοι είναι σε ανοιχτή γραμμή με το Προξενείο για τη δημιουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων, πάγιο αίτημα της Αγκυρας».

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες» εκφράζει επίσης τη διαφωνία του, ενώ η Αυτόνομη Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ξάνθης, η οποία τάσσεται υπέρ της διγλωσσίας στην προσχολική εκπαίδευση, σημειώνει ότι το ΙΕΠ όφειλε να συζητήσει με την εκπαιδευτική κοινότητα σε σχέση με τα ερωτήματα που εγείρονται για τη φιλοσοφία, τη διαδικασία, τις εργασιακές συνθήκες, καθώς και να διευκρινίσει τον τρόπο εφαρμογής του ώστε να μην αφήσει πεδίο ανοιχτό σε λογικές ανησυχίες, αλλά και σε παρερμηνείες ή σκόπιμες στρεβλώσεις.

Οι εκπαιδευτικοί της Θράκης δηλώνουν αντίθετοι στα δίγλωσσα νηπιαγωγεία και ετοιμάζουν επιστολές προς το υπουργείο Παιδείας

Μόνο τους «πιστούς» καθηγητές άφησαν στα πανεπιστήμα

Ακόμη και τους πρυτάνεις των τουρκικών πανεπιστημίων διορίζει πλέον ο «σουλτάνος» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις εντός και εκτός Τουρκίας. Την ίδια ώρα ξεπερνούν τους 50.000 όσοι πανεπιστημιακοί και εκπαιδευτικοί έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους με τη ρετσινιά του Γκιουλενιστή και όχι μόνο.

Η κυβέρνηση Γιλντιρίμ έχει θέσει σε εφαρμογή μια εκστρατεία διώξεων και εκφοβισμού πανεπιστημιακών και εκπαιδευτικών της χώρας, με στόχο -όπως ευθέως καταγγέλλεται- η κατάλυση της ελευθερίας του λόγου και του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης στην Τουρκία. Ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε μερίδα της ακαδημαϊκής κοινότητας «προδότες», δίνοντας το σύνθημα στην ελεγχόμενη δικαιοσύνη να ξεκινήσει ένα πογκρόμ εναντίον τους.

Οι διώξεις δεν αφορούν μονάχα τα δημόσια πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και τα ιδιωτικά. Καθημερινά πανεπιστημιακοί και εκπαιδευτικοί στοχοποιούνται με δημοσιοποίηση φωτογραφιών και στοιχείων τους στα social media και δέχονται απειλές από ισλαμιστές και Γκρίζους Λύκους.

Η υπερεξουσία για διορισμό των πρυτάνεων -αντί των εκλογών που ίσχυαν έως τώρα- δόθηκε στον Τούρκο πρόεδρο με την πρόσφατη απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου. Ηδη η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προχωρά στις αλλαγές, επικαλούμενη την ανάγκη να αποφευχθούν «διαμάχες μεταξύ διάφορων πολιτικών ομάδων εντός των ιδρυμάτων».
Οι εκλογές οργάνων στα 181 πανεπιστήμια της Τουρκίας ανεστάλησαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου. Ηδη ο Ερντογάν διόρισε τον Μεχμέντ Εζκάν, βουλευτή του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου, στη θέση της ιδιαίτερα δημοφιλούς Γκιουλάι Μπαρμπαρόσογλου, η οποία είχε εκλεγεί θριαμβευτικά με 86% πριν από το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «D.W.», από τον περασμένο Ιούλιο 4.811 μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού απομακρύνθηκαν από τα τουρκικά πανεπιστήμια. Επιπλέον 2.800 συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν ή καταγγέλθηκαν πρόωρα και απολύθηκαν 1.100 διοικητικοί υπάλληλοι. Η κατηγορία είναι ότι ήταν φίλα προσκείμενοι προς τους πραξικοπηματίες. Παράλληλα, έως τις αρχές του 2017 ξεπέρασαν τους 28.000 οι εκπαιδευτικοί που απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ 10.000 επιπλέον τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με την κατηγορία ότι διατηρούν διασυνδέσεις με την «τρομοκρατία».

Ενώ η Ευρώπη εναντιώνεται στον Ερντογάν ο ΣΥΡΙΖΑ σκύβει το κεφάλι φοβούμενος το προσφυγικό και τις προκλήσεις στο Αιγαίο και παραχωρεί την εκπαίδευση της μειονότητας της Θράκης απευθείας στην Τουρκία.

Πρόκειται για μια ακόμη ενέργεια που εξυπηρετεί τους μακροπρόθεσμους στόχους της πολιτικής της Τουρκίας, η οποία επιδιώκει την αναγνώριση της μειονότητας ως τουρκικής και όχι μουσουλμανικής, όπως προσδιορίζεται από την Συνθήκη της Γενεύης.

 

 • Ελληνας Ορθοδοξος

  1ος !!!
  Υπαρχει κατι καλο που να εκαναν για την χωρα οι εθνοπροδοτες ???
  Ας ΜΗΝ αναφερθουμε καλυτερα στους «ελληνες πανεπιστημονιακους» εκει χανεται η μπαλα απο το «εθνικο φρονημα» των «αριστερων εκπαιδευτικων» !!!

  • Γιώργος fs.

   Άξιος αδερφέ!!!

  • DisqussioneR

   Σήμερα τα μετάλλια είναι πράσινα!!!

   http://image.prntscr.com/image/dc2991a220f542f080caaccf6d522cee.png

   • Ελληνας Ορθοδοξος

    χαχαχχαχχαχαχχαχα μλκ ανατριχιασα μου εφερες κακες αναμνησεις !

    • Spyros Spyropoulos

     Καλα, ο τυπος πρεπει να ηταν αρχιπασοκος…….δεν ξερω μηπως ειναι ακομα….χαχαχαχαχα

   • Γιώργος fs.

    Συγχαρητήρια για τη χτεσινή σας νίκη!

    • DisqussioneR

     Ευχαριστούμε Γιώργο… Αυτά είναι μία σου και μία μου τόσα χρόνια… ;-)

 • Ελληνας Ορθοδοξος

  Αντε φευγω για μαγαζι αφου κανεις δεν μου μιλαει, καλημερα σε ολους !
  Αφου δεν με θελετε θα σας κρατησω μουτρακια !

  • Spyros Spyropoulos

   Καλημερα Γιαννη! Τσαγκαροδευτερα σημερα φαινεται……

  • ηρθες πριν λαλλησει ο πετεινος για κουβεντα … ειναι και Δευτερα! Καλημερα ..χααχχαα

   • Spyros Spyropoulos

    Μπηκς ξημερωματα και στις 7.10 λεει φευγω…….χαχαχα αυριο ολοι εδω πριν τις 6 το πρωι!!!

 • ΦΟΙΝΙΞ

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΕ ΛΙΓΟ!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

 • Spyros Spyropoulos

  3ος οπως συνηθως και καταιδρωμενος!

  • Γιώργος fs.

   Καλημέρα αδερφέ Σπύρο !!Είσαι πρώτος στις καρδιές μας!

   • Spyros Spyropoulos

    Γεια σου Λουη, και εσυ επισης!!!

 • Κων. Νεμέσιος

  Kαλημέρα καὶ καλὴ ἐβδομάδα . Ὅταν ὁ ῥαγιαδισμὸς συναντᾶ τὴν ἀνικανότητα τότε προκύπτει ὁ Σύριζα:
  Συνονθύλευμα
  Υποβαλκάνιων
  Ριζοσπαστικῶν
  Ιδεοληπτικῶν
  Ζηλωτῶν
  Αριστεροφρόνων

  • Γιώργος fs.

   Καλημέρα Κωνσταντίνε !
   Οι ψυχασθενείς αριστεροί θα καταστρέψουν τα πάντα πριν ξεκουμπιστούν από την κυβέρνηση!!

   • DisqussioneR

    Μα τί λέτε?… Από τους προηγούμενους, καλύτεροι ο τσίπρας και ο καμμένος…. λολ

    • Spyros Spyropoulos

     Τρολακιιιιιιι

 • Jorge Melissa

  Το αναρχοφασισταριό χτύπησε στην Κόρινθο σε ομιλία κατά των νεοταξικών εκφυλων ταυτοτήτων
  http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2017/03/blog-post_422.html#more

 • Jorge Melissa

  Ο κίνδυνος δεν είναι η χρεωκοπία της Ελλάδος, αλλά η χρεωκοπία των ψυχών των Ελλήνων. Οι ψυχές μας είναι οι μόνες που αυτή τη στιγμή δεν έχουν φορολογηθεί. Έχουν όμως ξεπουληθεί έναντι πινακίου φακής.
  Το χώμα της Πατρίδας μας τις τελευταίες δεκαετίας, έπαψε να ποτίζεται από αίμα ηρώων και αγίων. Δυστυχώς ποτίζεται από αίμα αθώων! Πανευρωπαϊκή πρωτιά με 200.000 εκτρώσεις τον χρόνο, αλλά με τους πραγματικούς αριθμούς να είναι πολύ μεγαλύτεροι, αφού δεν καταγράφονται επισήμως στις μελέτες όσα συμβαίνουν σε ιδιωτικά κέντρα. Αλήθεια, πόσο μετανιώνουμε για τις δολοφονίες αυτές; Πόσο κατανοούν το έγκλημα αυτό οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί;
  Στο όνομα της ψευτοπροόδου αποκαθηλώσαμε της εικόνες από τους δημόσιους χώρους, ζώντας ένα ξέσπασμα εικονοφοβίας, κατά την προσφιλή προσθήκη της φοβίας σε ό,τι μας ενοχλεί. Αρνηθήκαμε τις καμπάνες και τις περιορίσαμε σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα ηλεκτροκίνητης κρούσης. Οι Τρεις Ιεράρχες δεν βρίσκουν χρόνο στο ωρολόγιο πρόγραμμα, αφού ξενόφερτες θεματικές εβδομάδες γεμίζουν δημιουργικά τις απονήρευτες ψυχές με ό,τι πιο αισχρό υπάρχει. Κάνουμε τα πάντα για να πάμε κόντρα στη φύση και ενάντια στο Νόμο του Θεού, αντιγράφοντας ξενικά πρότυπα και καθιερώνοντας και δικά μας πρωτοεμαφανιζόμενα! Από τις παρελάσεις υπερηφάνειας μέχρι τα ομόφυλα σύμφωνα συμβίωσης, η προσπάθεια αποσκοπεί στην αποδοχή και καθιέρωση μίας άφυλης κοινωνίας, όπου η γυναίκα και ο άνδρας δεν γεννιούνται, αλλά γίνονται!
  http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2017/03/blog-post_717.html#more
  http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2017/03/blog-post_717.html#more

 • Γιώργος fs.
  • Jorge Melissa

   Καλημέρα συνονόματε σε εσένα και σε όλη την διαδικτυακή ομήγυρη!

   • Γιώργος fs.

    Καλημέρα συνονόματε!!
    Κάτι ανέβασες για την Κόρινθο…θα το διαβάσω αργότερα .

    • Jorge Melissa

     Μικρό είναι διαβασέ το τώρα

    • «Ου παντός πλειν ες Κόρινθον»

    • Spyros Spyropoulos

     Εγω το ειδα…..ειδα την λυσσα των αναρχοαπλυτων να μπουν μεσα στην αιθουσα και να χαλασουν την συγκεντρωση………

     • firestormLouis

      Καλημερα σε ολους
      ουδις εξαιρουμενου !

     • Jorge Melissa

      »ουδενός» εξαιρουμένου

     • DisqussioneR

      Μηδενός ;-)

     • Ελληνας Ορθοδοξος

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • firestormLouis

      Σωστος!
      Και λεω κατι με πειραζει!!
      Αρε δικιο ειχε ο καθηγητης των νεοελληνικων οταν μου ελεγε «Λουη κουνιουνται οι βαρκες για πες μας?»
      Γιατι οταν μας μιλουσε
      εγω αγναντευα την θαλασσα απο το παραθυρο Χαχαχαχαχσ!!

     • Γιώργος fs.

      Καλημέρα φίλε Λούη!!
      Πώς πάνε τα χιόνια;;

     • firestormLouis

      Καλημερα και εσυ Γιωργο!!
      Τα χιονια τερμα !
      Εχουμε καπου στους !5 βαθμους ηλιοφανεια !
      Τωρα εχουμε το προβλημα ποιος θα καθαρισει τα χιονια !
      Τα συνδικατα θελουν και αλλα λεφτα και εμεις ο λαος παλι
      και εδω
      την πληρωνουμε ως συνηθως !!

  • Spyros Spyropoulos

   Καλημερα αδελφε! Καλη εβδομαδα!

 • Jorge Melissa

  Η Ρωσία θα θέσει εκτός νόμου τους Ιεχωβάδες!
  http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2017/03/blog-post_949.html#more

  • δυσκολο αυτο, πολυ δυσκολο! Παιζει να ειναι απο τις πιο οργανωμενες και οικονομικα ευρωστες κοινοτητες ητοι με δυναμη και παρουσια σε ολες τις βαθμιδες της κοινωνιας σε καθε χωρα. Για τις ΗΠΑ το εχω δει και το εχω ζησει.

 • Διγενης ακριτας

  Τωρα αμα σας πω οτι δεν μου κανει καμια αισθηση θα εχω αδικο? ΧΙιλες φορες απο, πανεπιστημιακους , παρα απο πολιτικους. Καλημερα σας.

  • Τις περισσοτερες φορες ομως αυτου του ειδους οι πανεπιστημιακοι ειναι αυτοι που γινονται βουλευτες/ πολιτικοι και μετα στα πανελ εχουμε το γνωστο «…μα κ. καθηγητα, εσεις που …»

   • Διγενης ακριτας

    Εγω ξερω ελαχιστους

    • Kαθηγητες γενικως γνωριζω περισσοτερους απο οσους χρειαζεται ανθρωπος στην ζωη του.

     • Spyros Spyropoulos

      Αχρειαστοι να ειναι…..ιδιαιτερα αν ειναι γιατροι….χαχαχαχα

  • Γιώργος fs.

   Καλημέρα φίλε Διγενή!!
   Τρεις καθηγητές και η πατρίς εχάθη είχε αναφωνησει προ ετών ο Βίσμαρκ, μιλώντας για τους καθηγητές !!

 • DisqussioneR

  Καλημέρα! Πάμε καλά, μη μου αγχώνεστε!…

  brb

  • Spyros Spyropoulos

   Που πας ακομα δεν μπηκες? sh= stay here!

   • DisqussioneR

    bk

    • Spyros Spyropoulos

     Σε ταμας? back……σου ειπα, τα εχω γραψει!!!

     • DisqussioneR

      Ναι αλλά δεν είπες wb…

     • Spyros Spyropoulos

      Αυτο δεν μου το εμαθες!Μηπως σημαινει welcome back?

     • DisqussioneR

      Ευκολάκι ήταν ;-)

     • Spyros Spyropoulos

      Το γραφω κι’αυτο!

  • Γιώργος fs.

   Καλημέρα στο καλό παιδί!
   Όλα πάνε κατά διαβόλου με τους ψυχασθενείς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που μπλέξαμε!!

   • DisqussioneR

    Μα μη λες τέτοια… το προσπάθησαν αλλά δεν τους άφησαν χαχαχαχα

 • IP

  Η βασικοτερη παραμετρος σε μια κοινωνια ειναι η παιδεια!η κυβερνηση εκχωρει αυτη σε εχθρικους διαχειριστες και μεις τι κανουμε;;;χτενιζομαστε!!!Ειμαστε αξιοι της τυχης μας τελικα.

 • Γιώργος fs.

  Ποιος μπορεί να περιμένει κάτι θετικό από τους αναρχοάπλυτους ;;; https://uploads.disquscdn.com/images/271038041a91683163b63e29662f43238959852200a0efd8f0fd720cd519bcd0.jpg

  • Ελληνας Ορθοδοξος

   Ξυλο αλυπητο στα αναρχοκομ-μουνια Γιωρικα !
   Μονο ετσι συμμορφωνονται αυτα τα μουλικα !!!

   • Γιώργος fs.

    Πολύ σωστά αδερφέ!!
    Μόνο το ξύλο φοβούνται οι αναρχοάπλυτοι!!

  • firestormLouis

   Αν ειναι δυνατον απαθεια τα απλυτα!!

  • ΕΥ ΑΓΓΕΛΙΑ

   Δεν τους το ζητάς. Τους μαζεύεις μετά ξύλου και σπασίματος κεφαλιού, άμεσα και αποφασιστικά!

   • Giota Timouda

    Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος!

  • Giota Timouda

   Δεν έχουμε Δημοκρατία αλλά Αναρχία και οι νόμοι εφαρμόζονται επιλεκτικά. Από που πήραν άδεια αυτοί οι αλητήριοι για να στήσουν το μαγαζάκι τους μπροστά στη Βουλή; Αυτός ο Εύζωνας που στέκεται μπροστά τους, θα μπορούσε να τους πάρει παραμάζωμα με το μικρό του δακτυλάκι και όμως τους παρακαλεί και από την κίνηση των χεριών τους, βλέπω ότι οι τύποι εξανίστανται και διαμαρτύρονται. Αν είναι δυνατόν!!!

 • Ελληνας Ορθοδοξος

  Ξανακαλημερα σε ολους, βαρυ το παπλωμα σημερα ρε τομαρια ???

  https://youtu.be/4Z3Tqt4pUoo

  • Γιώργος fs.

   Καλημέρα δάσκαλεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε εεεεεεέ!!

   • Ελληνας Ορθοδοξος

    Καλημερα Γιωρικαααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

  • Spyros Spyropoulos

   Γυρισες Γιαννη? Το μετανιωσες που εφυγες απο τις 7.10?

   • Ελληνας Ορθοδοξος

    χαχχαχαχαχχαχα αφου πηγα την μικρη σχολειο τωρα κοντραρομαι αμα λαχει αδερφε !
    Ολα καλα με αυτα που μας κανουν τα σκυλια ???

    • Spyros Spyropoulos

     Εμεις ο,τι μπορουμε κανουμε……φυσικα μπορουμε και καλυτερα……..

   • Γιώργος fs.

    Τέτοια μας κάνει ..αλλά εμείς τον αγαπάμε αδερφέ!!

    • Spyros Spyropoulos

     Παντα!!! Ο δασκαλος ειναι 1ος!!!

  • DisqussioneR

   Καλημέρα Ιωάννη!

   • Ελληνας Ορθοδοξος

    Ωπα που ειναι η παγιδα πιτσιρικο ?
    Πολυ επισημα με προσφωνεις σημερα καλημερα σου !

    • DisqussioneR

     Δε βάζουμε παγίδες σε φίλους!!!! Ατόπημα ήταν που τόσο καιρό δε σε προσφωνούσαμε έτσι… Καιρός να επανορθώσουμε ;-)

     • Ελληνας Ορθοδοξος

      αχχααχαχαχαχχααχαχαχαχαχαχ να εισαι καλα αδερφακι μου !!!

 • Jorge Melissa

  Ο Θεός λέει στον Νόμο: «Θα σας δώσω άρχοντας σύμφωνα με τις καρδιές σας» http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2017/03/blog-post_692.html#more

  • DisqussioneR

   Ευτυχώς δε μπήκε ακόμα ο σπάρτακος…

   • Γιώργος fs.

    Κλαίω ….το είχα υποψιαστεί….πως είσαι θρόνιος!!!😆😆😆😆😀

   • Spyros Spyropoulos

    Μηπως ακολουθησε τον Σωρρα?

    • DisqussioneR

     Πιστός αμετάκλητα στις αρχές του, πολύ πιθανό;-)
     Παμε ΝΘ

 • BLUEARROW

  »Mιά ισχυρή Τουρκία μπορεί να προστατεύσει την Κύπρο απο την εξ Ανατολών Ισλαμική απειλή »!!
  Αυτά κι’άλλα δίδασκε καθηγητής Τούρκικων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στους φοιτητές ……

 • Αλέξανδρος

  Νέο θέμα, η 2η θέση παίζει ακόμα, προλάβετε!
  https://www.pentapostagma.gr/2017/03/το-στράτευμα-σε-κρίση-ελέω-μνημονίου-δ.html

  • DisqussioneR

   Λουμωχτέ! Περίμενες το ΝΘ για να εμφανιστείς? χαχα

 • brοukios

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΕΣ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΠΥ ΒΟΡΡΑ

  http://www.stoxos.gr/2017/03/blog-post_5855.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&m=1

  • Γιώργος fs.

   Καλημέρα Μπρούκι!!

 • firestormLouis

  Παρατηρησατε ολα αυτα τα αναρχαπλυτα ποσο χοντροκολικα ειναι?
  Δεν μου φαινονται και πολυ στερημενα !!

 • Giota Timouda

  Καλημέρα, καλή εβδομάδα σε όλους!

  Δεν είναι μόνο που έχουμε τους τοκογλύφους και δολοφόνους εκτός των τοιχών, έχουμε και τους ΕΦΙΑΛΤΕΣ, ΝΕΝΕΚΟΥΣ και ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ εντός της χώρας που είναι πιό επικίνδυνοι!

  Με ελπίδα και πίστη, όπως λέει ο κ. Βαρδάκας, ότι θα βρεθεί τρόπος και άνθρωποι να τους γκρεμοτσακίσουν από τους θρόνους της εξουσίας. ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ!!!!!