Ελληνοτουρκικά

Τα πολεμικά σενάρια που εξέτασε το τουρκικό "ΚΥΣΕΑ" - Που θα επιτεθούν οι Τούρκοι - Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Τούρκος ΥΠΕΞ- «Η Ελλάδα χώρα τρομοκρατών» (βίντεο)

Αποκάλυψη: Ότι βλέπουμε σήμερα έχει αποφασισθεί σε έκτακτη σύγκλιση του τουρκικού συμβουλίου εθνικής ασφαλείας υπό την προεδρία του σουλτάνου Ρ.T. Ερντογάν στην Άγκυρα από όλους τους επικεφαλείς των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας . Πριν λίγο ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών,Μελβούτ Τσαβούσογλου, επανήλθε στο θέμα και κατονόμασε την Ελλάδα ως χώρα που «περιθάλπει τους τρομοκράτες»

Η Ελλάδα θα στοχοποιηθεί ως χώρα «τρομοκρατών», αυτό θα είναι το νομιμοφανές «περιτύλιγμα» το οποίο θα προωθήσουν οι Τούρκοι στην διεθνή κοινότητα με σκοπό να πλήξουν την χώρα μας.

Η κλειστή μυστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 01 Φεβρουαρίου, διήρκεσε πάνω από οκτώ ώρες και παρέστησαν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός , οι υπουργοί δικαιοσύνης, εσωτερικών υποθέσεων,  άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων.

Η Άγκυρα παρουσιάζει την Ελλάδα ως χώρα όπου τα πραξικοπήματα είναι συνηθισμένα, «ανακαλύπτει» ότι υπάρχει και… «δάκτυλος κατασκοπείας» και υποστηρίζει ότι οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί που έφτασαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη λίγες ώρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, έχουν συμφωνήσει να δώσουν στις ελληνικές αρχές στοιχεία και πληροφορίες για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με αντάλλαγμα τη μη έκδοσή τους.

Επίσης άκρως ύποπτη είναι και η υπόθεση με τους δύο Τούρκους κομάντος και την "στάση τους" στις ελληνικές αρχές , η οποία μυρίζει ενδεχομένως τουρκική "προβοκάτσια" εναντίον της Ελλάδος.

Τα σενάρια τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι Τούρκοι είναι αρκετά,….από μια εξέγερση της μουσουλμανικής μειονότητας στην δυτική Θράκη έως μια τυχαία αψιμαχία Τούρκων και Ελλήνων ψαράδων…για να την μετατρέψουν σε επιλεγμένο σημείο κρίσης στο Αιγαίο και στην συνέχεια σε επίθεση τύπου Ίμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η Τουρκία έχει  επίσημα στο στόχαστρο την βραχονησίδα  Ζουράφα ( πρώτη υποψήφια για πολεμικό επεισόδιο διότι η κατοχή της επιτρέπει έλεγχο του μισού Αιγαίου)  ανατολικά της Σαμοθράκης, έως τη Γαύδο στο Λιβυκό Πέλαγος.

Επίσης τα νησιά Παναγιά και Οινούσες και το σύμπλεγμα των νησιών Ίμια αλλά και άλλα.

Δεν είναι τυχαίο που όλο και πιο συχνά γίνεται λόγος για την απόρρητη λίστα EGAYDAAK, η οποία ουσιαστικά αντικατοπτρίζει της τουρκικές επιδιώξεις για να βάψει «γκρίζο» το Αιγαίο.

Τα νησιά που αμφισβητούνται επίσημα από την Άγκυρα είναι τα παρακάτω:

Βόρειο Αιγαίο:

Ζουράφα, Αντίψαρα, Φούρνοι, Θύμαινα, Οινούσσες

Κρητικό Πέλαγος:

Διονυσάδες, Δία, Κουφονήσι, Γαϊδουρονήσι, Γαύδος

Κεντρικό Αιγαίο:

Καλόγεροι

Δωδεκάνησα:

Αγαθονήσι, Αρκιοί, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος, Πλάτη, Γυαλί, Κίναρος, Γλάρος, Λέβιθα, Σύρνα, Περγούσα, Κανδελιούσα, Μικρός και Μεγάλος Αδερφός, Μικρό και Μεγάλο Σοφράνο.

Πριν λίγο, ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών,Μελβούτ Τσαβούσογλου, κατονόμασε την Ελλάδα ως χώρα που «περιθάλπει τους τρομοκράτες», αναφερόμενος στην μη έκδοση των οκτώ πρώην Τούρκων στρατιωτικών  που φέρεται να  εμπλέκονται στο αποτυχημένο πραξικόπημα  που άφησε πίσω του 248 ανθρώπους νεκρούς  και περίπου 2.200 τραυματίες.

Ο ίδιος μίλησε για  κακές επιδόσεις της  Ελλάδας στο πλαίσιο της καταπολέμησης  της τρομοκρατίας οι οποίες επιδεινώνονται .

«Η Ελλάδα εμποδίζει την έκδοση των προδοτών οι οποίοι διώκονται  για τα εγκλήματά τους, κάτι που δεν είναι σύμφωνο με τις σχέσεις καλής γειτονίας», δήλωσε ο Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Ο αριθμός των Τούρκων πολιτών που έχουν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα, ανέρχεται σήμερα σε 100, μεταξύ των οποίων τα οκτώ «Γκιουλενιστές» πρώην στρατιωτικοί  που εγκατέλειψαν την Τουρκία κλέβοντας ένα  ελικόπτερο, ώρες μετά την προσφορά πραξικόπημα,  ζητώντας  άσυλο.

Η Άγκυρα έχει ζητήσει επανειλημμένα να εκδοθούν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί με την υπόσχεση ότι θα λάβουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία. Στις 26 Ιανουαρίου, το ελληνικό ανώτατο δικαστήριο εξέδωσε καταδικαστική απόφαση για την έκδοσή τους.

«Δυστυχώς, αυτή η στάση δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς. Ο Ηγέτης του ΡΚΚ, ο οποίος είναι τώρα στη φυλακή, ήταν κρυμμένος στην Ελλάδα»,  δήλωσε ο Τσαβούσογλου , αναφερόμενος στον αρχηγό του ΡΚΚ  Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος συνελήφθη και φυλακίστηκε το 1999.

Ο ίδιος  επέκρινε επίσης τον Έλληνα ομόλογό του για τις πρόσφατες παρατηρήσεις σχετικά με τα αμφιλεγόμενες βραχονησίδες Ίμια .

Η στάση της Τουρκίας με την έντονη απουσία χρήσης «μέτρου» σε δηλώσεις και σύντομα σε κινήσεις οδηγούν στο συμπέρασμα της ηγεμονικής στάσης με την οποία ο Ερντογάν προσπαθεί να εκφοβίσει την Ελλάδα . Θέλει να πετύχει νίκη χωρίς να απαιτηθεί να κουνήσει ούτε ένα στρατιώτη, πλοίο ή σκάφος .

Επίσης τα σχέδια του γενικώς στην περιοχή , η εισβολή στην Συρία και στο Ιράκ, οι τρελές απαιτήσεις από φίλους και εχθρούς προδικάζουν πολεμικές συμπλοκές σε Αιγαίο με την Ελλάδα και στην Συρία με τον Άσαντ. Όλα  αυτά θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε συρρίκνωση της τουρκικής επικράτειας της σημερινής Τουρκίας με άγνωστα …αποτελέσματα.

 

https://youtu.be/8Leh4ngE5Do?t=8

 

https://youtu.be/xklB62e49FE?t=1

 

https://youtu.be/5GlMZLj281U?t=38

https://youtu.be/SKeJ2H9bado?t=10

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...