Αρχείο

Ρώσοι αναλυτές ξεφτιλίζουν τους Τούρκους στρατιώτες: ''Έχουν χαμηλό ηθικό'' - Νέες απώλεις Leopard στην Αλ-Μπαμπ

Σύμφωνα με έγκυρες ρωσικές πηγές στις 18 Φεβρουαρίου 2017 κατά  την διάρκεια της ημέρας οι Τούρκοι έχασαν στην καταληφθείσα κατά άλλα πόλη Αλ Μπαμπ ακόμη δύο  πολύτιμα άρματα μάχης Leopard-2 Α4

Μέχρι το τέλος της ημέρας και της χθεσινής  οι αγωνιστές της ριζοσπαστικής εξτρεμιστικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» χτυπούσαν τους Τούρκους αλύπητα ενώ την ίδια πίεση δεχόταν και οι μονάδες των Σύρων ανταρτών του  ελεύθερου συριακού στρατού (FSA) , οι οποίες ήταν από τις πρώτες που εισήλθαν στην πόλη  Al-Bab.

Οι δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης που εισήλθαν πρώτες στην πόλη υποχώρησαν κάτω από την επίθεση των ισλαμιστών του ISIS στα προάστια, αποδεικνύοντας έτσι την εξαιρετικά χαμηλή μαχητική ικανότητα τους .

Ως αποτέλεσμα των αντεπιθέσεων και με την ενεργό χρήση των βομβιστών αυτοκτονίας και κινητών αντιαρματικών συστημάτων (ATGM), το Χαλιφάτο ευρίσκεται ακόμη εντός της πόλης προκαλώντας πανικό και δέος σε Τούρκους και Σύρους αντάρτες .

Αυτή τη στιγμή, οι τουρκικές μονάδες έχουν καταφέρει μετά κόπων και βασάνων να κρατούν ελεύθερα  τα δυτικά προάστια της πόλης , καταστρέφοντας  ένα νοσοκομείο που ήταν πάνω σε ένα κυρίαρχο λόφο που δέσποζε στην  περιοχή Akil.

Οι Τούρκοι, χρησιμοποιώντας το συντριπτικό πλεονέκτημα των αρμάτων μάχης τους με άρματα μάχης M60A3 SABRA και Leopard-2 Α4 να αποτελούν  την βάση των τεθωρακισμένων μονάδων τους , έκαναν γενική  έφοδο στην Αλ-Μπαμπ.

Ωστόσο, ούτε αυτή η τακτική επέτρεψε την κατάληψη μεγάλης έκτασης εδαφών χωρίς θύματα διότι, ανάγκασε   τα πληρώματα των αρμάτων να εκτεθούν σε πυρά ελεύθερων σκοπευτών και σε κινητά αντιαρματικά συστήματα.

Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων τους  στην τελευταία επίθεση του τουρκικού στρατού ήταν να απολεσθούν δύο ακόμη  "Leopard". 

Ο αντιαρματικός  πύραυλος χτύπησε τον πυργίσκο του άρματος , μια περιοχή η οποία υποτίθεται ότι είναι η πιο ενισχυμένη. Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, η προστασία των «Leopard» δεν μπόρεσε να κάνει απολύτως τίποτα.

Κρίνοντας από τα συντρίμμια και τον υπερβολικό καπνό, το άρμα μάχης έπαθε  σοβαρές ζημιές . Οι  απώλειες μεταξύ του τουρκικού πληρώματος δεν είναι γνωστές.

Υπενθυμίζεται σύμφωνα με Ρώσους αμυντικούς αναλυτές και αξιωματικούς ,  ότι τους τελευταίους μήνες, οι Τούρκοι έχουν χάσει πάνω από 12 άρματα μάχης Leopard-2 Α4 , τα οποία είτε εγκαταλείφθηκαν στους τζιχαντιστές είτε καταστράφηκαν  από αντιαρματικά .

Αυτές οι εξαιρετικά μεγάλες απώλειες νέων αρμάτων χαρακτηρίζουν την  εξαιρετικά χαμηλή  μαχητική ικανότητα του τουρκικού στρατού, ο οποίος είναι «βυθισμένος»  σε σκληρές μάχες μέσα στο ισχυρότερο προπύργιο των μαχητών.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Γερμανοί ειδικοί  της γερμανικής βιομηχανίας Krauss Maffei είναι έξαλλοι με τους Τούρκους, λόγω της χρήσης του άρματος μάχης Leopard-2A4 στην Συρία,  το οποίο «λαμπαδιάζει» στο άψε σβήσε από τους ρωσικούς αντιαρματικούς πυραύλους kornet των τζιχαντιστών.

Η «αχίλλειος πτέρνα» του Leopard-2A4 ήταν το πλάι και η πίσω  πλευρά του άρματος…..στα οποία με την κρούση ρωσικού  αντιαρματικού πυραύλου «λαμπάδιαζε» το άρμα  αμέσως σκοτώνοντας το προσωπικό στο πύργο μάχης σχεδόν αμέσως.

Μέχρι σήμερα αυτός ο τύπος αρμάτων μάχης θεωρούνταν ένας από εκ των καλυτέρων αρμάτων μάχης μάχης και ο καλύτερος τύπος άρματος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και ίσως να ισχύει ακόμα.

Η συζήτηση που επικεντρώθηκε στις απώλειες Leopard, έθεσε ένα  θεμελιώδες ερώτημα του κατά πόσον άρματα μάχης 60 τόνων  είναι κατάλληλα για χρήση σε αστικά περιβάλλοντα και πώς θα προστατευτούν πιο αποτελεσματικά .

Το  Leo-2 δεν πρέπει να εγκλωβίζονται σε αστικά  περιβάλλοντα και αν αυτό ποτέ γίνει, τότε  θα πρέπει να υπάρχει ισχυρή παρουσία ειδικά εκπαιδευμένου πεζικού για μεγάλη εγγύς προστασία.

 

https://youtu.be/UGN3W99Dwb0?t=1

https://youtu.be/pYhTQdL4RgE?t=11

https://youtu.be/hWyh2aFJ4wM

https://youtu.be/rFfx87TM1ok?t=33

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ