Αρχείο

Κίνηση ματ του Αρχιεπισκόπου στην κυβέρνηση για το προσφυγικό

Του Μάνου Χατζηγιάννη
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Στριμώχνει και πάλι την κυβέρνηση...με το γάντι ο Αρχιεπίσκοπος!

Την στιγμή που οι αριστερομπερδεμένοι εξουσιαστές αντιλαμβάνονται την δράση της Εκκλησίας μονάχα ως κοινωνική και προβοκάρουν την βοήθειά της σαν ενός ακόμη...κοινωνικού ιδρύματος όσον αφορά στο μέγιστο ζήτημα του προσφυγικού, ο Αρχιεπίσκοπος αποδεικνύει πως και σε αυτό το πεδίο δύναται να τους εκθέσει!

Πολλάκις ο κ. Τσίπρας αλλά και οι συν αυτώ κυβερνώντες έχουν εξάρει την τεράστια συνδρομή της Εκκλησίας ως κοινωνικού οργανισμού και όχι ως στοργικής μητρός, στο ζήτημα του προσφυγικού.

Ίσως ο μοναδικός λόγος, μάλιστα, που ο πρωθυπουργός δεν θέλει να “τα σπάσει” με την Εκκλησία είναι επειδή εκείνη με τις οργανωμένες δομές της προσφέρει χείρα βοηθείας σε χιλιάδες αναξιοπαθούντες, πρόσφυγες και μη, ανα την επικράτεια. Κάτι δηλαδή που θα έπρεπε να κάνουν οι κρατικές υπηρεσίες παροχής βοηθείας και που φυσικά αδυνατούν! Και αν λείψει η Εκκλησία στην παροχή βοηθείας στους πρόσφυγες θα επέλθει το χάος!

Όσο λοιπόν η Εκκλησία “κάνει πολύ καλά τη δουλειά της” στο προσφυγικό, καλύπτοντας τα τεράστια κρατικά κενά , ο κ.Τσίπρας δεν θα επιχειρήσει ανοιχτή κόντρα μαζί της.

Βέβαια, το προσφυγικό ζήτημα δεν θα πρέπει να αποτελεί παιχνίδι στις πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης.

Πάντως η Εκκλησία από την πλευρά της αποδεικνύει σε ΄καθε ευκαιρία πως εκείνη νοιάζεται πραγματικά για τους πρόσφυγες, όχι σαν ακόμη μια ΜΚΟ από αυτές που έστειλε στον εισαγγελέα ο Κοτζιάς για κακοδιαχείριση και πάρτι κατασπατάλησης, αλλά επί της ουσίας!
Το απόγευμα της 8ης Φεβρουαρίου παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνύμου τελέστηκαν τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του «Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων».

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Ιερώνυμος έστειλε για μια ακόμη φορά μήνυμα για το προσφυγικό συγκρίνοντας μάλιστα τους σημερινούς πρόσφυγες από τα βάθη της Ανατολής και όχι μόνο, με την μεταπολεμική προσφυγιά μιας ολόκληρης γενιάς των Ελλήνων.
Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το έργο του Κέντρου λέγοντας πως «ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους που βρίσκονται στην ξενιτειά και έχουν προβλήματα. Είναι μια υπηρεσία που ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια. Επομένως έχουμε μία εμπειρία. Υπάρχει, ωστόσο, μία διαφορά. Τότε που ξεκίνησε αυτή η υπηρεσία ήταν για να εξυπηρετήσει τους Έλληνες μετανάστες. Αυτούς που είχαν πάει στην Γερμανία και μετά επέστρεφαν στην Ελλάδα και αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα. Σήμερα αυτά τα προβλήματα είναι λίγα, αλλά υπάρχουν. Υπάρχουν, όμως, τα ίδια προβλήματα για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Έτσι αυτό το γραφείο έχει αγκαλιάσει και αυτούς τους ανθρώπους».

Ακόμη μια υπηρεσία λοιπόν τέθηκε από την Εκκλησία σε λειτουργία προς όφελος των προσφύγων τη στιγμή που το επίσημο κράτος έχει κυριολεκτικά πνιγεί στον ωκεανό της ανευθυνότητάς του και η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω με παιδιά να πεθαίνουν στους καταυλισμούς κάθε άλλο παρά το τιμάει!

Πάντως ο κ. Ιερώνυμος με τα λεγόμενά του και τα εκγκαίνια του νέου Κέντρου έκανε και μια ακόμη κίνηση ματ στην κυβέρνηση δείχνοντας έμπρακτη στήριξη στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες, αλλά διατηρώντας και τις επιφυλάξεις του πάντα.
Υπενθυμίζεται πάντα πως ο Αρχιεπίσκοπος είχε βρεθεί στο στόχαστρο των δήθεν προοδευτικών όταν σε πρόσφατή συνέντευξή του εκτίμησε ότι ο τόπος «προχωράει από στιγμή σε στιγμή στον αφελληνισμό και στον αποχριστιανισμό» και έκανε λόγο για «κίνδυνο ισλαμοποίησης», χαρακτηρίζοντας «βαθιά νυχτωμένους» εκείνους που δεν το βλέπουν.
Τότε όλα τα μιντιακά κοράκια έπεσαν πάνω του να τον κατασπαράξουν. Τώρα αποδεικνύει πως η Εκκλησία νοιάζεται πολύ περισσότερο από τους επικριτές της για τους πρόσφυγες αλλά κρούει κα ιτον κώδωνα του κινδύνου!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...