Κόσμος

Πώς το ζευγάρωμα δύο πάντα χαροποίησε το Χρηματιστήριο του Τόκιο

Στον ζωολογικό κήπο του Τόκιο δύο γιγαντιαία πάντα ζευγάρωσαν για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια και η είδηση χαροποίησε ιδιαίτερα τους επενδυτές ενός γειτονικού κινεζικού εστιατορίου που είδαν στο κλείσιμο του χρηματιστηρίου τις μετοχές τους να σημειώνουν άνοδο της τάξεως του 10%.

Τις τελευταίες ημέρες λοιπόν τα πάντα Σιν Σιν και Ρι Ρι, 11 ετών και τα δύο, είχαν απομακρυνθεί από τα βλέμματα των επισκεπτών καθώς οι υπεύθυνοι του κήπου διαπίστωσαν ότι ήταν ευνοϊκή η περίοδος για να ζευγαρώσουν και ήθελαν να τους χαρίσουν λίγες στιγμές απομόνωσης. Τα ντροπαλά πάντα, που είναι γνωστά για την "αδεξιότητά" τους στον έρωτα, άρχισαν να... φλερτάρουν. «Τα αφήσαμε μαζί στις 08.06 και παρατηρήσαμε ότι ζευγάρωσαν για 52 δευτερόλεπτα στις 08.48», ανέφερε ο ζωολογικός κήπος στην ανακοίνωσή του.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, τα δύο ζώα χωρίστηκαν και πάλι. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, τα γιγαντιαία πάντα αγαπούν τη μοναχική ζωή και αν έμεναν μαζί μπορεί να καβγάδιζαν και να τραυματίζονταν.

Έστω και αν κράτησε λιγότερο από ένα λεπτό, το ζευγάρωμά τους αναπτέρωσε τις ελπίδες για τη γέννηση ενός μωρού πάντα. Η Σιν Σιν έφτασε στο Τόκιο από την Κίνα το 2011 και το 2012 γέννησε ένα αρκουδάκι που όμως πέθανε από πνευμονία έξι ημέρες αργότερα, όπως περιγράφει το ΑΠΕ. Το 2013 υπήρχαν ενδείξεις ότι ήταν ξανά έγκυος, αλλά αποδείχθηκε λανθασμένος συναγερμός.

Ακόμη και το Χρηματιστήριο του Τόκιο ανταποκρίθηκε στο μεγάλο γεγονός: η μετοχή της αλυσίδας των κινέζικων εστιατορίων Totenko κατέγραψε άνοδο 10% μετά την ανακοίνωση του ζωολογικού κήπου και τελικά έκλεισε με κέρδη +2,90%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης