Κόσμος

Τσαβούσογλου: Από τη μια θέλετε Ένωση κι από την άλλη να άρουμε τις εγγυήσεις

Ως «πάτημα» για να υποστηρίξει εκ νέου την αξίωση της για τη διατήρηση των εγγυήσεων, χρησιμοποιεί η Άγκυρα την απόφαση της Κυπριακής Βουλής για τη μνεία στα σχολεία του δημοψηφίσματος του 1950 για την ένωση με την Ελλάδα.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με νεώτερες δηλώσεις του σήμερα είπε συγκεκριμένα: «Ακόμη συζητούν την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Δηλαδή δεν εγκατέλειψαν τις ελπίδες τους και από την άλλη λένε ότι δεν είναι αναγκαίες οι εγγυήσεις και η ασφάλεια της Τουρκίας. Εσείς από τη μια θέλετε ένωση και από την άλλη λέτε να άρουμε τις εγγυήσεις τις Τουρκίας».

Ο Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε επίσης ότι με αυτές τις προσεγγίσεις, αποκαλύφθηκε η πραγματική πρόθεση των Ελληνοκυπρίων. «Έδειξαν οι ίδιοι πόσο δίκαιο είχε η Τουρκοκυπριακή πλευρά και η Τουρκία σε αυτά τα θέματα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:«Εμείς μέχρι σήμερα τηρήσαμε πάντοτε εποικοδομητική στάση. Ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε και τι δεν θέλουμε. Το καταθέτουμε καθαρά στις συναντήσεις ως ένα κράτος που εμπιστεύεται τον εαυτό του χωρίς καπρίτσια και χωρίς κόμπλεξ, ως ισχυρό κράτος. Την ίδια στάση βλέπουμε ότι και η Τουρκοκυπριακή πλευρά επιδεικνύει. Μέσα σε αυτά η Ελληνοκυπριακή πλευρά αποχωρεί από το τραπέζι. Αν θέλουν διαπραγματεύσεις θα επιστρέψουν σε εκείνο το τραπέζι και εάν δεν θέλουν οι ίδιοι ξέρουν. Πλέον τέτοιες συνομιλίες δεν ξαναγίνονται, θα κάνουμε αυτό που πρέπει».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...