Δείτε μια Ρωσική τεχνολογική κόντρα ανάμεσα σε Su-34 VS Su-27!

Δημοσίευση: 20 Μαρτίου 2017, 9:34 μμ

Σύμφωνα με τους μηχανικούς, το Su-34 ανήκει στη νέα γενιά – τη λεγόμενη 4+ – και είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Τα «ιπτάμενα άρματα μάχης», όπως ανεπίσημα ονομάζονται τα Su-34 στη Ρωσία ή οι «υπερασπιστές», σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του ΝΑΤΟ.

Το διθέσιο υπερηχητικό βομβαρδιστικό SU-34 μπορεί όλο το εικοσιτετράωρο και  παντός καιρού να χτυπά επίγειους, θαλάσσιους και εναέριους στόχους. Η μέγιστη πτητική απόσταση αποτελεί περίπου 4000 χλμ, η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 1900 χλμ/ώρα.
Ο οπλισμός του αεροσκάφους αποτελείται από κανόνι 30 χιλιοστών, όπως επίσης και από τηλεκατευθυνόμενους και μη πυραύλους και βόμβες διαφόρων κατηγοριών. Το SU-34 μπορεί να χρησιμοποιεί πυρομαχικά κατευθυνόμενα από δορυφόρους, γεγονός το οποίο κάνει αυτό το αεροσκάφος μοναδικό μέσο εξόντωσης μικρών ιδιαίτερα σημαντικών στόχων.Su 27 Flanker Long Range Fighter Aircraft
Το μαχητικό αναχαίτισης Su-27 (ονομασία ΝΑΤΟ: «Flanker») είναι ένα από τα πιο ευέλικτα μαχητικά αεροσκάφη παγκοσμίως. Το αεροσκάφος έχει καταρρίψει μια σειρά από παγκόσμια ρεκόρ αναρρίχησης. Στη βασική έκδοσή του είναι εξοπλισμένο με οκτώ τόνους προηγμένων οπλικών συστημάτων αναχαίτισης, έχει ένα επιχειρησιακό φάσμα 3.000 χιλιομέτρων και μια ανώτατη ταχύτητα από περίπου 2.300 χλμ/ώρα.
Η ανάπτυξη του σοβιετικού αεροσκάφους άρχισε το 1969, στην Δύση έγινε ευρέως γνωστό το Σεπτέμβριο του 1987, όπως ένα ρωσικό αεροσκάφος αναχαίτισε με έναν ιδιαίτερα «επιθετικό τρόπο» ένα νορβηγικό αεροσκάφο περιπολίας πάνω από τη Θάλασσα του Μπάρεντς. Με τον καιρό έγινε σαφές ότι θα ήταν απαραίτητη μια σημαντική βελτίωση για να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικό στην παγκόσμια αγορά. Το 2000 ξεκίνησε η ανάπτυξη ενός νέου μέλους της οικογένειας Su-27, με την ονομασία Su-35. «