Αρχείο

Ώρα μηδέν: Tα Ελληνικά Υποβρύχια φορτωμένα με τορπίλες απλώνουν δίχτυ ασφαλείας σε ολόκληρο το Ανατολικό Αιγαίο - Η "τέλεια καταιγίδα" χτυπά τη χώρα (βίντεο)

Eξαιρετικά κρίσιμοι είναι οι επόμενοι μήνες για την εθνική ασφάλεια και ακεραιότητα της χώρας. Δυστυχώς η Τουρκία φαίνεται πως έχει μοναδική ευκαιρία λόγω διεθνών και εσωτερικών συνθηκών, εκδίωξη ΔΝΤ, Grexit, δηλώσεις Α.Μέρκελ που θα δείτε παρακάτω, Ν.Τραμπ, να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο και να επιδιώξει κατάληψη βραχονησίδας. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Guardian γράφει για "Υπαρξιακό δράμα" στην Ελλάδα!

Για το λόγο αυτό το ΠΝ "απλώνει" όλο τον υποβρυχιακό Στόλο στο Ανατολικό Αιγαίο τις επόμενες ημέρες. Πηγή του ΠΝ μας αποκάλυψε ότι για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί "άσκηση" τόσο μεγάλης διάρκειας! "Δεν έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο" τονίζουν με έμφαση.

Για πρώτη φορά σήμερα οι Τουρκικές Αρχές επέτρεψαν σε Τούρκους ψαράδες να πλησιάσουν στην περιοχή των Ιμίων. Όσο οι ψαράδες βρίσκονταν ανοιχτά των Ιμίων , δύο σκάφη του Τουρκικού λιμενικού έκαναν συνεχώς περιπολίες ενώ η φρεγάτα «F-241 TCG Turgut Reis» πλέει στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού.

Ο Τούρκος υπουργός άμυνας  Φικρί Ισίκ  ζήτησε σήμερα Κυριακή από την Ελλάδα, να καθίσουν στο τραπέζι " ως δύο καλοί γείτονες" για να συνομιλήσουν «για τις διαφορές τους»  εν μέσω εντάσεων από την ύπαρξη  τουρκικών στρατευμάτων κοντά στα Ίμια και μετά τις 138 παραβιάσεις του εθνικού μας εναερίου χώρου.

Με λίγα λόγια οι Τούρκοι αφού έστησαν το όλο σκηνικό τώρα μας ζητούν να καθίσουμε γύρω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων  για να συζητήσουμε την κυριότητα των δικών μας νησιών και νησίδων, καθώς και να απομακρύνουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας από τα νησιά «πρώτης γραμμής», ενώ αυτοί μετακινούν  βαλλιστικούς πυραύλους  Yıldırım στοχεύοντας τα.

Ο τουρκικός τύπος φιλοξενεί δηλώσεις και διάφορα άλλα ευτράπελα επικαλούμενος και πάλι  την συνθήκη της Λωζάνης, την οποία θέλουν να καταργήσουν οι Τούρκοι «αρπάζοντας» 130 νησιά και νησίδες προς όφελος τους.

Το ΠΝ βγάζει στο Αιγαίο ολόκληρο τον υποβρυχιακό Στόλο φορτωμένο με τορπίλες και συγκεκριμένα:

Tα 3 παλιότερα αλλά εκσυγχρονισμένα υποβρύχια τύπου ΓΛΑΥΚΟΣ κλάσης 209/1100, ΠΡΩΤΕΥΣ, ΝΗΡΕΥΣ, ΤΡΙΤΩΝ.

Τα 3 υποβρύχια κλάσης ΠΟΣΕΙΔΩΝ type-209/1200(ΠΟΣΕΙΔΩΝ, ΑΜΦΙΤΡΗΤΗ, ΠΟΝΤΟΣ), τα οποία έχουν πλήρωμα 35 ατόμων και αυτονομία 50 ημερών, είναι εκτοπίσματος 1285 τόνων σε κατάδυση, μήκους 55,87μ, πλάτους 6,26μ. και επίσης μέγιστη ταχύτητα 12 κόμβων στην επιφάνεια και 22 κόμβους σε κατάδυση.

Τέλος τα πλέον σύγχρονα υποβρύχια του ΠΝ, τα κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ή type-214HN(S-120 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, S-121 ΠΙΠΙΝΟΣ , S-122 ΜΑΤΡΩΖΟΣ, S-123 Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ) σχεδίασης HDW κατασκευής των 3 εξ αυτών στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Συγκριτικά η Τουρκία δεν διαθέτει κανένα υποβρύχιο με σύστημα ΑΙΡ (προς το παρόν). Όλα τα τουρκικά υποβρύχια ανήκουν στην οικογένεια U-209 με διαφορετικά εκτοπίσματα (έξι κλάσης “Atilay” με εκτόπισμα 1.200 τόνους, τέσσερα κλάσης “Preveze” με εκτόπισμα 1.400 τόνους και τέσσερα κλάσης “Gur”). Το Τουρκικό Ναυτικό αναμένει τις παραδόσεις των πρώτων υποβρυχίων «214» τα επόμενα 3 με 4 χρόνια.

Οι κύριοι λόγοι της έντονης και δικαιολογημένης ανησυχίας της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας είναι ότι ο Ν.Τραμπ δεν ελέγχει πλήρως την χώρα του, υπάρχει δηλαδή ένα είδος "ακυβερνησίας ακόμη" ενώ ο ίδιος προεκλογικά είχε επιμείνει στην εκδίωξη του ΔΝΤ από την Ευρώπη. Μόλις πριν λίγο, ένα 24ωρο πριν από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,  δήλωση του υποψήφιου νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ε.Ε.,Τέντ Μάλοξ, βάζει φωτιά...

Ο Τέντ Μάλοξ απατώντας σε ερώτηση εάν η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την Ε.Ε. είπε:

«Δεν θέλω να μιλήσω εκ μέρους των Ελλήνων αλλά θεωρώ πως από οικονομικής σκοπιάς υπάρχει ένας πολύ ισχυρός λόγος για την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ».

https://www.youtube.com/watch?v=jAsBbiRuvzY

Ταυτόχρονα η Α.Μέρκελ σήμερα δήλωσε στον απόηχο των εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στην Βαλέτα της Μάλτας ότι μια Ευρώπη διαφορετικών ταχυτήτων έχει νόημα:

«Τα τελευταία χρόνια έδειξαν πως θα υπάρξει μια ΕΕ πολλαπλών ταχυτήτων και ότι δεν πρέπει να συμμετέχουν πάντα όλες οι χώρες μέλη στα ίδια στάδια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος λίγο μετά την συνάντηση των «26» με θέμα την πορεία της ΕΕ στην μετά-Brexit εποχή.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η γερμανίδα καγκελάριος μιλά ανοιχτά για μια Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων!

Συνεπώς δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες για την Τουρκία το προσεχές διάστημα: Η Ελλάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τυχόν Grexit, η Τουρκία έχει δημιουργήσει το υπόβαθρο επεισοδίου, οι Μεγάλες Δυνάμεις είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να παρέμβουν για να υπάρξει αποκλιμάκωση.

Η ομαλοποίηση των παραδόσεων των υπερσύγχρονων υποβρυχίων Type-214 έχει φέρει ισχυρές εξελίξεις στον υποβρυχιακό στόλο του ΠΝ καθώς πλέον εφοδιάζεται με μονάδες που μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε νέα απειλή σε συνδυασμό με τα παλαιότερα αλλά εκσυγχρονισμένα και μη υποβρύχια που υπόκεινται συνεχώς σε αλλαγές βελτίωσης αξιοπιστίας.

Τα εκσυγχρονισμένα υποβρύχια τύπου ΓΛΑΥΚΟΣ κλάσης 209/1100  έχουν αυτονομία 50 ημερών και πλήρωμα 35 ατόμων είναι εκτοπίσματος 1278 τόνων σε κατάδυση, μήκους 54μ. πλάτους 6,25μ, με μέγιστη ταχύτητα 12κόμβων σε επιφάνεια και 22 κόμβοι σε κατάδυση ενώ πλέον και μετά την αντικατάσταση όλων των συστημάτων και αισθητήρων (τοποθέτηση Radar Thomson, σύστημα αδρανειακής ναυτιλίας, GPS, συσκευές ναυτιλίας καθώς και δύο περισκόπια) την δεκαετία του ’90 κάτω από το πρόγραμμα NEPTUNE I μπορούν να εκτελέσουν βολές εκτός των τορπιλών από τους 8 τορπιλοσωλήνες και πυραύλων Sub-Harpoon μέσω του κέντρου διεύθυνσης βολής «KANARIS».

Επίσης έχει γίνε πλήρης ανακατασκευή ουσιαστικά με εγκατάσταση νέων κινητήρων, συστημάτων επικοινωνιών και sonar που είναι ενεργητικής και παθητικής έρευνας και επιθέσεως μεσαίων συχνοτήτων, συσκευή παθητικής μέτρησης απόστασης, καθώς και SONAR πλευρικής διάταξης, χαμηλών συχνοτήτων.

Τα υποβρύχια κλάσης ΠΟΣΕΙΔΩΝ type-209/1200(ΠΟΣΕΙΔΩΝ, ΑΜΦΙΤΡΗΤΗ, ΠΟΝΤΟΣ), παραμένουν με τον αρχικό τους εξοπλισμό σε ότι αφορά τα ηλεκτρονικά και τους αισθητήρες με μερικές μόνο προσθήκες όπως η ενσωμάτωση συστήματος GPS στο σύστημα ναυτιλίας και διατηρώντας το σύστημα διεύθυνσης βολής «SINBANDS για χρήση τα ων όπλων από τους 8 τορπιλοσωλήνες.

Στις τάξεις του ΠΝ βρίσκεται πλέον και ένα εκσυγχρονισμένο υποβρύχιο κλάσης ΩΚΕΑΝΟΣ type-209/1200 το πρώτο του προγράμματος NEPTUNE II στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά με ολική αντικατάσταση συστημάτων αισθητήρων αλλά και κοπή τμήματος του υποβρυχίου για την επιμήκυνση και την αντικατάσταση του συστήματος αναερόβιας πρόωσης AIP τύπου κυψελών ίδιο με αυτό των type-214 που επιτρέπει την παραγωγή δηλαδή ηλεκτρικής ενέργειας από κυψέλες υγρών καυσίμων.

Το σύστημα απαλλάσσει το Υ/Β από την διαδικασία εκτελέσεως αναπνευστήρα για τη φόρτιση των συστοιχιών του, μια διαδικασία που καθιστά το σκάφος ευάλωτο σε εντοπισμό από ανθυποβρυχιακές μονάδες.

Το εκσυγχρονισμένο υποβρύχιο πλέον έχει εκτόπισμα 1615τόνων, μήκος 62,3μ, πλάτος 6,26μ. ταχύτητα 11,5κόμβων στην επιφάνεια και 22 κόμβοι σε κατάδυση ενώ πλέον φέρει νέας γενιάς ηλεκτρονικά με κεντρικότερο το ISUS σε συνδυασμό με νέο πακέτο αισθητήρων με RADAR, ESM, GPS, ιστοί OPTRONIC πολλαπλών απεικονίσεων δυνατότητα βολής Sub-Harpoon με τα δεδομένα να λαμβάνονται και από sonar νέας γενιάς παθητικό μεσαίων και χαμηλών συχνοτήτων. Το πλήρωμα είναι 37 ατόμων και η αυτονομία είναι στις 50 ημέρες.

Τέλος  τα κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ή type-214HN έχουν μήκους 65,3μ., πλάτους6,3μ. εκτοπίσματος 1858τόνων με ταχύτητες 10,5κόμβων/21κόμβων σε επιφάνεια/κατάδυση φέρουν το νέο σύστημα AIP τύπου ενεργών κυψελών μαζί με ηλεκτροκινητήρα 3.900 kW που επιτρέπει έτσι την συνεχόμενη κατάδυση για 13 ημέρες με χαμηλή βέβαια ταχύτητα.

Φέρει σύστημα διεύθυνσης βολής ISUS της ATLAS ELEKTRONIK, με εναλλάξιμες κονσόλες πολλαπλών λειτουργειών νέα γενιάς συστήματα ναυτιλίας RADAR, ESM, GPS, ιστοί OPTRONIC με πολλαπλές δυνατότητες απεικόνισης και συνδυασμό παθητικού SONAR μεσαίων και χαμηλών συχνοτήτων, SONAR ναυτιλίας / εντοπισμού ναρκών, ενεργητικού SONAR. Και εδώ το πλήρωμα είναι στα 37 άτομα με την αυτονομία να ανέρχεται στις 50 ημέρες (περιορισμός τροφίμων).

Να σημειωθεί ότι πριν λίγα 24ωρα βρισκόταν σε πλήρη ανάπτυξη οι Μονάδες επιφανείας του Στόλου που παίρνουν που πήραν μέρος στην Άσκηση «Αστραπή»

https://www.youtube.com/watch?v=BC5_r8RgVX8

https://www.youtube.com/watch?v=oMw2ah7i1Mg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...