Κοινωνία

Σημερινά παιδιά μαθαίνουν τις παλιές ηλεκτρονικές συσκευές - Δείτε τις αντιδράσεις τους (βίντεο)


Αν μεγάλωσες και εσύ στη δεκαετία του '90 τότε θα θυμάσαι με τι λαχτάρα παίρναμε στα χέρια μας το Walkman και το Gameboy.

Για τα σημερινά παιδιά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά έχοντας μεγαλώσει με αμέτρητα εντυπωσιακά gadgets. Έχει όμως ενδιαφέρον το πώς αντιμετωπίζουν τα gadgets περασμένων δεκαετιών όπως ένα κασετόφωνο panasonic, ένα nintendo gameboy και ένα τηλέφωνο με καντράν.

Μια από τις μαθήτριες είπε στην κάμερα της εκπομπής The Today Show πως είχε δει πολλά από αυτά τα αντικείμενα στο Μουσείο Powerhouse. Οι μικροί μαθητές μπερδεύτηκαν αρκετά με το τηλέφωνο με το καντράν αλλά βρήκαν σχετικά γρήγορα τη λειτουργία του.

Ακολούθησε η γνωριμία με το Gameboy που ήταν από τις πιο δημοφιλείς κονσόλες στη δεκαετία του '90. "Αυτό ήταν σαν video game παλιά" εξήγησε ένας από τους μαθητές πριν αρχίσουν να το δοκιμάζουν. Για έναν από τους μαθητές ήταν ό,τι καλύτερο είχε δει ποτέ.

"Αυτό είναι πιο διασκεδαστικό από οτιδήποτε έχω πιάσει ποτέ. Το αγαπώ", είπε εμφανώς ικανοποιήμενος από το παιχνίδι. Αυτό που μπέρδεψε τελικά περισσότερα τα παιδιά ήταν το κασετόφωνο. "Αν ήταν εφαρμογή για κινητό, θα ήταν μια από αυτές για μουσική", είπε μια από τις μαθήτριες, με άλλο μαθητή να περιγράφει τη λίστα των κομματιών ως "playlist".

Ένας από τους μαθητές αναρωτήθηκε πως μπορούσε κάποιος να ζει σε εκείνες τις εποχές που τα χρησιμοποιούσαν! "Νιώθα άσχημα για τους ανθρώπους.. ήταν τόσο περίπλοκο απλά να ακούσω Michael Jackson", σχολίασε ένα αγόρι που διασκέδαζε με τη συσκευή. Τα παιδιά τα κατάφεραν και με αυτό αλλά συμφώνησαν πως δεν ήταν τόσο εύκολο όσο φαινόταν.

Όσο για το αν θα προτιμούσαν αυτά τα 3 gadgets ή ένα iPhone, τα περισσότερα παιδιά ήθελαν τα gadgets του παρελθόντος! "Θα τα χρησιμοποιούσα και τα 3 γιατί κάποιες φορές το iPhone είναι πολύ high tech".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ