Κόσμος

Νέα μέτρα υποσχέθηκε ο Ν. Τραμπ για την «εγγύηση της ασφάλειας των ΗΠΑ» - Τι δήλωσε για Ιαπωνία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σήμερα ότι θα κάνει κάτι «πολύ γρήγορα» την επόμενη εβδομάδα για να εγγυηθεί την ασφάλεια των ΗΠΑ.

Όταν ρωτήθηκε, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, για την απόφαση του ομοσπονδιακού Εφετείου για το αντιμεταναστευτικό διάταγμά του, ο Τραμπ είπε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι θα κερδίσει τη συγκεκριμένη υπόθεση. Πρόσθεσε ότι «θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο» για να διατηρήσει τις ΗΠΑ ασφαλείς και υποσχέθηκε ότι θα λάβει «νέα μέτρα» από την επόμενη εβδομάδα.

Όπως είπε, δεν θα επιτρέψει την είσοδο στις ΗΠΑ σε ανθρώπους που σκοπεύουν να βλάψουν τη χώρα αλλά θα αφήσει πολλούς άλλους να μπουν.

Επιβεβαίωσε τη δέσμευση των ΗΠΑ για την «ασφάλεια» της Ιαπωνίας

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα με τον Σίνζο Άμπε, ο Τραμπ επιβεβαίωσε τη δέσμευση των ΗΠΑ σχετικά με την «ασφάλεια» της Ιαπωνίας.
«Οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών μας και η φιλία μεταξύ των λαών μας είναι πολύ, πολύ βαθείς» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Η συμμαχία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή του Ειρηνικού» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Σίνζο Άμπε τόνισε ότι βλέπει ένα περιβάλλον στον τομέα ασφαλείας ολοένα και δυσκολότερο, αναφερόμενος στις νήσους της ανατολικής Σινικής Θάλασσας.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι οικονομικές συναλλαγές μεταξύ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας θα είναι «ελεύθερες» και «αμοιβαίες».
«Αναφορικά με την οικονομία, επιζητάμε μια εμπορική σχέση που θα είναι ελεύθερη, δίκαιη και αμοιβαία. (Μια σχέση) που θα είναι επωφελής για τις δύο χώρες μας» τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ έχοντας στο πλευρό του τον Σίνζο Άμπε στον Λευκό Οίκο.

Ο επικεφαλής της ιαπωνικής κυβέρνησης επισήμανε εξάλλου ότι η ενίσχυση του ελεύθερου εμπορίου και των επενδύσεων αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία τόσο για την Ουάσινγκτον όσο και για το Τόκιο.

Μάλιστα, ανέφερε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας του κι άλλες επιχειρήσεις θέλουν να επενδύσουν στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο ηγέτες θα συνομιλήσουν για εμπορικά και οικονομικά ζητήματα στο γεύμα που θα παρακαθίσουν, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι είναι «αισιόδοξος» για τα αποτελέσματα του διαλόγου τους.

Ο Σίνζο Άμπε είπε ότι είναι «πλήρως ενημερωμένος» για την απόφαση του Τραμπ να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τη Σύμπραξη των Χωρών του Ειρηνικού, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία συμφώνησαν σε ένα νέο πλαίσιο εντός του οποίου θα διεξαχθεί ο οικονομικός διάλογος.
«Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι... θα δούμε καλά αποτελέσματα να προκύπτουν από τον διάλογο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...