Αρχείο

Ο Τούρκος ΑΓΕΕΔ είναι πλέον «διακοσμητικό στοιχείο» στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις -Τις τοποθετήσεις διοικητών-αξιωματικών θα τις υλοποιεί ο Ερντογάν

Το τουρκικό υπουργείο άμυνας  επίσημα πλέον από τώρα και στο εξής θα είναι υπεύθυνο για την διαδικασία του ορισμού όλων των  διοικητών σε όλες τις μάχιμες δυνάμεις  στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK), σε αντίθεση με την πρακτική του παρελθόντος, που αποφάσιζε  ο αρχηγός του γενικού επιτελείου , σύμφωνα με  κυβερνητικό διάταγμα.

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) εξέδωσε τρία νέα διατάγματα, τα οποία περιλαμβάνουν όλα αμφιλεγόμενα μέτρα για την αποφυγή νέου πραξικοπήματος ξεσηκώνοντας θύελλα από την πλευρά της  αντιπολίτευσης και του ΝΑΤΟ.

%ce%b1%cf%83

 

Μεταξύ άλλων, ένα από τα διατάγματα, με αριθμό  681, μεταφέρει  την εξουσία της διαδικασίας ορισμού  όλων των μάχιμων διοικητών  από τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου στο υπουργείο άμυνας.

Σύμφωνα με τη νέα πρακτική, o αρχηγός του στρατού  από τώρα και στο εξής, δεν θα έχει  κανένα λόγο στο διορισμό των αξιωματικών. Η διαδικασία διορισμών των μάχιμων διοικητών θα ξεκινάει με την  πρόταση από το υπουργείο άμυνας, και οι διορισμοί θα εγκρίνονται  από τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν εκμεταλλευόμενος πλήρως την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα στον απόηχο της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου, θα μετατρέψει τις ένοπλες δυνάμεις σε απόλυτο υποχείριο του «αλωνίζοντας» τα πάντα.

Αυτό που θα αποτελεί το βασικότερο προσόν στο σώμα των αξιωματικών της Τουρκίας δεν θα είναι η γνώση και η ικανότητα του κάθε αξιωματικού αλλά η πίστη και τυφλή υπακοή στον Σουλτάνο Ερντογάν και  στο ΑΚΡ.

Όλα αυτά θα δημιουργήσουν ένοπλες δυνάμεις τύπου Ιράν με την μουσουλμανική θρησκεία  να ελέγχει τα πάντα και κυρίως τους πάντες.

Σε άρθρο μας με τίτλο ( Στο »κόκκινο» οι σχέσεις Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και Τουρκίας – Ο »σουλτάνος» απέλυσε πάνω από 100 Τούρκους αξιωματικούς στο ΝΑΤΟ – »Θα πάρουμε το αίμα μας πίσω» λένε οι στρατιωτικοί), είχαμε αναφέρει ότι σε πλήρη  τροχιά σύγκρουσης είναι οι σχέσεις Ερντογάν και στρατού, διότι εκατό οικογένειες Τούρκων αξιωματικών που συνδέονται με το ΝΑΤΟ να έχουν ζητήσει άσυλο στο Βέλγιο, αφού απολύθηκαν στον απόηχο της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία τον περασμένο Ιούλιο.

Σε συνδυασμό με τις άσχημες συνθήκες των στελεχών των τουρκικών δυνάμεων που πολεμούν στην Συρία, η ένταση σώματος των Τούρκων αξιωματικών και Ερτογάν μεγαλώνει επικίνδυνα.

tsk1

Αυτό το σκηνικό  θα «ερεθίσει» και άλλο το σώμα αυτό των  αξιωματικών οι οποίοι βλέπουν ότι παραγκωνίζονται πλήρως , με πιθανό αποτέλεσμα την εκδήλωση και νέου κινήματος κατά του Ερντογάν λίαν συντόμως.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης