Πολιτική

Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης - Ένταση μεταξύ Γ. Μπουτάρη και Α. Ματθαιόπουλου της Χρυσής Αυγής

Συνεχίστηκε η κόντρα μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και του επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη», Αρτέμη Ματθαιόπουλου. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε από το βήμα στην επίσκεψη της αντιπροσωπείας του δήμου στο Μουσείο Ολοκαυτώματος της περιοχής και «έπιασε» τον δημοτικό σύμβουλο της Ελληνικής Αυγής για τη Θεσσαλονίκη να «μουρμουρίζει». Απευθυνόμενος σε αυτόν, σχολίασε: «Σας ενοχλούν αυτές οι αναφορές κ. Ματθαιόπουλε; Ρωτάω γιατί είστε αντισημίτες και υπέρμαχοι της ναζιστικής ιδεολογίας» σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Στην αντίδραση του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο Γιάννης Μπουτάρης απάντησε: «Με ενοχλεί η ναζιστική ιδεολογία. Εσείς εκπροσωπείτε αυτή την ιδεολογία».

Μετά λοιπόν την επίθεση που εξαπέλυσε ο δήμαρχος από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου κατά της ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος σήκωσε το γάντι και προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη. Επιτέθηκε μάλιστα στον Γιάννη Μπουτάρη για την ειρωνική φράση που χρησιμοποίησε «έλα να σε κεράσω λουκούμι». «Αυτά να τα λέτε στον Ψινάκη και στους φίλους σας. Εγώ δεν τρώω λουκουμάκια» είπε ο επικεφαλής της παράταξης της Χρυσής Αυγής.

Απαντώντας στον χαρακτηρισμό που του απέδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Χρυσαυγίτης δημοτικός σύμβουλος, αυτοχαρακτηρίστηκε «αντισιωνιστής» και όχι «αντισημίτης».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης