Πολιτική

Τι πρότεινε ο Εισαγγελέας για την μήνυση Π. Καμμένου σε δύο δημοσιογράφους

Την ενοχή του Γιώργου Κουρτάκη και την αθώωση του Παναγιώτη Τζένου, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Αυτόφωρου Μονομελούς, στην δίκη με μηνυτή τον Πάνο Καμμένο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε στραφεί σε βάρος των δύο δημοσιογράφων της εφημερίδας Παραπολιτικά, με αφορμή ραδιοφωνική τους εκπομπή, κατά την διάρκεια της οποίας είχε υπονοηθεί ότι ο γιος του Πάνου Καμμένου είχε σχέσεις με την τρομοκρατία. Αυτή η αναφορά προκάλεσε την μήνη του Π. Καμμένου, ο οποίος είχε αμέσως καταθέσει μήνυση, οδηγώντας τους δύο δημοσιογράφους σε αυτόφωρη σύλληψη.

Για τον εισαγγελικό λειτουργό, όσα είπε ο δημοσιογράφος Π. Τζένος δεν αποδείχθηκαν ότι είναι ψευδή, αφού αναφέρθηκε στις διακοπές του υπουργού στις Άλπεις, αλλά και στο γεγονός ότι ο υπ. Εθνικής Άμυνας είχε λάβει στο παρελθόν ένα βραβείο από το Ούζο 12.

“Για το κομμάτι αυτό ο κατηγορούμενος δεν φαίνεται να χειρίζεται κάτι ψευδές για τον πολιτικώς ενάγοντα ή να εκφράζει μια άποψη που θα μπορούσε να θίξει τον ίδιο ή την υπόληψη του ως πολιτικού αρχηγού” είπε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας, ζητώντας να μην κηρυχθεί για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης ο Π. Τζένος.

Διαφορετική πρόταση έκανε ωστόσο για τον εκδότη της εφημερίδας, Γ. Κουρτάκη, υποστήριζοντας ότι με την φράση “ξέρω πως τα χεις πάρει και το ξέρεις ότι ξέρω" επιχείρησε να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του Π. Καμμένου γιατί αφήνει την εντύπωση ότι ο δημοσιογράφος γνωρίζει κάτι μεμπτό. “Είναι ψευδής, είναι πρόσφορη να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του πολιτικώς ενάγοντα καθώς τον παρουσιάζει ως πολιτικό που χρηματίζεται”. Επίσης, για τον εισαγγελέα, πρόσφορα να βλάψουν τον Π.Καμμένο είναι τα όσα είπε ο Γ. Κουρτάκης στο κομμάτι που αφορά την κατανάλωση αλκοόλ.

Στο θέμα των ανήλικων παιδιών, τα οποία ήταν και η βάση της μήνυσης του Π. Καμμένου, ο εισαγγελέας είδε ενδείξεις συκοφαντικής δυσφήμισης, λέγοντας ότι με τα λεγόμενα του ο δημοσιογράφος “στοχοποίησε και τα τέσσερα τέκνα του. Δεν αποδείχτηκε ότι κάποιο παιδί επέχει σχέση με την τρομοκρατία ή έχει σχέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Δεν αποδείχτηκε ότι κάποιο από τα παιδιά έχει προβεί σε αξιόποινες πράξεις όπως φθορά καπνός ιδιοκτησίας. Αυτά που αναφέρθηκαν ήταν ψευδή και πρόσφορα να θίξουν την τιμή και την υπόληψη των ανήλικων τέκνων ή και τον ίδιο τον πολιτικώς ενάγοντα”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ