Κοινωνία

Πώς δρούσε η σπείρα των Ρομά που τρομοκρατούσε πολίτες στο Μενίδι

Η συμμορία των Ρομά που αποτελούσε τον τρόμο και τον φόβο στο Μενίδι τελικά έπεσε στα χέρια της αστυνομίας.

Συνολικά οι αστυνομικοί συνέλαβαν 10 άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερις ανήλικοι από 13 έως 16 χρόνων, αναζητούνται δύο ακόμη 15χρονοι, ενώ εξιχνιάστηκαν 66 περιπτώσεις ληστειών, αν ο αριθμός είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερος.

Πώς έστηναν τις παγίδες οι Ρομά 
Στήνοντας ψεύτικα τροχαία, «θεατρικούς» τραυματισμούς ή ακόμα και αιφνίδια… ζαλάδα ενός υποτιθέμενου περαστικού μέση του δρόμου έκαναν τα θύματά τους να πέφτουν στη φάκα. Το πεδίο δράσης τους ήταν ο καταυλισμός της Αγίας Σωτήρας στο Μενίδι. Οι δράστες όταν τα αυτοκίνητα των πολιτών σταματούσαν εμφανίζονταν οι συνεργοί τους κρατώντας κοντάρια και ρόπαλα. Σε κάποιες περιπτώσεις έσπαζαν τα τζάμια και αφαιρούσαν τσάντες, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Από τους πεζούς και κυρίως από γυναίκες δεν δίσταζαν να τραβούν τα χρυσαφικά που φορούσαν στο λαιμό.
Και η δράση δεν σταματούσε εκεί αφού οι Ρομά είχαν βάλει στόχο και τους οδηγούς ταξί. Προσποιούμενοι τους πελάτες πήγαινε με το ταξί έως την περιοχή τους και τότε οι συνεργοί των Ρομά ακινητοποιούσαν τους οδηγούς και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, κινητά, tablet και GPS.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές