Αρχείο

Σφυροκόπημα Αμβρόσιου στον Κυριάκο για το «Τάμα του Έθνους»: «Θα γίνει ο πολιτικός σου τάφος»

Του Άγγελου Ρούσσου

Τον έντονο προβληματισμό του για το “Τάμα του Έθνους” και μάλιστα με ειδική αναφορά στο πρόσφατο άρθρο του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ “Τα ρετάλια Δεξιάς και Αριστεράς μαγαρίζουν το Τάμα του Έθνους και η Εκκλησία άφαντη” εκφράζει με σημερινή του παρέμβαση ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Ο Ιεράρχης με ανοικτή επιστολη΄του προς τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στηλιτεύει την στάση του με αφορμή την εντολη΄για απόσυρση των υπογραφών Νεοδημοκρατών βουλευτών από την πρόσφατη κοινοβουλευτική ερώτηση.

Ο κ.Αμβρόσιος θέτει μια σειρά ερωτημάτων στον πρόεδρο της ΝΔ , τον κατακρίνει για την στάση του, αναρωτιέται αν έχει πρόβλημα με την Ορθοδοξία αν και καταγόμενος από οικογένεια θεοσεβούμενων, τον ψέγει πως έχει επηρεαστεί από την εποχή της “ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ” και τέλος τον ρωτάει ευθέως αν είναι πιστός ή άπιστος

Ακολουθούν τα ερωτήματα του Αμβρόσιου προς τον Κυρ. Μητσοτάκη:

“1. Αληθεύει η πληροφορία; Πράγματι εξεδώσατε εντολή στους 16 Βουλευτές σας, όπως αποσύρουν τις υπογραφές των από την Επερώτηση περί του Τάματος του Έθνους, την οποίαν υπέβαλε ο Βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης;

2. Έάν, ναι, τι Σας έχει πειράξει; Η ανέγερσις του Τάματος του Έθνους δεν προέρχεται από την πρωτοβουλίαν των παραγόντων της Απριλιανής Κυβερνήσεως με Πρωθυπουρ- γόν τον Γεώργιον Παπαδόπουλον! Είναι μια παληά υπόσχεσις των Ηρώων Αγωνιστών του 1821. Υπόσχεσις του Έθνους διά να εκφράσουμε εμπράκτως την ευγνωμοσύνην μας προς τον Πανάγαθον Θεόν, ο Οποίος μας ανέστησε από την τέφραν μας!

3. Τι Σας έχει πειράξει; Μήπως η θεοσέβεια των Ηρώων Προγόνων μας; Σεις, λοιπόν, δεν αναγνωρίζετε το Τάμα; Δεν είναι Τάμα του Έθνους; Το θεωρείτε παράλογο ή και υπερβολικό; Αρνείσθε την υλοποίησίν του; Εάν ΝΑΙ. Παρακαλώ να μας το δηλώσετε, ώστε να γνωρίζουμε τα βαθύτερα πατριωτικά Σας αισθήματα.

4. Τι Σας έχει πειράξει; Μήπως η έννοια Θεός; Εξ όσων δυνάμεθα να γνωρίζωμεν, Σεις προέρχεσθε από μίαν οικογένειαν θεοσεβών ανθρώπων! Τόσον η αείμνηστος Μητέρα Σας, η Μαρίκα, εσέβετο τον Θεόν, όσον και ο πολυσέ-βαστος και δι’ εμέ πολύαγαπητός Πατέρας Σας, ο τ. Πρωθυ-πουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ευλαβείται τον Θεόν και αγαπά την Εκκλησίαν μας! Μήπως, λοιπόν, Σείς, επηρεασμένος ίσως από το κλίμα της εποχής «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ AΡΙΣΤΕΡΑ», έχετε απαρνηθή την Ορθοδοξίαν μας; Παρακα- λώ να μας το δηλώσετε, ώστε να γνωρίζουμε τα βαθύτερα αισθήματά Σας. Ανήκετε εις την χορείαν των πιστών χριστιανών ή μήπως των απίστων; Εμείς, προσωπικά, δεν τολμάμε ούτε και να το φαντασθούμε! Μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάποια δείγματα!

5. Θα το επαναλάβω: Τι, λοιπόν, Σας έχει πειράξει; Μήπως η έννοια της Πατρίδος; Η Ελλάδα μας είναι ενιαία! Διαχρονικά οι Αποφάσεις μιάς εποχής βαρύνουν ή και εκτελούνται από μία επόμενη γενηά! Έτσι, λοιπόν, και οι Αποφάσεις μιάς Κυβερνήσεως του χθες, λέγε με ΜΝΗΜΟΝΙΟΝ, εφαρμόζονται σήμερα από μίαν επομένην Κυβέρνησιν! Οι Συμφωνίες της Κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως τα φορολογικά βάρη, θα βαρύνουν τους Έλληνες μέχρι το έτος 2025 και πέραν απ’ αυτό. Η ζωή συνεχίζεται! Η Ελλάδα μας είναι ενιαία! ‘Ετσι, λοιπόν, και το Τάμα των προγόνων μας της εποχής του 1821, εφ’ όσον μέχρι σήμερα δεν έχει εκπληρωθή, βαρύνει εμάς τους νεωτέρους! Τι άραγε Σας επείραξε, όταν οι 16 Βουλευτές Σας προσυπέγραψαν την σχετική ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ; Σε ποιο αδίκημα υπέπεσαν; Η στάσις Σας παραμένει ανεξήγητη!”

Ο κ. Αμβρόσιος δεν μασαέι τα λόγια του και καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει τα πιστέυω του “πρίν φθάσουμε στις εκλογές”γιατί όπως υποστηρίζει “γύρω από το πρόσωπό Σας υπάρχει μία «αχλύς» δηλ. μία θολούρα”

Την δε αποψή του αυτή την βασίζει στο ότι ο αρχηγός της Ν.Δ., ψήφισε νομοθετήματα όπως το «Σύμφωνο Συμβίωσης των Ομοφυλοφίλων» και άλλα ίδιου ύφους.

Ο Ιεράρχης ζητάει τέλος από τον κ. Μητσοτάκη να υποστηρίξει την υλοποίηση του “Τάματος του Έθνους”, αλλά και να ξεκαθαρίσει τη θέση του ως προς τον θεσμό της οικογενείας, αλλά και ως προς την Εκκλησίαν.

Μάλιστα χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα λέγοτνας πως “Το θέμα «Τάμα του Έθνους» Θα είναι ή η ΔΟΞΑ Σας ή ο πολιτικός ΤΑΦΟΣ Σας!”

Και η αλήθεια είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη μια επισκέπτεται το Άγιο Όρος και για το θεαθήναι εμφανίζεται θεοσεβούμενος και από την άλλη σε πολιτικό επίπεδο αβαντάρει τον διωγμό της πίστης μας από την άθεη κυβέρνηση!

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ .Αμβρόσιος αναφέρεται στο άρθρο του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Τα ρετάλια Δεξιάς και Αριστεράς μαγαρίζουν το Τάμα του Έθνους και η Εκκλησία άφαντη” με το σχόλιο:

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ,

ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ

ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ