Κοινωνία

«Πογκρόμ» της γερμανικής αστυνομίας στους Τούρκους Ιμάμηδες που κατοικούν στην χώρα λόγω κατασκοπείας

Οργή έχει ξεσπάσει στην Τουρκία, η οποία παρουσιάζεται στον τουρκικό τύπο με τίτλους «Τρόμος από την Μέρκελ», για την νέα γιγαντιαία επιχείρηση της γερμανικής αστυνομίας, λόγω της κατασκοπευτικής δράσης των Τούρκων ιμάμηδων, και των ισχυρών διασυνδέσεων τους με την Τουρκο-Ισλαμική Ένωση.

Οι Τούρκοι Ιμάμηδες στην Γερμανία κατηγορούνται  για κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας , πρακτική που χρησιμοποιούν οι ίδιοι από την εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Πολλά σπίτια των Τούρκων ιμάμηδων δέχθηκαν και σήμερα την «επίσκεψη» των γερμανικών διωκτικών αρχών λόγω της κατηγορίας ότι ενεργούσαν ως κατάσκοποι  της Τουρκίας.

Η Deutsche Welle ανέφερε  ότι η οργάνωση DİTİB εξέδωσε  ανακοίνωση  ανάκλησης ιμάμηδων από την  Γερμανία , ειδικά για τον λόγο αυτόν .

Πηγές αναφέρουν ότι με την πράξη της  κατασκοπείας  οι  ιμάμηδες έκαναν υπέρβαση των αρμοδιοτήτων τους με βάση τις οδηγίες που φέρεται να είχαν λάβει από τις τουρκικές αρχές, πράγμα που φυσικά "γίνεται για τα μάτια του κόσμου".

Σύμφωνα με την γερμανική υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας Nordrhein-Westfalen, εμπλέκονται  13 ιμάμηδες , ενώ το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα διερευνά  συνολικά 16 Τούρκους με την κατηγορία για κατασκοπείας κατά του γερμανικού κράτους.

Σε άρθρο μας με τίτλο (Γερμανία: Έφοδος σε σπίτια ιμάμηδων υπόπτων για κατασκοπία υπέρ της Τουρκίας), αναφέραμε ότι γερμανική  αστυνομία πραγματοποιεί από χθες εφόδους στα διαμερίσματα τεσσάρων ιμάμηδων που είναι ύποπτοι ότι διενεργούσαν κατασκοπεία για λογαριασμό της τουρκικής κυβέρνησης σε βάρος υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος έχει την έδρα του στις ΗΠΑ και κατηγορείται από την Άγκυρα ότι οργάνωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.

Οι έφοδοι συνεχίστηκαν και σήμερα στα κρατίδια της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και της Ρηνανίας-Παλατινάτου, πιθανολογείται ότι θα επιφέρουν περαιτέρω ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στους δύο συμμάχους στο ΝΑΤΟ.

Το γραφείο του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα (GBA) ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι οι ιμάμηδες ενήργησαν βάσει μια διαταγής που εκδόθηκε πέρυσι στις 20 Σεπτεμβρίου από την θρησκευτική αρχή Ντιγιανέτ, η οποία έχει την έδρα της στην Τουρκία και υποστήριξε πως το κίνημα του Γκιουλέν βρισκόταν πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος.

Η ουσία είναι ότι οι Τούρκοι ιερωμένοι πραγματοποιούσαν κατασκοπεία σε βάρος ενός κράτους όπως η Γερμανία, γεγονός  που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στην δυτική Θράκη λαμβάνουν ενδεχόμενες πάρα πολύ μεγαλύτερες επιχειρήσεις κατασκοπίας εις βάρος της Ελλάδος, από μη διορισμένους Ιμάμηδες οι οποίοι δρουν για λογαριασμό ειδικά της Άγκυρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ