Ελληνοτουρκικά

"Κόβουν" την Ελλάδα στη μέση οι τουρκικοί S-400 - Ισραηλινά ΜΜΕ: "Η Μόσχα φύτεψε ειδικό λογισμικό" - Δέος: 12 εκτοξεύσεις α/α πυραύλων σε 5 δευτερόλεπτα!

Ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν πριν λίγο ότι οι "τουρκικοί" S-400 Triumf είναι έτοιμοι για παραλαβή από την Άγκυρα αλλά υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα μέσα στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες των Ισραηλινών, οι τουρκικοί S-400 θα έχουν ειδικό λογισμικό το οποίο το έχει αποδεχτεί η Άγκυρα!

Το λογισμικό αυτό θα δίνει την δυνατότητα στη Μόσχα να ελέγξει η ίδια το...τουρκικό αντιαεροπορικό σύστημα ώστε να μην καταρριφθούν ρωσικά μαχητικά σε ενδεχόμενη σύγκρουση!

Ταυτόχρονα θα μπορεί να υποκλέψει πληροφορίες του ΝΑΤΟικού συστήματος αεράμυνας. Υπενθυμίζουμε ότι χτες ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας τόνισε πως σε τεχνικό επίπεδο το θέμα διασύνδεσης έχει...επιλυθεί!

Πάντως πριν λίγες ώρες η Μόσχα έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που μόνο ανησυχία προκαλεί αν η Τουρκία τους αποκτήσει:

Το βίντεο είναι χτεσινό από άσκηση του Ρωσικού Στρατού και δείχνει την εκτόξευση 12 (!) αντιαεροπορικών πυραύλων σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα!

https://www.youtube.com/watch?v=I5It-gBMNoI
O Τούρκος στρατηγός ε.α. Nedžat Eslen, δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν έχει κανενός είδους τέτοιο σύστημα που να δύναται να εξουδετερώνει στόχους σε μεσαία και μεγάλα υψόμετρα, κάτι το οποίο είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για την ασφάλεια της Τουρκίας, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι ορισμένες χώρες της περιοχής διαθέτουν αναλόγου τύπου βαλλιστικούς πυραύλους , όπως η Ελλάδα.

«Η Τουρκία ευρίσκεται σε μια πολύ ταραγμένη περιοχή, και απλά πρέπει να διαθέτει το δικό της αντιαεροπορικό σύστημα όπως ακριβώς έχουν άλλες χώρες και το Ισραήλ», τονίζει ο Eslen.

«Θα μπορούσε να μας πει κάποιος ότι επειδή είμαστε μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ δεν πρέπει να ενσωματώσουμε στο νατοϊκό αντιβαλλιστικό σύστημα ρωσικούς πυραύλους S-400, διότι δεν είναι συμβατοί. Ωστόσο αυτό θα ήταν απλά μια δικαιολογία. Επιπλέον, η Συμμαχία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πολιτική πίεση στην Τουρκία για να διακόψει την υλοποίηση της συμφωνίας αυτής», πρόσθεσε Eslen.

Δείτε την εμβέλεια του συστήματος-αν όντως το παραλάβουν οι Τούρκοι-στο χάρτη που δημοσιεύουν παρακάτω.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...