Κοινωνία

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε κλούβα των ΜΑΤ στο μαθητικό συλλαλητήριο (βίντεο)

Στο μαθητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην Αθήνα, κουκουλοφόροι βρήκαν την ευκαιρία να δράσουν.

Συγκεκριμένα πραγματοποίησαν επίθεση επί της οδού Αμαλίας,  σε κλούβα των ΜΑΤ, πετώντας πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη πορεία των μαθητών της Αθήνας και του Πειραιά προς τη Βουλή. Το λεωφορείο της ΕΛ. ΑΣ. μετά την επίθεση των κουκουλοφόρων αποχώρησε για να μην επεκταθεί η ένταση.

Οσον αφορά στο συλαλλητήριο, χιλιάδες μαθητές από όλη την Αττική βγήκαν τη Δευτέρα στους δρόμους διεκδικώντας, όπως τονίζουν, «το σχολείο που τους αξίζει».

Όπως σημειώνουν οι μαθητές: «Κινητοποιούμαστε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι γονείς μας, ενάντια στις αλλαγές και τα μέτρα που φέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Συγκεκριμένα μαθητές και μαθήτριες διεκδικούν: «Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει» και καλούν την κυβέρνηση να εξασφαλίσει: «Τώρα χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Θέρμανση σε κάθε σχολείο και τάξη».

Παράλληλα ζητούν να μη γίνει καμία: «Αλλαγή στις ημερομηνίες των πανελλαδικών. Καμία σκέψη για κατάργηση των επαναληπτικών Πανελλαδικών εξετάσεων. Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε. Καμία σκέψη για κατάργηση ειδικοτήτων και τομέων στα ΕΠΑΛ με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.»

https://youtu.be/ltZFPoIu2Yg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ