Κοινωνία

«Στο σφυρί» 15 καταστήματα του «Μαρινόπουλου» - Δείτε σε ποιες περιοχές βρίσκονται

Συνολικά 15 καταστήματα αλυσίδας σούπερ μάρκετ βγαίνουν στο σφυρί σε όλη την Ελλάδα.Πρόκειται για τα καταστήματα της Μαρινόπουλος που από τον Ιούνιο του 2013, η Μαρινόπουλος, σταμάτησε να πληρώνει τα ενοίκια για 16 ακίνητα και αποθήκες που μίσθωνε από τη Ζήνων Ακίνητα.

Μετά την τοποθέτηση ειδικού διαχειριστή, το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων της Ζήνων Ακίνητα, (η εμπορική αξία ανέρχεται σε 16,008 εκατ. ευρώ), τέθηκε προς πώληση με τις υφιστάμενες μισθώσεις εις ολόκληρο και όχι σε μέρη, μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων, το οποίο η εταιρεία είχε επιχειρήσει να το πουλήσει και το 2013, αποτελείται από 15 σουπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα τα οποία βρίσκονται σε:

Θεσσαλονίκη (Πυλαία και Φάληρο), Βέροια, Τρίκαλα, Αγρίνιο, Αιγάλεω, Περιστέρι, Λένορμαν, Κολωνάκι, Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Βούλα, Ρόδο και Ρέθυμνο, και ένα οικόπεδο στο Αγρίνιο.

Τα 13 σουπερ μάρκετ είναι 100% ελεγχόμενα από την Ζήνων, ενώ τα δύο (σε Αιγάλεω και Κολωνάκι), ανήκουν στην εταιρεία και σε τρίτα μέρη. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να υπάρξουν ξεχωριστές συμφωνίες με τους αντίστοιχους εκμισθωτές, όπως αναφέρεται στο ίδιο υπόμνημα. Συγκεκριμένα στο Κολωνάκι η Ζήνων κατέχει το 50% της ιδιοκτησίας και στο Αιγάλεω το 43,75% του ακινήτου, ο ιδιοκτήτης του 18,75% του ακινήτου δεν ενδιαφέρεται για την πώληση του ποσοστού του, ενώ υπάρχουν και εμπλοκές που αφορούν στην ιδιοκτησία του.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ αυτών που έχουν λάβει το ενημερωτικό υπόμνημα είναι ΑΕΕΑΠ, λιανέμποροι αλλά και ξένα επενδυτικά κεφάλαια, θα πρέπει να υποβάλουν έγγραφη σφραγισμένη δεσμευτική προσφορά μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου ενώ η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει από τους ειδικούς διαχειριστές, στις 13 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ