Κοινωνία

«Μην δοκιμάσετε ποτέ αυτή την μακαρονάδα»: Η συνταγή που προκάλεσε «ιταλοαμερικανικό πόλεμο» στο διαδίκτυο

«Μην δοκιμάσετε  αυτή τη μακαρονάδα»- Αυτός είναι ο τίτλος που έδωσε ο συντάκτης του .repubblica.it

Αφορμή του σκανδάλου που απασχόλησε χιλιάδες χρήστες στο διαδίκτυο , ήταν η συνταγή για την προετοιμασία μιας μακαρονάδας… έτσι όπως δεν τη θέλουν οι Ιταλοί αλλά οι Αμερικάνοι…

Γνωστή σελίδα στο Facebook, παρουσιάζει μια συνταγή, με το βίντεο να δείχνει σε αργές κινήσεις την προετοιμασία της. Το βίντεο γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Γιατί; Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στα υλικά της συνταγής και το υπόλοιπο story θα είναι εύκολο να το καταλάβετε και χωρίς να σας το περιγράψουμε. Όμως θα σας το περιγράψουμε γιατί μάλλον…παρουσιάζει ενδιαφέρον….

Ας δούμε όμως τη συνταγή, που στάθηκε αρκετή για να δημιουργήσει πανικό, σχόλια αλλά και άγχος από τη μεριά κάποιων χρηστών στα Μέσα- Κοινωνικής Δικτύωσης.

Τη συνταγή- δυναμίτη, αναδημοσιεύει το ιταλικό site repubblica.it

Η ΣΥΝΤΑΓΗ

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό (ως εδώ καλά), βάζουμε μέσα στο νερό μπείκον, κρεμμύδι, σκόρδο σε σκόνη, αλάτι, πιπέρι, κομματάκια από φιλκέτο κοτόπουλο, σπανάκι φρέσκο (δίνοντας μια πιο lait απόχρωση στη συνταγή). Έπειτα βάζουμε και γάλα και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί.Και ενώ δεν έφταναν όλα αυτά, προσθέτουμε και ένα φλυτζάνι pesto καθώς και παρμεζάνα.

Την προετοιμασία της συνταγής παρακολούθησαν 38 εκατομ. χρήστες, ενώ δεν έλειψαν και οι αναδημοσιεύσεις που ξεπέρασαν τις 400.000. Αξίζει να σημειωθεί πως σχόλια υπήρξαν σε διάφορες γλώσσες. Εκείνα όμως που ξεχωρίσαμε και σας τα παρουσιάζουμε είναι των Ιταλών.

-«Είστε σοβαροί; Δεν ξέρετε τι κάνετε. Ας μας συγχωρέσουν οι παπούδες μας-
–« Βάλτε και απορρυπαντικό. Έτσι περαν της μακαρονάδας, θα έχετε και μια καθαρή κατσαρόλα»
–«Μέσα στη συνταγή θα έπρεπε να πετάξετε και ένα…. κλειδί από την Αγγλία»
-«Κάθε φορά που κάποιος μαγειρεύει μια μακαρονάδα κατά αυτόν τρόπο και μια γιαγιά- Ιταλίδα μάλλον….πεθαίνει».
Το θέμα όπως καταλαβένετε πήρε μεγάλη διάσταση, με τους Ιταλούς followers να παρακαλούν τους διαδικτυακούς τους φίλους να μην δοκιμάσουν πότέ αυτή τη συνταγή!

medicalland.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...