Αρχείο

Συναγερμός πολέμου: Η γαλλική κρατική τηλεόραση παρουσίασε τα νέα σύνορα στα Βαλκάνια - H ανάφλεξη είναι προ των πυλών!

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται όλοι πλέον με την ανάφλεξη στα Βαλκάνια να είναι όλο και πιο κοντά. Πριν λίγο, η κρατική τηλεόραση "France 2" σε  βίντεο που μεταδόθηκε με αφορμή την κρίση στα Βαλκάνια έδειξε τα νέα βαλκανικά σύνορα, όπου το έδαφος της Βοσνίας συμπεριλαμβανόμενης της σερβοβοσνιακής δημοκρατίας  φέρεται να έχει προσαρτηθεί  στο κράτος της Σερβίας. Το σύνολο του εδάφους της Β-Ε φέρεται να ανήκει ολοκληρωτικά εντός των συνόρων της Σερβίας.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Έρχεται τυφώνας εξελίξεων που θα συμπαρασύρει όλα τα κράτη της περιοχής. 

Σε απλά ελληνικά, το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να βάλει την Βοσνία στην συμμαχία οπωσδήποτε κάτι το οποίο αντιτάσσονται σθεναρότατα οι Σερβοβόσνιοι, και φυσικά η Μόσχα.

Όσο για το χάρτη στο κρατικό γαλλικό κανάλι , αυτός αποτελεί «προϊόν» των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών οι οποίες διαθέτουν πολύ καλές σχέσεις με την σερβική αντίστοιχη υπηρεσία.

Το βίντεο μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων από τον δημοσιογράφο Hakim Abdelkhalek, ο οποίος εξιστορούσε  μια ιστορία  μεταναστών λόγω της  κρίσης στα Βαλκάνια.

Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι τυχαίο, και σίγουρα δεν αφορά λάθος του παρουσιαστή . 

Την ίδια στιγμή ο πρέσβης της Ρωσίας στην Κροατία Ανβάρ  Αζίμοφ, δήλωσε  ότι η Ρωσία θέλει ναι μεν την σταθερότητα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, αλλά προέχουν πρώτα τα δικαιώματα των Σερβοβόσνιων τα οποία παραβιάζονται συστηματικά το τελευταίο διάστημα.

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχουν δύο κρατικές οντότητες και τρεις εθνότητες, αλλά θα λάβουμε όλα τα αναγκαία προκειμένου να αποσοβήσουμε την παραβίαση της συμφωνίας του Ντέιτον» , δήλωσε ο Αζίμοφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία είχε και θα συνεχίσει να έχει ένα βασικό  ρόλο στα Βαλκάνια.

«Είμαστε ρεαλιστές και έχουμε συνειδητοποιήσει τις ευρω-ατλαντικές φιλοδοξίες των χωρών αυτών. Θα θέλαμε, τα Βαλκάνια να είναι μια ουδέτερη περιοχή, αλλά, δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει και γι 'αυτό δίνουμε μεγάλη σημασία στη διασφάλιση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή », δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Κροατία.

Σε χθεσινό άρθρο μας με τίτλο ( Πάμε για γενική ανάφλεξη-Ο Ερντογάν μετά την Αλβανία εξοπλίζει και το Κοσσυφοπέδιο: Στέλνει μαχητικά F-16, άρματα μάχης και ΤΟΜΑ για πόλεμο κατά της Σερβίας!), πρώτοι από όλους είχαμε προειδοποιήσει ότι πάμε ολοταχώς  για ολική ανάφλεξη στα Βαλκάνια με τον Ερντογάν να δείχνει ασταμάτητος και να ονειρεύεται Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Συγκλονιστικές πληροφορίες από τον αλβανικό και σερβικό τύπο τις τελευταίες ώρες «προειδοποιούν» για τον επικείμενο πόλεμο Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου με αφορμή και την κατάσταση στο Πρέσεβο.

 Το έτερο συγκλονιστικό στοιχείο στην όλη υπόθεση αφορά την στάση της  Τουρκίας στην «υποκίνηση  των συγκρούσεων» μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος  είναι ο κύριος χορηγός του στρατιωτικού οπλισμού των ενόπλων δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου, είναι πρόθυμος να δωρίσει  αεροσκάφη «F-16 Falcon» Block 30 ( τα οποία δεν πρόκειται να αναβαθμιστούν), τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης.

Στο «παιχνίδι» έχουν εισέλθει και οι Γερμανοί. Έτσι προ ημερών είχαμε παρέμβαση των Γερμανών στα τεκταινόμενα ανάμεσα σε Σερβία και Κοσσυφοπέδιο μέσω του γνωστού γερμανικού περιοδικού Der Spiegel το οποίο κατηγορεί το Βελιγράδι ότι θέλει να αλλάξει τα σύνορα στην ΝΑ Ευρώπη! Με την αμέριστη συμπαράσταση της Ρωσίας φυσικά..

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι την παραμονή της μεγάλης κρίσης στη Συρία και την Ουκρανία, νέες συγκρούσεις εμφανίζονται στη νοτιοανατολική Ευρώπη, οι οποίες από την άποψη των παρατηρητών μπορούν να δώσουν ένα αιματηρό και βίαιο πόλεμο ανά πάσα στιγμή  .

Ειδικά οι κρίσεις στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Κοσσυφοπέδιο ήρθαν και πάλι στην επικαιρότητα .

Γερμανός  αναλυτής  πρόσφατα έκανε μια ζοφερή πρόβλεψη για τα  δυτικά Βαλκάνια . «Ο εκδημοκρατισμός της περιοχής έχει από καιρό παρέλθει. Εν τω μεταξύ, όλα είναι ανοιχτά, και είναι δυνατόν να συμβούν πολλά και επικίνδυνα σενάρια», είπε ο ίδιος στο γερμανικό περιοδικό Spiegel Online.

Από ότι φαίνεται ξεφεύγει σταδιακά η κατάσταση σε ολόκληρη την περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας για τον απλούστατο λόγο, ότι υπάρχουν πολλά και ανεπίλυτα προβλήματα που «σιγοκαίνε» εδώ και πολλά χρόνια.

Οι Σέρβοι της Βοσνίας σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ετοιμάζονται να αποσχιστούν από το μόρφωμα που ονομάστηκε κράτος της Βοσνίας –Ερζεγοβίνης μιας και δεν το απαρτίζει καμία γηγενής εθνότητα αλλά τρεις διαφορετικοί  λαοί , Σέρβοι , Κροάτες και μουσουλμάνοι .

Το κράτος- μαριονέτα δημιουργήθηκε το 1995 μετά το τρομερό πόλεμο της Βοσνίας και την παρέμβαση του ΝΑΤΟ που «δημιούργησε » στην κυριολεξία ένα ανύπαρκτο κρατικό μόρφωμα χωρίς καμία  εθνοτική βάση.

 Στην «χώρα» αυτή βασιλεύει η ανεργία , η τρομοκρατία, το ισλάμ και φυσικά το ΝΑΤΟ που αλωνίζει τα πάντα.

 Οι σχέσεις του Ντόντικ με τον Ρώσο πρόεδρο και η στενή υποστήριξη της Μόσχας έχουν ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και στην Βοσνία  και όλα τα σενάρια είναι πιθανά από εδώ και στο εξής.

Μπορείτε να δείτε πατώντας ΕΔΩ το βίντεο της κρατικής γαλλικής τηλεόρασης στο 21.24

 

https://youtu.be/az-qr37qT54?t=5

 

https://youtu.be/p98vC5iij3k

https://youtu.be/3a8b1vPMok0?t=4

https://youtu.be/F57CHCjrHYE?t=3

https://youtu.be/aYykQnUOibA?t=5

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...