Κόσμος

Σύροι και Ρώσοι κομάντος κατέσχεσαν εξελιγμένο οπλισμό που προορίζονταν για την Al-Nusra με τουρκική προέλευση (βίντεο)

Μια κοινή επιχείρηση μεταξύ του αραβικού στρατού της Συρίας και Ρώσων spetsnaz σε ένα κομβόι πολλών φορτηγών  στην γειτονιά Salam στην επαρχία Χάμα, αποκάλυψε ότι τα φορτηγά ήταν  φορτωμένα με εξελιγμένα όπλα, πυρομαχικά και ειδικό εξοπλισμό, που περιλάμβανε   ακόμη και δορυφορικά πιάτα, όλα τουρκικής προέλευσης.

Οι οδηγοί φορτηγών αντιστάθηκαν λυσσαλέα με σφοδρή  ένοπλη αντίσταση αλλά εξουδετερώθηκαν όλοι από τους Ρώσους κομάντος οι οποίοι «δεν είχαν φάει πρωινό»,   κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων.

Πύραυλοι για συστήματα εκτοξευτών MLRS, αντιαρματικοί πύραυλοι  και όπλα μικρού διαμετρήματος  κατευθύνονταν στην περιβόητη οργάνωση «Dzhebhat fatah al-sam»  ( αλλιώς Μέτωπο al-Nusra,) μέλη του οποίου βρίσκονται στη Χάμα και στην Ιντλίμπ.

Το βίντεο αποκαλύπτει τις τουρκικές επιγραφές στα κουτιά των όπλων και πυρομαχικών, και στον εξοπλισμό επικοινωνιών.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η αυτοκινητοπομπή διαμορφώθηκε και κατευθύνθηκε προς Συρία από την Τουρκία», είπε ο ένας από τους εκπροσώπους του συριακού στρατού .

Η «Dzhebhat fatah al-sam»  είναι παρακλάδι της διεθνούς ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης «Αλ Κάιντα» στη Συρία και τον Λίβανο και μία από τις μεγαλύτερες ένοπλες ομάδες που δρουν κατά της συριακής κυβέρνησης.

Έτσι  πλέον ο Ερντογάν βρίσκεται ακάλυπτος εκ νέου στο Πούτιν..... ο οποίος αρχίζει να χάνει εντελώς την μεγάλη υπομονή του με τον Ανατολίτη Σουλτάνο ο οποίος υποτιμά την νοημοσύνη όλης της διεθνούς κοινότητας.

Η Τουρκία πολεμάει υποτίθεται τον ISIS στην πόλη Αλ Μπάμπ ,  αλλά ταυτόχρονα την ίδια στιγμή εφοδιάζει με «δορυφορικά πιάτα» τους τζιχαντιστές προφανέστατα με χρηματοδότηση της Σ.Αραβίας  και των εμιράτων.

Το γεγονός  της ανακάλυψης αυτού του κομβόι με τα τουρκικά όπλα ακόμη και με  τουρκική σημαία,  αλλάζει άρδην το σκηνικό και φέρνει την Άγκυρα και τον Τούρκο πρόεδρο προ τετελεσμένων γεγονότων όσο αφορά το μέλλον της χώρας στην Βόρεια Συρία.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο μας με τίτλο (Μέγα σκάνδαλο στην Βουλγαρία από την αποστολή πυρομαχικών μέσω ΗΠΑ στους Τζιχαντιστές στην Συρία – Ξεκίνησε δικαστική έρευνα – Προβληματισμός στη Μόσχα για την βουλγαρική κυβέρνηση), είχαμε αποκαλύψει ότι και η  γειτονική Βουλγαρία είχε και αυτή  εμπλοκή με την μεταφορά πυρομαχικών μέσω ναυλωμένων πλοίων από τις ΗΠΑ  σε Ιράκ και Σ. Αραβία και από εκεί στην Συρία.

Πρόκειται για τις δύο επιδέξια ουδέτερες  χώρες του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου που ασκούσαν και συνεχίζουν να ασκούν  παρελκυστική πολιτική όπου γίνεται πόλεμος.

Οι Τούρκοι όμως είναι και κύριοι και μεγάλοι προμηθευτές των τζιχαντιστών στην Συρία και το Ιράκ έχοντας παράλληλα ηγεμονικά σχέδια.

Τονίζεται  ότι  χτίζεται τουρκική βάση στην Βόρεια Συρία με σκοπό το έλεγχο της περιοχής αλλά και για να διεξάγουν οι νεο-οθωμανοί κατά το δοκούν επιχειρήσεις εκκαθάρισης σε Κούρδους της Συρίας και άλλους  όποτε οι πασάδες της Άγκυρας κρίνουν ότι πρέπει να γίνει.

Με δεδομένο ότι στην ίδια την Τουρκία η μία  βόμβα σκάει μετά την άλλη, οι βουλευτές παίζουν ξύλο μέσα στην βουλή, ενώ  αστυνομικοί και στρατιωτικοί φυλακίζονται ακόμη και σήμερα που μιλάμε ...όλα τα είναι σε τροχιά ¨σύγκρουσης". 

Από εδώ και στο εξής οι εξελίξεις στην Συρία αλλά και την ίδια την Τουρκία θα είναι καταιγιστικές και πολύ πολύ άσχημες. Αυτό δεν χρειάζεται να μαντέψει κάποιος. 

https://youtu.be/AiS7iK_pHKU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...