Κόσμος

Ν.Φάρατζ: Το 2016 δεν ήταν παρά η αρχή μιας επανάστασης εναντίον των «υπέρμαχων της παγκοσμιοποίησης»

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο πρώην ηγέτης του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Ukip, προκάλεσε τις επευφημίες των συγκεντρωμένων σήμερα κατά την παρέμβασή του στο ετήσιο συνέδριο των Αμερικανών Συντηρητικών, όταν υποστήριξε ότι οι νίκες του Brexit και του Ντόναλντ Τραμπ δεν αποτελούν παρά την αρχή μιας επανάστασης εναντίον των «υπέρμαχων της παγκοσμιοποίησης».

«Το 2016, τα κατάφεραμε!» είπε με ενθουσιασμό ο Φάρατζ από το βήμα του CPAC, λίγο αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσήλθε στο συνέδριο, που διεξάγεται κοντά στην Ουάσιγκτον.

«Όταν οι επόμενες γενιές θα μελετούν την ιστορία αυτής της περιόδου, μια χρονιά θα ξεχωρίζει κι αυτή θα είναι το 2016» υπογράμμισε ο Βρετανός πολιτικός, που υπήρξε ένας από τους θιασωτές της εκστρατείας υπέρ του Brexit τον περασμένο Ιούνιο.

Αναφέροντας τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ολλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και ενδεχομένως στην Ιταλία, ο Νάιτζελ Φάρατζ τόνισε ότι το 2016 δεν είναι παρά «η αρχή μιας μεγάλης παγκόσμιας επανάστασης. (Η επανάσταση αυτή) θα επεκταθεί και στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο».

Και ακόμα κι αν σε αυτές τις χώρες υποστούμε ήττες το 2017, «το κέντρο βάρους κάθε αναμέτρησης θα μετατοπιστεί» επιβεβαίωσε ο Φάρατζ, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα το όνομα πολιτικών όπως της Μαρίν Λεπέν.

Κατήγγειλε εξάλλου τους «υπέρμαχους της παγκοσμιοποίησης», έναν όρο που χρησιμοποιεί ο Ντόναλντ Τραμπ.

Τον Βρετανό πολιτικό χειροκρότησαν οι πολλές εκατοντάδες παριστάμενοι, ενώ εκείνος υπενθύμισε ότι υποστήριξε τον Αμερικανό πρόεδρο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Επισήμανε επιπλέον με διάθεση χιούμορ ότι μετά τη νίκη του Τραμπ τον περασμένο Νοέμβριο, εκείνος νιώθει «όλο και περισσότερο Αμερικανός».

Ο Νάιτζελ Φάρατζ συνεχάρη επίσης τον επικεφαλής του αμερικανικού κράτους για τα επιτεύγματά του τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησής του.

«Δεν είναι εκπληκτικό» διερωτήθη, «να βλέπει κανείς έναν ηγέτη να εφαρμόζει το πρόγραμμα για το οποίο εξελέγη;».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...