Αρχείο

Η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα τον Ιούλιο...Οι πιστωτές δεν θα συμφωνήσουν...

Οι χώρες της Ευρωζώνης δείχνουν να χάνουν την αυτοεπιβαλλόμενη προθεσμία την ερχόμενη Δευτέρα για να συμφωνήσουν σε μέτρα ενίσχυσης για την Ελλάδα, η οποία κινδυνεύει να ξεμείνει από χρήματα τον Ιούλιο, αναφέρουν όλα τα ξένα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων .

Οι Financial Times γράφουν ότι οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι αμφίβολο να έρθουν σε συνεννόηση με το διεθνές νομισματικό ταμείο  και την ελληνική κυβέρνηση αλλά και άλλους ευρωπαϊκούς οργανισμούς,  για να επιλύσουν σε μια συνεδρίαση το όλο ζήτημα στις 20 Φεβρουαρίου 2017.

Εν τω μεταξύ, το Bloomberg News αναφέρθηκε στο Eurogroup  ως  «μια πολύ σύντομη συνάντηση, ενώ η κατάσταση έχει παραταθεί για τον  Μάρτιο».

Η ευρωζώνη ήθελε να διευθετήσει τη διαφορά και  να διαχειριστεί το χρέος στην Ελλάδα πριν από τις ολλανδικές εθνικές εκλογές το Μάρτιο, για να αποφευχθεί η μετατροπή ενός οικονομικού προβλήματος σε κάτι πιο πολιτικό, αλλά απέτυχε.

Σε Γαλλία και Γερμανία  επίσης, έχει ξεκινήσει ήδη η προεκλογική περίοδο, ενώ η Βρετανία θα ενεργοποιήσει πιθανότατα το άρθρο 50 τον Μάρτιο ξεκινώντας επίσημες διαπραγματεύσεις για να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσθέτοντας και άλλη «φωτιά» στην ΕΕ και αυξάνοντας το σκηνικό του πολιτικού κινδύνου.

Η διαφαινόμενη κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα υπάρχει ενδεχόμενο να παραταθεί  μέχρι τον Ιούλιο, όταν και θα πρέπει να καταβληθούν αποπληρωμές άνω των 6 δισ και είναι απίθανο να είναι σε θέση να ανταποκριθεί χωρίς βοήθεια ή αναδιάρθρωση.

Η διαφωνία σχετικά με το εάν οι χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να ελαφρύνουν τις απαιτήσεις τους από  την Ελλάδα σε αντάλλαγμα ενός νέου δάνειου διάσωσης, έχουν αυξηθεί .

 

Το ΔΝΤ θέλει η ελληνική κυβέρνηση να υπογράψει επιπλέον μέτρα λιτότητας για την ελάφρυνση του χρέους την οποία δεν αποδέχονται οι Ευρωπάιοι.

Το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα είναι σε μια μη βιώσιμη πορεία και να είναι ικανό να γίνει «εκρηκτικό», ανακοίνωσε το  ταμείο  σε μια έκθεση του αυτό το μήνα.

Οι άλλες κυβερνήσεις της ευρωζώνης διαφωνούν. Αλλά υπάρχει ένα κλίμα συμπαράστασης  για την Ελλάδα ,  το οποίο είναι πλέον δημοφιλές μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών. Η χώρα βασανίζεται από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο χωρίς τελειωμό.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ότι η διαγραφή του ελληνικού χρέους θα παραβίαζε τους όρους της Συνθήκης της Λισαβόνας, η οποία δεσμεύει τα ευρωπαϊκά έθνη . Μόνο που ίδιος ζητά η Ελλάδα να νομοθετήσει μέτρα τα οποία δεν δύναται η χώρα χωρίς τηρεί τις δικές του υποσχέσεις.    

Το σκηνικό θα τραβήξει σχεδόν σίγουρα μέχρι τον Ιούλιο, όταν και η χώρα μας θα κηρύξει πτώχευση και τότε οι Ευρωπαίοι θα χάσουν και αυτά που ανέμεναν να λάβουν, και ας υπάρχει αγγλικό δίκαιο .

Διότι όταν χρεοκοπήσει η Ελλάδα , σειρά ταχύτατα έχει η Ιταλία και εντέλει όταν διαλύσει η ΕΕ , τότε όλα θα είναι στον «αέρα». Πάντως αυτή η ιδιότυπη γερμανική κατοχή την οποία έχουν επιβάλει στην χώρα μας θα λήξει όπως και να έχει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...