Πολιτική

Ο Εγγονός του Τολστόι και πολιτικός του κυβερνώντος κόμματος κατηγορεί τους Εβραίους στην Δούμα για προσπάθεια καταστροφής της ορθοδοξίας

Χαμός έγινε στην κυριολεξία έγινε στο ρωσικό κοινοβούλιο όταν ανέβηκε στο βήμα ο  ομιλητής του κόμματος του Πούτιν «ενωμένη Ρωσία» βάζοντας «φωτιά» λόγω των σφοδρών αντισημιτικών σχολίων του,  με τα οποία  κατηγορούσε τους  Εβραίους της Ρωσίας ότι προσπαθούν να καταστρέψουν Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας .

Ο πολιτικός της «Ενωμένης Ρωσία»  Πέτρ  Τολστόι, εγγονός του διάσημου Ρώσου συγγραφέας Λεβ Τολστόι, είπε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Itar- TASS  ότι τα  "εγγόνια και δισέγγονα  όσων γκρέμισαν ναούς μας το 1917  συνεχίζουν το έργο των προγόνων τους και σήμερα στην Ρωσία».

Περιέγραψε τους επαναστάτες εκείνους ως ανθρώπους «που ήρθαν από το πουθενά» , δηλαδή από μια  μικρή περιοχή της δυτικής αυτοκρατορικής Ρωσίας, όπου οι Ασκενάζι Εβραίοι είχαν το δικαίωμα να εγκατασταθούν έχοντας λάβει τα όπλα.

Τα λόγια του αντηχούν στην δημοφιλή  αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας, κατά την οποία ο εβραϊκός  λαός σχεδίασε την κομμουνιστική επανάσταση για να καταστρέψει την Ρωσία, αναφέρει το ρωσικό δημοσίευμα .

Η αναφορά του Τολστόι και οι σφοδρές κατηγορίες του στην εβραϊκή κοινότητα της Ρωσίας «αποσύρθηκαν»  από την ιστοσελίδα του πρακτορείου στην συνέχεια , αλλά η  ζωντανή ηχογράφηση των δηλώσεων του  παραμένει σε ισχύ και απευθείας σύνδεση.

Ο Ρώσος πολιτικός και οι δηλώσεις του για τους Εβραίους καταδικάστηκαν ως «απολύτως απαράδεκτες» από Εβραίους ηγέτες της Ρωσίας αμέσως,  σε μια διένεξη που άνοιξε και ¨φούντωσε" από το πουθενά .

«Προσωπικά πιστεύω ότι η δήλωση του Τολστόι είναι  αντισημιτισμός», δήλωσε ο Borukh Gorin, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας των εβραϊκών οργανώσεων στη Ρωσία,  στο ραδιοφωνικό σταθμό Ekho Moskvy.

«Θα ήθελα πραγματικά να μάθω το πώς αισθάνονται οι ηγέτες της χώρας σχετικά με τις δηλώσεις αυτές, οι οποίες, κατά τη γνώμη μου, υπονομεύουν  πλήρως τα θεμέλια της σύγχρονης Ρωσίας», είπε ο ίδιος.

Τα σχόλια του Ρώσου πολιτικού με το διάσημο όνομα έγιναν όταν  ο ίδιος ρωτήθηκε σχετικά με τις διαμαρτυρίες κάποιων Εβραίων  για την  μεταφορά του καθεδρικού ναού του Αγίου Ισαάκ στην επιμέλεια της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο αναπληρωτής ομιλητής του κυβερνώντος κόμματος  απέρριψε τις διαμαρτυρίες, συμπεριλαμβανομένης μιας αναφοράς υπογεγραμμένης με πάνω από 200.000 υπογραφές, ως "χαμένη προσπάθεια."

«Δυστυχώς, σε αυτή την κοινωνία του Facebook, οι άνθρωποι που πραγματικά δεν ξέρουν τίποτα πιστεύουν ότι μια ολόκληρη χώρα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο στέλνοντας «άγρια» σήματα SOS από το ένα σαλόνι στο άλλο», είπε ο Τολστόι στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων .

Ο Τολστόι αργότερα υπερασπίστηκε τα σχόλιά του στη σελίδα του στο Facebook, γράφοντας ότι ήταν «πολύ έκπληκτος» από τους ισχυρισμούς περί  αντισημιτισμού.

«Μόνο άτομα με άρρωστη φαντασία που δεν γνωρίζουν την ιστορία της χώρας τους θα μπορούσαν να δουν  ως « αντισημιτικά » τα σχόλιά μου», έγραψε. «Αντίθετα, τα λόγια μου ήταν μια προειδοποίηση ότι δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα γεγονότα που έγιναν 100 χρόνια πριν, όταν καταστράφηκαν χιλιάδες ναοί  και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι απελάθηκαν και εκτελέστηκαν», δήλωσε ο εγγονός του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα.

Ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης  Georgy Poltavchenko ανακοίνωσε ότι το κράτος παρέδωσε  τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ισαάκ στην ορθόδοξη εκκλησία για  49 χρόνια με μίσθωση.

Η εκκλησία η οποία «θεωρήθηκε» ως  μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO κατασχέθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα μετά τη ρωσική επανάσταση το 1917,  και μετατράπηκε σε ένα «αντι-θρησκευτικό μουσείο» στη δεκαετία του 1930.

Ενώ πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι είχαν ζητήσει επιτακτικά την επιστροφή του καθεδρικού ναού στους νόμιμους ιδιοκτήτες του , δηλαδή στην ορθόδοξη εκκλησία , «κάποιοι ακτιβιστές» λένε ότι η αλλαγή της ιδιοκτησίας θα περιορίσει την πρόσβαση του κοινού στο εμβληματικό κτίριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...