Αρχείο

Oι Τούρκοι επιλέγουν χρόνο και τόπο επίθεσης και μεις τρόπο αντίδρασης - Ποια θα είναι η επόμενη πρόκληση μετά το "πράσινο φως" που τους δώσαμε σήμερα (βίντεο)


Mετά την σημερινή τουρκική πρόκληση στο Φαρμακονήσι, η ελληνική πολιτική ηγεσία θα πρέπει να σηκώσει το βάρος της ευθύνης που δεν αντέδρασε γιατί η επόμενη αναβαθμισμένη ποιοτικά τουρκική πρόκληση δεν θα είναι τόσο...αναίμακτη. 

Καλά τα διαβήματα σε Άγκυρα και ΝΑΤΟ με τα οποία απαντά η Αθήνα αλλά η ουσία δεν αλλάζει.  Οι Τούρκοι τέσταραν αντιδράσεις, αποφασιστικότητα, θέληση και ικανότητα πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και θα επανέλθουν με νέα ποιοτική πρόκληση.

Ο Ερντογάν σήμερα έστειλε το κλειστού τύπου περιπολικό «Κουσάντασι»το οποίο παραβίασε τα εθνικά χωρικά ύδατα στο Φαρμακονήσι, αγνόησε τις ελληνικές προειδοποιήσεις πως βρίσκεται σε ελληνικά νερά και άρχισε να εκτελεί βολές χωρίς να συμβαίνει τίποτα επί 15 λεπτά.

Δεν έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο!

Δεν έστειλε κορβέτα ή φρεγάτα σε μια προσπάθεια να χειριστεί έξυπνα ένα χαμηλής έντασης θερμό επεισόδιο αν είχαμε αντιδράσει. 

Η επόμενη κίνηση θα είναι ή απόβαση σε βραχονησίδα ή θα ανοίξουν πυρ εναντίον ελληνικού πλοίου σε μια προσπάθεια να γκριζάρουν εκ νέου περιοχές σε περίπτωση που ξανά δεν αντιδράσουμε.

Σκοπός τους είναι και η ταπείνωση της ελληνικής στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας εν όψει δημοψηφίσματος...Μην ξεχνάμε ότι οι "Γκρίζοι Λύκοι" συζητούν συγκυβέρνηση με τον Ρ.Τ.Ερντογάν...

Οι ΗΠΑ είναι εξαφανισμένες, το ίδιο και το ΝΑΤΟ. Δήλωση καταδίκης για την πρωτοφανή πρόκληση δεν υπήρξε. Άγκυρα και Ουάσινγκτον φαίνεται πως πάνε να τα βρουν για τη Ράκκα και δεν είναι και σίγουρο ότι ο Ν.Τραμπ θα αντιδράσει κιόλας...

Σε επίπεδο λεκτικό και επικοινωνιακό συντηρούν με οπτικοακουστικό υλικό την ελληνοτουρκική κρίση.

Στην Άγκυρα στήνουν νέες δήθεν ναυμαχίες στα Ίμια με βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, αλλά δεν λένε τίποτα για την πρόκληση στο Φαρμακονήσι αφού δεν αντιδράσαμε...

Φαίνεται ότι η Άγκυρα θα ξαναχτυπήσει σε χρόνο και τόπο που αυτή θα επιλέξει.

Από χτες το βράδυ είχε σημειωθεί έντονη τουρκική κινητικότητα την οποία και είχαμε αναφέρει στο άρθρο μας Κρίσιμες ώρες στο Αιγαίο: Kαταδρομείς και εθνοφύλακες γαζώνουν Τούρκους σε πρόβα απόκρουσης αποβατικής ενέργειας – Δείτε το βίντεο

Δείτε εδώ το νέο βίντεο από τα Ίμια.

Ταυτόχρονα, συνεχίστηκαν και σήμερα οι προκλήσεις της τουρκικής Αεροπορίας,

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, 2 οπλισμένα μαχητικά F-16 παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο χώρο με αποτέλεσμα να διαταχθεί άμεσα απογείωση μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα ζεύγος μαχητικών F-16C Block 50 της 347Μοίρας «ΠΕΡΣΕΑΣ» που διατηρούσε ετοιμότητα Readiness, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Λήμνου προκειμένου να εκδιώξει τα τουρκικά μαχητικά.  Τα τουρκικά αεροσκάφη αποχώρησαν χωρίς να σημειωθεί εμπλοκή, ενώ και ένα τουρκικό ελικόπτερο  πραγματοποίησε παράβαση με είσοδο εντός του FIR Αθηνών.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 17η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ        :    1 (2 α/φ)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     :    1 E/Π
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         :     3

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          :     2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         :     3
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        :      1

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           :      -

ΠΕΡΙΟΧΗ               :   ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ


Τουρκικές προκλήσεις από Enikos_gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ