Πολιτική

Τεντ Μάλοκ: Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ και να συμφωνήσει νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ

Ο Τεντ Μάλοκ, ο υποψήφιος πρέσβης του Τραμπ στην ΕΕ ξαναχτύπησε: Θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ και με ΔΝΤ.

Σε νέα συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Μάλοκ υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί το ΔΝΤ ακόμα και εκτός ευρώ. Οπως είπε η χώρα μας πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ και να επαναχαράξει τη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική της. Κατά τον Μάλοκ, ο καλύτερος τρόπος για να το κάνει, είναι να αποφύγει τη σύγκρουση με τους πιστωτές της Ευρωζώνης και να συμφωνήσει ένα νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ έως ότου ανακτήσει την οικονομική ανεξαρτησία της και βγει στις αγορές.

Ο Μάλοκ εκτιμά πως η λειτουργία της ευρωζώνης προκαλεί πολιτική αποσταθεροποίηση στα κράτη μέλη που δεν μοιράζονται δίκαια τα οφέλη του ευρώ και προβλέπει πως το ενιαίο ευρωπαικό νόμισμα θα έχει κάποια στιγμή την ίδια ισοτιμία με το δολάριο και η ευρωζώνη θα συρρικνωθεί.

Χαρακτηρίζει επίσης, μεγάλη υπερβολή και βαρύ χαρακτηρισμό το «persona non grata» των Ευρωπαίων, ενώ υπογραμμίζει πως ο Τραμπ δεν δέχεται υποδείξεις για τους πρέσβεις που θα διορίσει ανά τον κόσμο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...