Κόσμος

Πρώτη επίσκεψη στην Ευρώπη για τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψη του στην Ευρώπη το Σαββατοκύριακο, με στόχο να διαβεβαιώσει για την τήρηση των αμερικανικών δεσμεύσεων στο ΝΑΤΟ, αλλά και να δώσει έμφαση στη συνεργασία με την Ευρώπη.

Παράλληλα ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα τονίσει την ανάγκη των Ευρωπαίων συμμάχων να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, σύμφωνα με υψηλόβαθμο σύμβουλο του Λευκού Οίκου για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Επίσης ο Μάικ Πενς θα δώσει έμφαση στην ανάγκη τήρησης από την Ουκρανία και τη Ρωσίας, της Συμφωνίας του Μίνσκ για την επίλυση της πολεμικής διαμάχης ενώ παράλληλα, θα υποστηρίξει την εφαρμογή των κυρώσεων σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Συνάντηση με Μέρκελ

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει το Σαββατοκύριακο στην Ευρώπη θα έχει διμερείς συνομιλίες αύριο στο Μόναχο, με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, αλλά και τους προέδρους των χωρών της Βαλτικής, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ