Κόσμος

Στον Λευκό Οίκο ο Καναδός πρωθυπουργός - Τι θα ζητήσει από τον Τραμπ

Δύο πολιτικοί άνδρες με τελείως διαφορετικά «μυαλά» θα ανταλλάξουν σήμερα χειραψία στο Λευκό Οίκο με τον διεθνή Τύπο να έχει στραμμένη την προσοχή του στη συνάντησή τους στην Ουάσινγκτον. Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζαστίν Τριντό, ένας ένθερμος υποστηρικτής του ελεύθερου εμπορίου και ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, υπέρμαχος του προστατευτισμού, θα έχουν σε λίγη ώρα συνομιλίες στην Ουάσιγκτον.  

Ο Καναδός πρωθυπουργός είναι ο τρίτος κατά σειρά ηγέτης ο οποίος συναντάται με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, μετά τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, το περασμένο Σαββατοκύριακο, και τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, τον Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι Τριντό και Τραμπ είχαν μία πρώτη τηλεφωνική επαφή μετά την ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου στις 20 Ιανουαρίου.

Σήμερα, όπως σχολιάζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Τζαστίν Τριντό αναμένεται να ζητήσει από τον Τραμπ να εξαιρέσει τον Καναδά από τον προστατευτισμό που θέλει να επιβάλει στη Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών μεταξύ ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού. Ο Τραμπ έχει υποστηρίξει ότι η NAFTA τοποθετεί τις ΗΠΑ σε μειονεκτική εμπορική θέση και επομένως είναι ανάγκη να αποτελέσει εκ νέου αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Αξίζει αν σημειωθεί ότι ο Τραμπ είχε δεσμευτεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ότι εάν κέρδιζε τις εκλογές, θα προωθούσε πολιτική προστατευτισμού στο πεδίο του εμπορίου και εξήγγειλε επανειλημμένα ότι θα επαναδιαπραγματευτεί ή ότι θα ανακαλέσει τη NAFTA, τη χειρότερη συμφωνία που έχει υπογραφεί ποτέ, όπως υποστηρίζει.

Ο Τριντό υπήρξε επίσης από τους πιο σφοδρούς επικριτές του διατάγματος Τραμπ με το οποίο απαγορεύτηκε προσωρινά η είσοδος στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...