Κόσμος

Χειμερινή άσκηση του τουρκικού στρατού σε πολικές θερμοκρασίες (εικόνες, βίντεο)

Με την παρουσία αξιωματούχων από την Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν, 40 στρατιωτικών ακολούθων από διάφορες χώρες, εκπροσώπων βιομηχανιών κατασκευής οπλικών συστημάτων, εκπροσώπων μη κυβερνητικών οργανώσεων και με κυβερνητικούς αξιωματούχους, διεξήχθησαν στρατιωτικές ασκήσεις στην βορειανατολική επαρχία Καρς, στην Τουρκία.

Ο τουρκικός στρατός έδωσε την Πέμπτη στην δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τις ασκήσεις που έγιναν στην Καρς το χρονικό διάστημα από 14 μέχρι 16 Φεβρουαρίου σε θερμοκρασίες -25 βαθμούς Κελσίου και στην σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως στις ασκήσεις συμμετείχαν και μονάδες της πολεμικής αεροπορίας και της αεροπορίας στρατού.

Στις ασκήσεις του τουρκικού στρατού πήραν μέρος συνολικά 1.378 άτομα, 330 οχήματα διαφορετικών τύπων και 1.281 όπλα διαφόρων μοντέλων και μεγεθών. Οι συγκεκριμένες ασκήσεις περιλαμβάνονται στο πλαίσιο των στρατιωτικών ασκήσεων «Χειμώνας 2017».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού στρατού, ο στόχος των ασκήσεων σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες είναι να αναλυθούν οι δυνατότητες των στρατιωτών να επιχειρούν υπό δύσκολες συνθήκες τον χειμώνα, να γίνει προσομοίωση των συνθηκών που επικρατούν σε εν δυνάμει πολεμικές ζώνες, να ενισχυθούν οι ικανότητες του στρατεύματος και να βελτιωθεί η εκπαίδευση των στρατιωτών, ώστε να έχουν την δυνατότητα να επιχειρούν και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «στρατιωτικές ασκήσεις τέτοιας κλίμακας σε συνδυασμό με τις επιχειρήσεις εναντίον της τρομοκρατίας σε πολλά μέρη της Τουρκίας και της Συρίας αποδεικνύουν τις προηγμένες δυνατότητες και τους πολυάριθμους πόρους των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων».

https://youtu.be/TJzVxqvD2Lo

https://youtu.be/VpOqQgZQVbo

https://youtu.be/jeMDBCybBfc

https://youtu.be/Rcw3_rCkvfE

https://youtu.be/2HLvqAlL6oU

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...