Κοινωνία

Τιμ Κουκ: "Να περιορίσουμε τις ψευδείς ειδήσεις" - Στόχος η ελευθερία του λόγου;

Οι ψευδείς ειδήσεις σκοτώνουν τα μυαλά των ανθρώπων τόνισε ο επικεφαλής της Apple, Τιμ Κουκ, υπογραμμίζοντας ότι εταιρείες σαν τη δική του πρέπει να δημιουργήσουν εργαλεία που θα αποτρέπουν τη διασπορά τέτοιων ειδήσεων, χωρίς να περιορίζουν την ελευθερία του λόγου.

Ο Κουκ κάλεσε ακόμη τις κυβερνήσεις να ηγηθούν καμπανιών πληροφόρησης για την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων. «Περνούμε μία περίοδο στην οποία, ατυχώς, κάποιοι από αυτούς που κερδίζουν είναι άνθρωποι που περνούν τον χρόνον τους προσπαθώντας να πάρουν τα περισσότερα κλικ, όχι να πουν περισσότερες αλήθειες», είπε ο Κουκ σε συνέντευξή του στην Telegraph. «Αυτό σκοτώνει τα μυαλά των ανθρώπων κατά κάποιο τρόπο».

«Ολοι εμείς στις τεχνολογικές εταιρείες πρέπει να δημιουργήσουμε κάποια εργαλεία που θα βοηθήσουν να μειωθεί ο όγκος των ψευδών ειδήσεων. Πρέπει να προσπαθήσουμε να το κάνουμε αυτό χωρίς να ''πατήσουμε'' την ελευθερία του λόγου και του Τύπου, αλλά πρέπει να βοηθήσουμε και τον αναγνώστη», είπε ακόμη ο Κουκ, που παραδέχθηκε ότι ακόμη οι εταιρείες δεν έχουν καταλήξει τι πρέπει να κάνουν.

Προέβλεψε πάντως ότι η άνοδος των ψευδών ειδήσεων είναι κάτι βραχυπρόθεσμο, καθώς, όπως είπε, δεν θέλει ο κόσμος κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ