Κόσμος

O Γ. Βίλντερς υπόσχεται την απο-ισλαμοποίηση της Ολλανδίας

Ο Γκέερτ Βίλντερς ξεκινά το Σάββατο την προεκλογική καμπάνια του, με βασική υπόσχεση να απαγορεύσει τη μουσουλμανική μετανάστευση και να κλείσει όλα τα τεμένη στην Ολλανδία.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ισχυρά, αναφέρει το Reuters, καθώς ο ηγέτης του PVV (Κόμμα για την Ελευθερία) θα κάνει μία σπάνια δημόσια βόλτα, σε προάστιο του Ρότερνταμ. «Μας θέλω στην κυβέρνηση», είπε πριν από λίγες ημέρες ο Βίλντερς, που υποσχέθηκε την «απο-ισλαμοποίηση» της Ολλανδίας με πολιτικές που θυμίζουν- αλλά και πάνε ακόμη πιο μακριά από- τις απόψεις του Ντόναλντ Τραμπ, γράφει το Reuters.

Το PVV του Βίλντερς προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 17%, αλλά οι φιλελεύθεροι του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε είναι μετά βίας μία ποσοστιαία μονάδα πίσω, έχοντας κλείσει την ψαλίδα.

Ακόμη κι αν κερδίσει όμως, ο Βίλντερς θα πασχίσει για να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς τα περισσότερα μεγάλα κόμματα έχουν αποκλείσει τη συνεργασία μαζί του, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, προσθέτοντας ότι είναι απίθανο το επόμενο ολλανδικό κοινοβούλιο να υποστηρίξει πολιτικές όπως η αποχώρηση από την ΕΕ.

Μία νίκη του Βίλντερς στις εκλογές στις 15 Μαρτίου θα δώσει ώθηση στη Μαρίν Λεπέν και το AfD στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ