Αρχείο

Ο Α.Τσίπρας στο Κίεβο με εντολή Μόσχας: Τελευταία ευκαιρία για την ειρήνη με τις συγκρούσεις να μαίνονται - Δηλώσεις

Ξεκάθαρη στάση υπέρ της Ρωσίας έλαβε απόψε ο Α. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο, καθώς δήλωσε ότι η συμφωνία του Μίνσκ πρέπει να εφαρμοστεί για την ειρήνη στην Ουκρανία. Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο, πως ο Ποροσένκο με δηλώσεις που έλαβαν χώρα πριν μέρες είχε δηλώσει πως θα σπάσει την συμφωνία του Μίνσκ, κάτι που έχει δείξει με τα τελευταία γεγονότα στην περιοχή, καθώς οι δυνάμεις του Κιέβου συνεχώς διαπράττουν εγκλήματα κατά Ρώσων.

Συγκεκριμένα δήλωσε ο Α. Τσίπρας:

«Θέλω να σημειώσω ότι η Ελλάδα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ευρύτερη Παρευξείνια γειτονιά, με την οποία συνδέεται με δεσμούς», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας πως «πάνω από 100.000 Ουκρανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής ζουν στην Ουκρανία και μιλούν την ελληνική γλώσσα».

«Στη βάση αυτή κουβεντιάσαμε για τις διμερείς μας συνεργασίες. Βρισκόμαστε σε μια νέα μεταβατική φάση για τις παγκόσμιες εξελίξεις και οι χώρες μας πρέπει να ενισχύσουν τον διάλογο και για την εξασφάλιση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Να εφαρμοστεί η συμφωνία του Μινσκ για την ειρήνη στην Ουκρανία», υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

https://www.youtube.com/watch?v=jYw3Dq4fju0

Σε ό,τι αφορά την οικονομική συνεργασία, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι «αποφασίσαμε την πραγματοποίηση της διυπουργικής συνάντησης το προσεχές διάστημα» και τόνισε ότι υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες μπροστά μας.

«Σε ό,τι αφορά τις περιφερειακές εξελίξεις παρακολουθούμε με ανησυχία την αναζωπύρωση των εντάσεων. Η Ελλάδα υποστηρίζει σε όλα τα φόρα την ανάγκη ειρήνης στην Ουκρανία», συμπλήρωσε.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Τσίπρα στην Ουκρανία 

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου

20:15- 20:35: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Γκρόισμαν

20:40-20:45: Κοινές δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών προς τα ΜΜΕ

20:55-22:00: Δείπνο εργασίας με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Γκρόισμαν

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου
10:00-10:30: Επίσκεψη στο μουσείο και τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας του Κιέβου

11:00-11:30: Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο

11:30-12:15: Διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών

12:15-12:30: Κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου της Ουκρανίας προς τα ΜΜΕ

12:30-14:00: Γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο

15:00-16:00: Συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας της Ουκρανίας

18:00: Αναχώρηση από τον Διεθνή Αερολιμένα του Κιέβου προς την Αθήνα

Σημείωση: Όλες οι ώρες αναγράφονται σε ώρα Ελλάδας (ίδια ζώνη ώρας με την Ουκρανία)

 

Μην ξεχνάμε πως στην Μαριούπολη ζουν χιλιάδες Ελληνες, όπου η ζωή τους κινδυνεύει λόγω της έντασης των τελευταίων μηνών.

Μάλιστα η στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας, διέταξε τα στρατεύματά της να προβούν σε χτύπημα προβοκάτσια στην ελεγχόμενη από το Κίεβο Μαριούπολη, με σκοπό να κατηγορήσουν τους φιλορώσους μαχητές, ότι διέπραξαν εγκλήματα κατά αμάχων, καθώς όπως φαίνεται η πολιτική ηγεσία του Κιέβου θέλει τον εκτροχιασμό των συμφωνιών του Μινσκ, σύμφωνα με λεγόμενα του εκπροσώπου του Υπουργείου Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Το Υπουργείο της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, βεβαιώνει ότι έχει αποδείξεις ότι οι δυνάμεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Κιέβου, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα διεξάγουν αιματηρές επιθέσεις, με σκοπό να αναφλεχθεί ξανά η περιοχή.

Παράλληλα το Κίεβο δυναμιτίζει την κατάσταση, καθώς σκοτώθηκαν σε τρομοκρατικό χτύπημα στο Donbass δύο φιλορώσοι μαχητές και μάλιστα ένας εξ'αυτών ήταν επικεφαλής της Λαϊκής Πολιτοφυλακής.

"Το αυτοκίνητο του Αρχηγού της Λαϊκής Πολιτοφυλακής Γραφείο, Oleg Anashchenko, εξερράγη ... Υπήρχαν δύο άτομα στο αυτοκίνητο, και οι δύο είναι νεκροί. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ένας από τους δύο νεκρούς είναι ο Anashchenko," είπε εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας.

 

https://www.youtube.com/watch?v=l320dGMTRSw

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 07:50 πμ τοπική ώρα (5:50 GMT) και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.Αργότερα, η υπηρεσία τύπου της αστυνομίας επιβεβαίωσε το θάνατο του συνταγματάρχη Anashchenko, χαρακτηρίζοντας την έκρηξη ως μια τρομοκρατική επίθεση.

Οι δυνάμεις ασφαλείας LPR υποπτεύονται ότι η τρομοκρατική πράξη διαπράχθηκε από τις ειδικές δυνάμεις του Κιέβου για να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην περιοχή.

Νωρίτερα σήμερα, ο θρυλικός αρχηγός του τάγματος Somali Mikhail Tolstykh, γνωστός με το παρατσούκλι του "Givi" σκοτώθηκε στο γραφείο του στο Ντόνετσκ.

Οι πρώτες αναφορές από ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν δείξει ότι ένα εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη και σκότωσε τον Givi.

 

2 4

 

https://www.youtube.com/watch?v=pVulePFUiH4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ