Κόσμος

ΗΠΑ: Το UH-60V Black Hawk πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση (βίντεο)

Η Northrop Grumman και ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) ολοκλήρωσαν, τον περασμένο μήνα, την πρώτη πτήση του μοντέλου μηχανικής και ανάπτυξης UH-60V , φέρνοντας το παλαιού τύπου αναλογικό πιλοτήριο του Black Hawk στην ψηφιακή εποχή.

Στο πλαίσιο σύμβασης του 2014, η Northrop άλλαξε τα αναλογικά όργανα των μοντέλων Lima με ηλεκτρονικές οθόνες οργάνων.

 

Black Hawk Cockpit Digitization

Η σουίτα ενσωματωμένων ηλεκτρονικών στο UH-60V διατηρεί μια διεπαφή η οποία είναι σχεδόν πανομοιότυπη με το μοντέλο «M». Η Northrop έχει επίσης σχεδιάσει το ψηφιακό πιλοτήριο σύμφωνα με τα πρότυπα του Μελλοντικού Περιβάλλοντος Αεροπορικής Ικανότητας (FACE), μια πρωτοβουλία ανοιχτής αρχιτεκτονικής με επικεφαλής το Ναυτικό των ΗΠΑ η όποια υποστηρίζει την ενσωμάτωση του εμπορικού υλικού και κοινού λογισμικού σε όλες τις αεροπορικές πλατφόρμες.

Την 19η Ιανουαρίου ο Στράτος πέταξε ένα πακέτο αεροπορικών ασκήσεων δοκιμάζοντας τις ικανότητες απογείωσης, αιώρησης και δυνατότητες παρακολούθησης. Μετά την αρχική πτήση του μοντέλου «V», ο Στρατός αναμένεται να μεταβιβάσει, αυτόν τον μήνα, το ελικόπτερο στη διεύθυνση αεροπορικών δοκιμών. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, ο Στρατός θα πραγματοποιήσει επιπλέον δοκιμές εξέλιξης στο ελικόπτερο και το λογισμικό του, σύμφωνα με την υπηρεσία.

Η Northrop με την αναβάθμιση του ψηφιακού πιλοτηρίου στο μοντέλο «V» θα προσθέσει ακόμα δέκα χρόνια ζωής στο παλιό μοντέλο «L» των Black Hawk. Νωρίτερα το FlightGlobal είχε δημοσιεύσει ότι ο Στρατός στοχεύει σε ένα στόλο 1375 Black Hawk μοντέλων «M» και 760 ελικοπτέρων UH-60V. Οι τροποποιήσεις στο πιλοτήριο θα αρχίσουν τον επόμενο χρόνο και θα συνεχιστούν μέχρι το 2033.

https://youtu.be/dwojupdQOhA

proelasi.org

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ