Κοινωνία

Η ισλαμική οργάνωση Hefazat εναντίον των ελληνικών αγαλμάτων –Ζητούν το γκρέμισμα τις Θέμιδας έξω από δικαστήριο στο Μπαγκλαντές

Πόλεμο έχουν ξεκινήσει φανατικοί ισλαμιστές εναντίον των ελληνικών αγαλμάτων σε μια προσπάθεια να εξαφανίσουν την παρουσία τους και την πολιτιστική επίδραση της αρχαίας Ελλάδος από το Μπαγκλαντές και σε  όλο τον κόσμο.

Η ριζοσπαστική ισλαμική οργάνωση  Hefazat-e-Islam απείλησε ότι θα ξεκινήσει ένα μαζικό κίνημα, αν το μεγάλο άγαλμα της Θεάς Θέμιδας (αρχαία ελληνική θεά της δικαιοσύνης που κρατά την ζυγαριά και ένα σπαθί), δεν γκρεμιστεί έξω από το μεγαλοπρεπές κτίριο του ανωτάτου δικαστηρίου στο Μπαγκλαντές….. αμέσως, αναφέρει ο τοπικός τύπος.

Νωρίτερα, άλλοι εκπρόσωποι διαφορετικών θρησκειών στο Μπαγκλαντές διαμαρτυρήθηκαν για την κίνηση της κυβέρνησης να τοποθετήσει  ένα «ελληνικό είδωλο» έξω από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας .

 

Ο Σαχ  Αχμάντ Σάφι, επικεφαλής της οργάνωσης  Hefazat, μια ομάδα που κινείται με βάσει το νόμο της Σαρίας  στο Μπαγκλαντές, σε ανακοίνωση του  ανέφερε ότι το άγαλμα της θεάς Θέμιδας δεν ήταν σε συνοχή με την κουλτούρα της χώρας, και ήταν αντίθετο με  τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του λαού.

«Πρόκειται για Ιδεολογική επίθεση που είναι σε εξέλιξη εναντίον του Ισλάμ και των μουσουλμάνων του Μπαγκλαντές στο όνομα του κοσμικού κράτους», δήλωσε ο Σάφι, απαιτώντας το ξήλωμα του αγάλματος και την τιμωρία των υπευθύνων.

«Αν κάποιος θέλει να δημιουργήσει γλυπτική στις εγκαταστάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου  θα πρέπει να λάβει υπόψη τα ιδανικά της χώρας», δήλωσε ο Σάφι.

Ο επικεφαλής των ισλαμιστών στο  Μπαγκλαντές, περισσότερο γνωστώς ως Μουφτής Charmonai Pir,  προειδοποίησε ότι εάν δεν γκρεμιστεί το άγαλμα  θα δουν  «ποτάμι  αίματος», στην χώρα .

Στο Κατάρ οι αρχές παλαιότερα είχαν κρύψει αρχαία ελληνικά αγάλματα για να μην   δουν οι γυναίκες  τα γεννητικά όργανα των αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων. Επρόκειτο για  δύο αγάλματα, τον Κούρο τον Πτώο,  τον νεαρό αθλητή από την Ελευσίνα.

Στη αρχή σκέφτηκαν να ρίξουν κάτι σαν μπούργκα από πάνω, αλλά η ιδέα απερρίφθη. Αυτό που τελικά έγινε ήταν να κρύψουν τα αγάλματα, πίσω από ένα παραβάν! Τόσο πολύ μάλλον προσέβαλαν τα «χρηστά ήθη» της χώρας τα ελληνικά αγάλματα.

Οι Τζιχαντιστές από την άλλη πλευρά είχαν καταστρέψει  δεκάδες αγάλματα και γλυπτά στο μουσείο της αρχαίας πόλης Νινευή στο Ιράκ. Τα αγάλματα ήταν ηλικίας περίπου 2500 ετών και αντιπροσώπευαν αρχαίους  Ασσύριους βασιλιάδες/θεότητες.

Η καταστροφή έγινε  λόγω αντι-ειδωλολατρικών πεποιθήσεων στην Ισλαμική θρησκεία.

Η σχέση των ισλαμιστών με τα αρχαία ελληνικά αγάλματα είναι πραγματικά εξωφρενική. Οι απολίτιστοι ακραίοι ισλαμιστές θεωρούν ότι η γυμνή θέα τους προσβάλει τα χρηστά ήθη της μουσουλμανικής θρησκείας, σύμφωνα με τον νόμο της Σαρίας .

Βέβαια οι δολοφονίες , οι βιασμοί , οι ξυλοδαρμοί γυναικών και πολλά άλλα από τους ίδιους δεν προσβάλλουν κανέναν και ειδικά τους ίδιους.

Πρόκειται για συνεχιστές του "έργου" των Οστρογότθων και των Βησιγότθων που κατέστρεψαν δεκάδες  ελληνικούς ναούς στην Ελλάδα , σε μια ιδιαίτερα «σκοτεινή περίοδο» για την χώρα μας η οποία δεν «φωτίστηκε» ποτέ όσο θα έπρεπε.

https://youtu.be/AJ9wvHq3eQ8

 

https://youtu.be/hn2eL8nAq84?t=2

 

https://youtu.be/SS9yLgJ4sqo

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...