Αρχείο

H θλιβερή ιστορία του υδροκέφαλου μωρού - Η έκκληση των γονιών του

Η μόλις τεσσάρων μηνών Jaya Dalvi από την Ινδία γεννήθηκε με υδροκεφαλία, δηλαδή συσσώρευση υγρού στο εσωτερικό του κρανίου της, πράγμα το οποίο θα μπορούσε να τη σκοτώσει.

Αυτό σημαίνει ότι το κεφάλι της ήταν μεγαλύτερο από το μέσο όρο όταν γεννήθηκε και έκτοτε έχει αυξηθεί ραγδαία έχοντας αποκτήσει διπλάσιο μέγεθος από το φυσιολογικό. Πλέον, μάλιστα, το κεφάλι της είναι 71 εκατοστά στην περιφέρειά του. Οι γιατροί λένε ότι το μέσο μέγεθος για ένα κοριτσάκι της ηλικίας της είναι περίπου 38 εκατοστά. Τα μωρά που γεννιούνται με υδροκεφαλία πρέπει να υποβληθούν σε άμεση χειρουργική θεραπεία ώστε να αποφευχθεί μια μόνιμη αναπηρία.

Ωστόσο, η οικογένειά της Javi, η οποία ζει σε ένα χωριό σε επαρχία της δυτικής Ινδίας, δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να πληρώσει για μια εξειδικευμένη φροντίδα σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο. Ο πατέρας της είναι ένας αγρότης που βγάζει μόλις 2 δολάρια τη μέρα και έτσι είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν την κόρη τους σε ένα κρατικό ιατρικό κέντρο.

Οι ίδιοι δημοσιοποιούν την ιστορία της κόρης τους ζητώντας βοήθεια καθώς θέλουν να της προσφέρουν πολλά περισσότερα απ’ ό,τι τώρα ώστε να γίνει καλά. Το χειρουργείο δεν είναι κάτι δύσκολο για τους γιατρούς αλλά οι γονείς δεν έχουν τα χρήματα για να προχωρήσει η διαδικασία.

Το κορίτσι είναι αναγκασμένο να υποφέρει καθημερινά ενώ δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε αυτή τη σπάνια πάθηση. Τα συμπτώματα της υδροκεφαλίας από την οποία πάσχει περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πονοκεφάλους, θολή όραση και, τελικά, μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές