Εθνικά θέματα

CYPFRA-01/17: Αεροναυτική άσκηση Έρευνας και Διάσωσης στα νερά της Κύπρου

Διεθνής Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης με την ονομασία “CYPFRA-01/17” διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα» συνεπεία ανατροπής μικρού σκάφους προσφύγων. Ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας-Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Η άσκηση περιελάμβανε αντικείμενα έρευνας για εντοπισμό και διάσωση των «ναυαγών» στη θάλασσα από ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων Αστυνομίας.

Στην άσκηση συμμετείχαν επίσης το Παράκτιο Περιπολικό «ΟΝΗΣΙΛΟΣ» της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας αλλά και η γαλλική φρεγάτα «MONTACALM» με το οργανικό της ελικόπτερο. Εκτελέστηκαν επιχειρήσεις ανάσυρσης «ναυαγών» από τη θάλασσα και αεροδιακομιδή τραυματία (MEDEVAC Operation) επί της γαλλικής φρεγάτας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εν λόγω άσκηση αποτελεί την πρώτη συνεργασία εντός του 2017, στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης συνεργασίας σε θέματα Έρευνας-Διάσωσης μεταξύ των δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και αεροναυτικών δυνάμεων της Γαλλίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείο

veteranos.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ