Κόσμος

Κρεμλίνο: «Δεν αποσύρουμε τους πυραύλους μας από το Καλίνινγκραντ όσο υπάρχουν πύραυλοι του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη

Αγρεύουν και άλλο οι Ρώσοι παρά το φαινομενικό καλό  κλίκα με την ορκωμοσία του νέου Αμερικανού προέδρου, ειδικά στο θέμα το πυραύλων τους  του Καλίνινγκραντ.   

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC ότι είναι αδύνατο να αποσυρθούν από το Καλίνινγκραντ οι ρωσικοί πύραυλοι Iskander και S-400,  όσο οι πύραυλοι του ΝΑΤΟ υπάρχουν στην Ευρώπη.

«Δεν μπορούμε απλά να αποσύρουμε τους πυραύλους μας από το Καλίνινγκραντ διότι  δεν γνωρίζουμε  αν τα σχέδια για τη δημιουργία συστήματος αντι-ρωσικής πυραυλικής ασπίδας  καταργηθούν στην Ευρώπη», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Η Μόσχα έχει εγκαταστήσει συστήματα πυραύλων «Iskander Μ» και S-400 στην περιφέρεια του Καλίνινγκραντ σε απάντηση  της αμερικανικής αντιπυραυλικής «ομπρέλας» στην Ευρώπη.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει το ΝΑΤΟ ότι θα ανταποκριθεί επαρκώς σε αυτές τις κινήσεις της Συμμαχίας.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικό υπουργείου άμυνας υποστράτηγος Igor Konashenkov είπε ότι η πραγματική απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας δεν αντιπροσωπεύεται από την ΕΕ , αλλά από την συγκέντρωση  όπλων και στρατιωτών στην Ευρώπη , «μη-ευρωπαϊκής» προέλευσης, και υπενθύμισε την ύπαρξη της αμερικανικής  αντιπυραυλικής ασπίδας  σε Πολωνία και  Ρουμανία.

«Είναι απίθανο  ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ να συναντηθούν τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο BBC.

«Δεν γνωρίζω τι λέγονταν πριν από λίγες εβδομάδες. Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει αναλάβει τα καθήκοντα του πρόσφατα τα οποία αφορούν αποκλειστικά  τις  αμερικανικές θέσεις εργασίας », δήλωσε ο Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε για το χρόνο συνάντησης.

«Η ημερομηνία μιας επικείμενης συνάντησης μπορεί να συζητηθεί κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, των δύο προέδρων » , δήλωσε ο Πεσκόφ.

Πρόσθεσε ότι για να μιλήσουμε για  συνάντηση αυτό θα αφορά τους «επόμενους μήνες», αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για την ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής της συνεδρίασης.

«Σε κάθε περίπτωση, οι αρχηγοί των χωρών  θα συναντηθούν. Αναμένουμε ότι τις επόμενες ημέρες ο Πρόεδρος Πούτιν θα καλέσει τον Πρόεδρο  Τραμπ  και να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής θα είναι η καταπολέμηση της ανεργίας  και οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τον πυρηνικό αφοπλισμό.

Όσο για χαλάρωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, Τραμπ είπε ότι θα μπορούσαν να συνδεθούν  με τη σύναψη μιας διμερούς συμφωνίας για τη μείωση των πυρηνικών όπλων.

«Ο πυρηνικός αφοπλισμός είναι μια εννοιολογική ένοια, αλλά διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό αποχρώσεων ... Δεν μπορεί να είναι δυσανάλογος. Η σύνθεση των πυρηνικών συστημάτων στις ΗΠΑ είναι διαφορετική. Ως εκ τούτου, οι συμμετρικές περικοπές είναι εντελώς απαράδεκτες και ακατάλληλες », δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να καθιερώσουν την συνεργασία τους και για το συριακό ζήτημα.

«Στην  Συρία δεν είναι απαραίτητη η  επίτευξη συμφωνίας, αλλά η συνεργασία», δήλωσε ο Πεσκόφ απαντώντας σε ερώτηση.

«Η Ρωσία αναμένει επίσης να εξακριβώσει την στάση των ΗΠΑ  για την κατάσταση στην Ουκρανία, με σκοπό να  μπορεί να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Το θέμα της έκδοσης του πρώην αξιωματικού των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν στις ΗΠΑ μπορεί να το λύσει το ρωσικό τμήμα μετανάστευσης  και προσωπικά ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Επεσήμανε επίσης ότι ο Σνόουντεν, αν επέστρεφε στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα αντιμετώπιζε την θανατική ποινή, επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια από τις λίγες χώρες στον κόσμο όπου υπάρχει ακόμα αυτό το σωφρονιστικό μέτρο.

Γενικώς οι Ρώσοι είναι χαρούμενοι με τον Τραμπ, αλλά κρατούν «μικρό καλάθι» , ειδικά τώρα στην αρχή διότι γνωρίζουν τις πιέσεις που δέχεται ο νέος Αμερικανός πρόεδρος από την νέα τάξη πραγμάτων και το "σύστημα"  Σόρος .

https://youtu.be/JPFJ1qQjNFI?t=1

https://youtu.be/hLYYNd8q9Vk?t=1

https://youtu.be/8Na6pD10_KY?t=1

https://youtu.be/LTFPJl4_KO0?t=1

https://youtu.be/UZyeoRkRumY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...