Αρχείο

Νέο σοκ στις ΗΠΑ: Στο στόχαστρο των Μυστικών Υπηρεσιών και η Ιβάνκα Τραμπ η οποία διαφήμιζε ρωσικές εφαρμογές - Μελετούν την 25η τροπολογία του Συντάγματος για καθαίρεση του Ν.Τραμπ


Στο στόχαστρο των Υπηρεσιών Πηροφοριών των ΗΠΑ είναι πλέον και η κόρη του Ν.Τραμπ,Ivanka Trump,  η οποία διαφήμιζε στον προσωπικό της λογαριασμό ρωσική εφαρμογή! Οι Υπηρεσίες των ΗΠΑ πιστεύουν ότι αυτή κάνει το πραγματικό κουμάντο στο Λευκό Οίκο.

Ταυτόχρονα, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα ο αριθμός των Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων βουλευτών που αμφισβητούν ανοιχτά πλέον την πνευματική υγεία του Ν.Τραμπ και τονίζουν πως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες μελέτης της καθαίρεσης του ενώ έχει "ανασυρθεί" η 25η Τροπολογία του Συντάγματος.

Η Ivanka Trump υποφέρει από αεροπλανοφοβία και διαφήμιζε την ρωσική εφαρμογή SkyGuru app στο Twitter.
https://twitter.com/IvankaTrumpHQ/status/823334438717116418

https://www.facebook.com/alex.gervash/posts/10202438471720842&width=500

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει νέο σάλο. Η εφαρμογή SkyGuru παρέχει εξηγήσεις σε πραγματικό χρόνο ως προς τι πρέπει να περιμένει κάποιος κατά τη διάρκεια πτήσεις και γιατί συμβαίνουν κάποια πράγματα. Έτσι οι επιβάτες νοιώθουν σα να κάθονται δίπλα στον πιλότο.

Η εφαρμογή Sky Guru, αναπτύχθηκε από τον Ρώσο πιλότο και ψυχολόγο Alexei Gervash!

Σφοδρή κριτική εναντίον του Αμερικανού προέδρου με αφορμή τη χθεσινή του συνέντευξη τύπου άσκησε σήμερα ο Γκάμπριελ Σόνφλεντ, πρώην σύμβουλος του Ρεπουμπλικανού Μιτ Ρόμνεϊ στις προεδρικές εκλογές του 2012.

Σε άρθρο του στη New York Daily News, o Ρεπουμπλικανός χαρακτήρισε τη χθεσινή αναμέτρηση του Τραμπ με τον Τύπο ως την «πιο αλλόκοτη συνέντευξη τύπου στην ιστορία» και προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ κινδυνεύουν από τη σύγχυση που επικρατεί στο μυαλό του Αμερικανού προέδρου.

«Ο κίνδυνος θα σταματήσει να υπάρχει μόνο όταν η ρεπουμπλικανική ηγεσία στο Κογκρέσο αναγνωρίσει δημόσια αυτό που γνωρίζει ήδη ο υπόλοιπος κόσμος. Ότι ο πρόεδρος της Αμερικής είναι γυμνός», ανάφερε ο Σόνφλεντ, παραπέμποντας στο γνωστό παραμύθι του Άντερσεν «Τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα».

«Ακόμα κι αν δεχθούμε ότι δεν έχει ψευδαισθήσεις και ότι απλά προσπαθεί να καλύψει τις εμφανείς αποτυχίες του με φανταχτερά επίθετα, ήταν εμφανές στη συνέντευξη τύπου ότι το μυαλό του έχει βραχυκυκλώσει», καταλήγει ο Ρεπουμπλικανός.

Ο Earl Blumenauer (D-Ore.)  σε ομιλία του ανέφερε τι λέει το Σύνταγμα για την διαδικασία καθαίρεσης του Προέδρου. Προειδοποίησε για την 25η Τροπολογία του Συντάγματος για πνευματική και συναισθηματική διαύγεια.

Ο Γερουσιαστής Al Franken (D-Minn.) κατά τη διάρκεια during συνέντευξης στο CNN ανέφερε ότι "Ρεπουμπλικανοί συνάδελφοι εκφράζουν ανησυχίες για την πνευματική υγεία του Ν.Τραμπ".

Και ο Ted Lieu (D-Calif.) είπε ότι σχεδιάζει να έρθει τροπολογία που θα απαιτεί την παρουσία ψυχίατρου και ψυχολόγου στο Λευκό Οίκο.

Οι ισχυρισμοί των Δημοκρατικών βασίζονται στις επαναλαμβανόμενους λάθους ισχυρισμούς του Ν.Τραμπ με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον τελευταίο ισχυρισμό του ότι είχε λάβει τον μεγαλύτερο αριθμό εκλεκτόρων.

Ο Blumenauer τόνισε ότι αρχίζουν να μελετύν την 25η Τροπολογία όταν ο Ν.Τραμπ είχε επαναλάβει κατά την ημέρα της ορκομωσίας του ότι δεν έβρεχε ενώ...έβρεχε!

"Δεν είναι φυσιολογική η συμπεριφορά του. Δεν γνωρίζω κάποιον σε τόσο μεγάλη θέση ευθύνης που να μην ξέρει ότι βρέχει και κάποιον που να δουλεύει και να κάνει συνεχώς λάθους ισχυρισμούς σε ημερήσια βάση" τόνισε.

35 Ψυχίατροι και ψυχολόγοι έστειλαν γράμμα στους ΝΥΤ τονίζοντας ότι "Ο Ν.Τραμπ έχει βαθιά συναισθηματική αστάθεια γεγονός που φαίνεται στους λόγους και στις πράξεις του και αυτό τον καθιστά ανίκανο να υπηρετήσει ως Πρόεδρος. Δεν μπορεί να διαχειρίζεται 4.000 πυρηνικά όπλα σε τέτοια κατάσταση".

"H μελέτη της προσωπικότητας του είναι και νόμιμη και ηθική"αναφέρει ο καθηγητής Allen Frances, ο ψυχολόγος που έγραψε το βιβλίο για τον ναρκισσισμό .

"Έχει κακοήθη ναρκισσισμό γεγονός που τον κάνει ασταθή και επικίνδυνο ως Πρόεδρο" τονίζει.

Τι αναφέρει η 25η τροπολογία του Συντάγματος

Τροπολογία 25 – Ανικανότητα του Προέδρου και Διαδοχή (1967)

1. Σε περίπτωση απομάκρυνσης του Προέδρου από το αξίωμα του ή του θανάτου του ή της παραίτησης του, ο Αντιπρόεδρος θα γίνεται Πρόεδρος.

2. Όποτε υπάρχει κενό στο αξίωμα του Αντιπροέδρου, ο Πρόεδρος θα χρίζει Αντιπρόεδρο ο οποίος θα αναλαμβάνει τα καθήκοντα του αφού επικυρωθεί με πλειοψηφία των δύο Σωμάτων του Κογκρέσου.

3. Όποτε ο Πρόεδρος υποβάλει στον επίτιμο Πρόεδρο της Γερουσίας και στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων την γραπτή του δήλωση ότι αδυνατεί να ασκήσει τις εξουσίες και τα καθήκοντα του αξιώματος του, και μέχρι να υποβάλει προς αυτούς γραπτή δήλωση περί του αντιθέτου, αυτές οι εξουσίες και καθήκοντα θα ασκούνται από τον Αντιπρόεδρο ως Ασκών Καθήκοντα Προέδρου.

4. Όποτε ο Αντιπρόεδρος και πλειοψηφία είτε των μελών του υπουργικού συμβουλίου ή άλλου σώματος που θα καθορίσει το Κογκρέσο δια νόμου, υποβάλουν στον επίτιμο Πρόεδρο της Γερουσίας και στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων την γραπτή τους δήλωση ότι ο Πρόεδρος αδυνατεί να ασκήσει τις εξουσίες και τα καθήκοντα του αξιώματος του, ο Αντιπρόεδρος θα αναλαμβάνει αμέσως τις εξουσίες και τα καθήκοντα του αξιώματος ως Ασκών Καθήκοντα Προέδρου.

Έκτοτε, όταν ο Πρόεδρος υποβάλει στον επίτιμο Πρόεδρο της Γερουσίας και στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων την γραπτή του δήλωση του ότι δεν υφίσταται αδυναμία θα αναλαμβάνει και πάλι τις εξουσίες και τα καθήκοντα του αξιώματος του εκτός εάν ο Αντιπρόεδρος και πλειοψηφία είτε των μελών του υπουργικού συμβουλίου ή άλλου σώματος που θα καθορίσει το Κογκρέσο δια νόμου υποβάλουν εκτός τεσσάρων ημερών στον επίτιμο Πρόεδρο της Γερουσίας και στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων την γραπτή τους δήλωση ότι ο Πρόεδρος αδυνατεί να ασκήσει τις εξουσίες και τα καθήκοντα του αξιώματος του.

Στην περίπτωση αυτή το Κογκρέσο θα αποφασίσει σχετικά με το θέμα συγκαλούμενο σε ολομέλεια εντός σαράντα οκτώ ωρών για το θέμα αυτό, εάν δεν ευρίσκεται ήδη σε συνεδρίαση. Εάν το Κογκρέσο, εντός είκοσι και μίας ημερών από την λήψη της τελευταίας γραπτής δήλωσης ή, εάν το Κογκρέσο δεν συνεδρίαζε, εντός είκοσι και μίας ημερών μετά την υποχρεωτική σύγκλιση του Κογκρέσου σε σώμα, αποφασίσει, με πλειοψηφία δύο τρίτων και των δύο Σωμάτων του Κογκρέσου, ότι ο Πρόεδρος δεν δύναται να ασκήσει τις εξουσίες και τα καθήκοντα του αξιώματος του, o Αντιπρόεδρος θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα αυτά ως Ασκών Καθήκοντα Προέδρου. Σε άλλη περίπτωση, ο Πρόεδρος θα αναλάβει και πάλι τις εξουσίες και καθήκοντα του αξιώματος του.

https://www.youtube.com/watch?v=W5FRUM-AK9k

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...