Κοινωνία

821 επενδυτικά σχέδια στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο ύψους 2,2 δισ.ευρώ

Επενδυτικά σχέδια ύψους 2,2 δισ. ευρώ υποβλήθηκαν για ένταξη στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό (41,3%), οι επιχειρήσεις ζητούν φορολογική απαλλαγή, ενώ οι υπόλοιπες ζητούν επιχορήγηση ή leasing ή ενίσχυση μισθολογικό κόστους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μέχρι τις 30 Ιανουαρίου που έληξε η προθεσμία: του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης

  • Υποβλήθηκαν 821 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 2,2 δις ευρώ.
  • Το μεγαλύτερο μέρος των επενδυτικών σχεδίων (41,3%) αιτούνται φορολογικής απαλλαγής, ενώ τα υπόλοιπα αιτούνται επιχορήγησης, leasing ή ενίσχυσης μισθολογικού κόστους.
  • Το 65% των επενδυτικών σχεδίων και το 51,3% του συνολικού ύψους των επενδύσεων αφορούν τη βιομηχανία (κυρίως τον κλάδο της αγροτοδιατροφής) και μικρός αριθμός επενδύσεων τα logistics.
  • Τα επενδυτικά σχέδια στον τουρισμό αποτελούν το 35% των επενδυτικών σχεδίων και το 48,7% του συνολικού ύψους επενδύσεων.

Σημειώνεται ότι μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα ανοίξουν άλλα δύο καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου (καινοτομίες και cluster) και άλλα δύο ακόμη μέχρι το τέλος Απριλίου (ολοκληρωμένα χωρικά κλαδικά και funds).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...