Αρχείο

Μυστικό σχέδιο της Ρωσίας για τριχοτόμηση της Τουρκίας; Τουρκική στρατιωτική κινητοποίηση και στο Καρς - Ανοίγει «μέτωπο» και με την Αρμενία η Άγκυρα (βίντεο)

Εντελώς αιφνιδιαστικά ο τουρκικός στρατός υλοποίησε μεγάλη στρατιωτική άσκηση κοντά στα σύνορα με την Αρμενία, σε μια προσπάθεια να εκφοβίσει το Ερεβάν και να δώσει «συμπαράσταση» στους Αζέρους αδερφούς. Οι Τούρκοι πάντα φοβούνται την περίπτωση η Ρωσία έχει μυστικό σχέδιο και μετά την βοήθεια προς τους Κούρδους μπορεί να κάνει πράξη και την συμφωνία για την περιοχή αυτή και να καταγγείλει τη Συνθήκη του Καρς, με αποτέλεσμα η Άγκυρα να χάσει έως και το 30% του εδάφους της με απόλυτα νόμιμο τρόπο. Μετά σύμφωνα με τις τουρκικές πληροφορίες σειρά έχουν τα Στενά...

Πριν λίγους μήνες, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας διέρρευσε φωτογραφία που απεικόνιζε τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, με φόντο το Όρος Αραράτ το οποίο τώρα ανήκει στην Τουρκία.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Όρος Αραράτ περιλαμβάνεται στη Συνθήκη του Καρς με βάση την οποία η πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση είχε "χαρίσει" στην Τουρκία του Κεμάλ το 30% του σημερινού εδάφους της

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK) υλοποίησαν τριήμερη στρατιωτική άσκηση στα ΒΑ σύνορα της επαρχία του Καρς μεταξύ 14ης Φεβρουαρίου και 16, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο στην Άγκυρα .

Η εντολή όμως αφορά 6 μηνιαίο πρόγραμμα στρατιωτικών ασκήσεων των Τούρκων σε αυτή ειδικά την περιοχή,  μέχρι και το καλοκαίρι κάτι που αποτελεί ενδεικτικό της μεγάλης σημασίας που δίνει η Άγκυρα στην περιοχή αυτή.

Στην στρατιωτική άσκηση συμμετείχαν μαχητικά αεροσκάφη F-16 , επιθετικά ελικόπτερα της αεροπορίας στρατού , 1378 στρατιώτες και  330 οπλικά συστήματα διαφόρων τύπων , όπως άρματα μάχης , ΤΟΜΑ , αυτοκινούμενα πυροβόλα και άλλα.

Την τρίτη ημέρα της άσκησης την παρακολούθησαν περίπου 40 ξένοι στρατιωτικοί ακόλουθοι μουσουλμανικών κυρίως χωρών , καθώς και εκπρόσωποι από  επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας, που είχαν συμβάλει στην  άσκηση.

Η παρουσία των εκπροσώπων της αμυντικής βιομηχανίας αποκρύβει ενδεχομένως την δοκιμή κάποιου ή κάποιων νέων οπλικών συστημάτων τα οποία δοκιμάστηκαν την πρώτη και δεύτερη ημέρα, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια.  

Σύμφωνα με το τουρκικό επιτελείο , η άσκηση προσομοίασε πραγματικές συνθήκες  μάχης σε όλες τις διαστάσεις , προκειμένου να δοκιμαστεί η ικανότητα μάχης των στρατιωτών, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων στο χιόνι και σε πολικές θερμοκρασίες.

Κύριος στόχος είναι  η εξοικείωση των δυνάμεων  σε βασικά ζητήματα όπως η  διαμονή, είδη ένδυσης, η αναπλήρωση, οι δραστηριότητες συντήρησης σε χειμερινές συνθήκες, και οι δεξιότητες επιβίωσης του προσωπικού .

Οι στόχοι της άσκησης λέγεται ότι είναι να βελτιωθεί η ατομική και συλλογική εκπαίδευση, κάτω από πολύ άσχημες χειμερινές συνθήκες που έφθαναν τους  μείον 25 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην ουσία «μεταφέρουν μήνυμα στην Αρμενία για την περιοχή αυτή».

Τονίζεται ότι  στην Αρμενία υπάρχει  η 102α ρωσική βάση στο Γκιούμρι , στην οποία σχετικά πρόσφατα μετακινήθηκαν πυραυλικά συστήματα Iskander , καθώς και τρία επίλεκτα τάγματα Spetsnaz.  

Συνθήκη της Μόσχας ή Καρς  (1921) , πρόκειται για την ρωσο-τουρκική συνθήκη «φιλίας και αδελφοσύνης», η οποία υπεγράφη στις 16 Μαρτίου, 1921 στην Μόσχα μεταξύ της  κυβέρνησης της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης  του Κεμάλ και των Μποσλσεβίκων .

 Σύμφωνα με τη συμφωνία αυτή , η τότε νεοσυσταθείσα ΕΣΣΔ θα αποσύρονταν εθελοντικά  από την περιοχή Καρς, Αρνταχάν καθώς και από το Όρος Αραράτ υπέρ της Τουρκίας.

Την ίδια στιγμή, υπενθυμίζουμε,  ο ελληνικός στρατός πολεμούσε την μάχη του Σαγγαρίου στην οποία δεν μπόρεσε να διασπάσει το μέτωπο των τουρκικών δυνάμεων , οι οποίες λάμβαναν συνεχώς  όπλα και πυροβόλα από παντού.

Σύμφωνα με την συμφωνία αυτή , η Ρωσία θα την  παρέτεινε γραπτώς  κάθε 25 χρόνια. Τώρα, είναι  το  διάστημα για  την υπογραφή  και την ανανέωση της συμφωνίας αυτής . Σε περίπτωση  που αρνηθεί η Ρωσία , τότε η Τουρκία θα πρέπει να επιστρέψει το τεράστιο έδαφος που κατέχει .

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι αυτά τα εδάφη ως μέρος της Τουρκίας εξακολουθούν  να είναι έρημα, ειδικά μετά την Γενοκτονία των Αρμενίων από το 1853 -1923 καθώς και  την γενοκτονία των Ποντίων.

Με αυτά ως   δεδομένα,  η Τουρκία ανέκαθεν θεωρούσε ότι υπάρχει  η δυνατότητα επιστροφής των κατεχομένων εδαφών από την συμφωνία και μετά , και ως εκ τούτου δεν προσπάθησε να  προσελκύσει επενδύσεις ενώ  δεν υπάρχει καμία σύγχρονη υποδομή.

Πρόκειται για την επιστροφή σε προβλήματα της περιόδου  του πρώτου παγκοσμίου πολέμου και των άλυτων ζητημάτων που άφησε αυτός , τα οποία δεν λύθηκαν  δυστυχώς , ούτε και στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο .

Η Τουρκία επιθυμεί την ανασύσταση  της οθωμανικής αυτοκρατορίας της περιόδου εκείνης , ενώ η Ρωσία θέλει την κάθοδο στο Αιγαίο και την Μεσόγειο.

Το άλλο δεδομένο είναι ότι ο Ερντογάν ως ένας  άλλος Σουλτάνος συμπαρίσταται στο Αζερμπαϊτζάν και στην καθημερινή διαμάχη του με την Αρμενία, ενώ το ζήτημα του Ναχιτσεβάν ήρθε εκ νέου στην επιφάνεια.

Η ουσία είναι ότι η Τουρκία «βάζει φωτιές» παντού όπου υπάρχουν τα σύνορα της διότι ετοιμάζεται να εισβάλει με στόχο να μεγαλώσει την χώρα εδαφικά σε μια αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

https://youtu.be/6v8GyML-Z2A?t=10

https://youtu.be/VpOqQgZQVbo

https://youtu.be/jeMDBCybBfc

https://youtu.be/Rcw3_rCkvfE

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...