ΗΠΑ

Τ. Κέλι: «Το διάταγμα Τραμπ έχει σαν στόχο την επιστροφή των παράνομων μεταναστών στις χώρες τους»

Τη σύλληψη παράνομων μεταναστών και την επιστροφή στη χώρα τους έχει στόχο το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Κέλι.

Το διάταγμα «έδινε έμφαση στην αποστολή αναχαίτισης παράνομων μεταναστών από πολλές χώρες στα σύνορα μας, τη μεταχείριση τους με ανθρωπιά και την επιστροφή τους στις χώρες προέλευσης τους το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο Κέλι σε μια συνέντευξη Τύπου στην Γουατεμάλα.

Οι δηλώσεις του Κέλι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγιναν μία μέρα μετά από τις νέες κατευθυντήριες γραμμές που παρουσίασαν οι ΗΠΑ, που περιλαμβάνουν ένα σχέδιο για απέλαση παράτυπων μεταναστών στην χώρα από την οποία προήλθαν, που σε πολλές περιπτώσεις αυτή είναι το Μεξικό.

Ο Κέλι μαζί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον αναμένονται να φθάσουν αργότερα σήμερα στο Μεξικό για συνομιλίες με αξιωματούχους της μεξικανικής κυβέρνησης σχετικά με την ασφάλεια και την μετανάστευση.

Από την πλευρά του, ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών, Λουίς Βιδεγκαράι, διεμήνυσε νωρίτερα σήμερα ότι το Μεξικό δεν πρόκειται να δεχτεί τις νέες, «μονομερείς» προτάσεις των ΗΠΑ για τη μετανάστευση και δεν θα διστάσει να προσφύγει στα Ηνωμένα Εθνη για να υπερασπιστεί τους μετανάστες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ