Κοινωνία

Συσκευή εντοπίζει τα… συναισθήματα των άλλων από τον τόνο της φωνής τους (βίντεο)


Έχετε προβλήματα στην επικοινωνία; Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης είναι πιθανό να καταφέρετε να τα ξεπεράσετε. Ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης ανέπτυξαν μία φορητή συσκευή που φοριέται στο χέρι, η οποία ταυτοποιεί το «ύφος» της ομιλίας ενός ανθρώπου, εντοπίζοντας σημάδια θλίψης, θυμού, πλήξης ή χαράς στη φωνή ενός ανθρώπου.

Τέτοιου είδους συσκευές, σαν αυτή που ανέπτυξαν οι ερευνητές Τούκα ΑλΧανάι και Μοχάμεντ Μαχντί Γκασέμι του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, έχουν σχεδιαστεί ώστε να βοηθούν άτομα με χρόνιες κοινωνικές διαταραχές να αισθάνονται πιο άνετα με τις πολυπλοκότητες της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων.

Για παράδειγμα ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να αντιλαμβάνονται τα διαφορετικά συναισθήματα, είναι ιδιαίτερα δύσκολο σε άτομα με ορισμένες κοινωνικές διαταραχές να τα διαχωρίσουν.

Όσοι έχουν διαγνωστεί ότι πάσχουν από το σύνδρομο Asperger ή άλλες διαταραχές έχουν δυσκολίες στο να καθορίσουν τη συναισθηματική πρόθεση μιας συνομιλίας, ιδιαίτερα εάν η «ιστορία» που ακούν έχει πολλαπλά συναισθηματικά επίπεδα, όπως δηλαδή μια χαρούμενη αφήγηση με στοιχεία απογοήτευσης. Μία τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης η οποία θα βοηθά τον χρήστη της να καταλάβει τα διαφορετικά συναισθήματα πιθανόν θα συμβάλει θετικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με κοινωνικές διαταραχές.

Παρά το γεγονός ότι η συσκευή βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, οι δύο ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών υποδεικνύουν ότι «σε πραγματικό χρόνο η συναισθηματική ταξινόμηση των φυσικών συνομιλιών θα είναι δυνατή με προδιαγραφές υψηλής πιστότητας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...