Πολιτική

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τις «βόλτες» του Α. Τσίπρα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος - Άγρια κόντρα Δ. Βέττα - Α. Γεωργιάδη (βίντεο)

Η άγρια κόντρα μεταξύ κυβέρνησης - Νέας Δημοκρατίας για τη "στάση" του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο Παρίσι μετά το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Λισαβόνα, συνεχίζεται για τρίτη ημέρα, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να προχωρά σε σοβαρές καταγγελίες, μιλώντας στην εκπομπή "Live News" του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon και έχοντας... απέναντι του τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βέττα.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε χαρακτηριστικά για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την επενδυτική τράπεζα Rothschild πως "ο Τσίπρας πήγε στο Παρίσι μόνο με τους κ.κ. Τζανακόπουλο και Καλογήρου, καθώς και την οικογένειά του. Αναγκάστηκα να ψάξω τι είδους συνάντηση ήταν αυτή και αν υπάρχει η σύμβαση με τον ΟΔΔΗΧ, εψαξα στο google και είδα ότι δεν υπάρχει η σύμβαση. Καλώ τον κ. Τσακαλώτο να έρθει στη Βουλή και να μου παραδώσει τη σύμβαση, αν υπάρχει και περιμένω τον κατάλογο των επιβατών".

https://youtu.be/niv84H3PRo0

Και συνέχισε: "Όλοι οι οικονομικοί σύμβουλοι και ο κ.Κατρούγκαλος δεν ακολούθησαν τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας για κάποιους λόγους αποφάσισε να κρατήσει μυστικό το ταξίδι. Μάθαμε ότι πήγε και συνάντησε μια τράπεζα κρυφά, ποιος ξέρει για να συζητήσουν τι... Δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν είχε ανακοινώσει τις συναντήσεις. Για λόγους που εκείνος ξέρει, προτίμησε να τις κρατήσει κρυφές. Το ταξίδι ήταν κρυφό. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που ένας πρωθυπουργός πηγαίνει σε κρυφή συνάντηση με τράπεζα, ενώ πάντα οι τράπεζες έρχονται στο Μέγαρο Μαξίμου. Είναι δυνατόν σε μια εταιρεία που διεκδικεί 50 εκατ. ευρώ, ο Τσίπρας να κινείται χωρίς τον υπουργό Οικονομικών του και τους οικονομικούς του συμβούλους; Οι κρατικές συμφωνίες γίνονται φανερά, στο φως της ημέρας. Κρυφά σε τράπεζες πηγαίνει κάποιος μόνο για ιδιωτικές συμφωνίες".

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας, του είπε: "Γιατί κατηγορείτε έναν πρωθυπουργό; Γιατί ταξίδεψε και συναντήθηκε με τη Loreal; Αγνοείτε ότι η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις και θέσεις εργασίας; Ο κ. Τσίπρας θα πάει σε όποια μεγάλη πολυενθνική σχεδιάζει να δημιουργήσει θέσεις εργασίας... Είναι μια επενδυτική τράπεζα. Ψάχνουμε χρήμα να χρηματοδοτήσουμε μεσαίες και μεγάλες επενδύσεις".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...